snel klaar

Gevulde paprika’s met couscous en groenten

Gevulde paprika met couscous en gerookte kip of feta

Ik hou van gevulde paprika! De paprika’s worden lekker zacht en zoet doordat je ze in de oven roostert. En zo krijg je eigenlijk ongemerkt een flinke portie extra groenten binnen. Bovendien is dit gerecht snel klaar (25 minuten), dus perfect voor dagen waarop je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Je kunt voor dit gerecht paprika’s naar keuze gebruiken. Gebruik ‘gewone’ paprika’s (rode of gele zijn het lekkerste voor dit gerecht) of kies voor puntpaprika. Allemaal lekker!

Lekker variëren

Serveer de gevulde paprika’s eventueel met een lekker frisse salade voor nog een extra portie groenten. Je kunt deze met couscous gevulde paprika’s serveren met een topping naar keuze. Gerookte kip is er erg lekker bij, maar voor een dagje zonder vlees zijn ze ook heel erg lekker met een topping van feta & geroosterde pijnboompitten. Ook handig om eventuele restjes op te maken, want in plaats van kant en klare roerbakgroenten kun je natuurlijk ook wat overgebleven groenten gebruiken voor de vulling (champignons, prei…)

Gevulde paprika’s met couscous en groenten

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Snel klaarDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

233

kcal
Oventijd

20

minuten

Een makkelijk en snel recept voor een dagje met of zonder vlees: paprika’s gevuld met couscous en een topping naar keuze (bv feta of gerookte kip)

Ingrediënten

  • 2 rode (punt) paprika’s
    60 gr couscous
    groentenbouillonblokje
    200 gr Chinese roerbakgroenten
    1 teen knoflook
    150 gr gerookte kipfilet Of: 150 gr feta en een handje geroosterde pijnboompitten

  • 60 gr couscous

  • 1 groentenbouillonblokje

  • 200 gr Chinese roerbakgroenten

  • 1 teen knoflook

  • 150 gr gerookte kip of feta (gebruik je feta, dan is het lekker om er ook nog wat pijnboompitten over te strooien)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de rode paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op de bakplaat en rooster ze paprika’s 15 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater.
  • Roerbak de wokgroenten met de fijngesneden teen knoflook in zo’n 5 minuten gaar.
    Voeg de couscous toe aan het groentenmengsel en warm nog twee minuten door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Vul de paprika’s met het couscous-groenten mengsel.
  • Top de gevulde paprika’s af met de fijngesneden gerookte kip of de feta en pijnboompitten en zet de gevulde paprika’s nog 5 minuten in de oven.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten