Ik hou van gevulde paprika! De puntpaprika’s worden lekker zacht en zoet doordat je ze in de oven roostert. En zo krijg je eigenlijk ongemerkt een flinke portie extra groenten binnen. Bovendien is dit gerecht snel klaar (25 minuten), dus perfect voor dagen waarop je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.
Welke paprika voor gevulde paprika’s?
Je kunt voor dit gerecht paprika’s naar keuze gebruiken. Gebruik ‘gewone’ paprika’s (rode of gele zijn het lekkerste voor dit gerecht) of kies voor puntpaprika. Allemaal lekker!
Zelf heb ik een voorkeur voor puntpaprika’s. Deze worden namelijk heerlijk zoet door het roosteren in de oven. Gewone paprika’s worden iets minder zoet en zacht dan de puntige versie, maar zijn natuurlijk ook lekker.
Lekker variëren
Serveer de gevulde paprika’s eventueel met een lekker frisse salade voor nog een extra portie groenten. Je kunt deze met couscous gevulde paprika’s serveren met een topping naar keuze. Gerookte kip is er erg lekker bij, maar voor een dagje zonder vlees zijn ze ook heel erg lekker met een topping van feta & geroosterde pijnboompitten.
Restjes opmaken
Dit is ook een handig recept om eventuele restjes op te maken, want in plaats van kant en klare roerbakgroenten kun je natuurlijk ook wat overgebleven groenten gebruiken voor de vulling (denk bijvoorbeeld aan champignons, prei, ui, wortel…)
En met de topping kun je uiteraard ook volop variëren. Misschien heb je nog een stukje geitenkaas of blauwe kaas liggen, dat kun je met dit recept voor gevulde paprika’s goed opmaken.
Meer gevulde groenten inspiratie
Enthousiast geworden van dit recept? Dan vind je deze recepten vast ook lekker:


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties