snel klaar

Gevulde paprika’s met couscous en groenten

Gevulde paprika met couscous en gerookte kip of feta

Ik hou van gevulde paprika! De paprika’s worden lekker zacht en zoet doordat je ze in de oven roostert. En zo krijg je eigenlijk ongemerkt een flinke portie extra groenten binnen. Bovendien is dit gerecht snel klaar (25 minuten), dus perfect voor dagen waarop je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Je kunt voor dit gerecht paprika’s naar keuze gebruiken. Gebruik ‘gewone’ paprika’s (rode of gele zijn het lekkerste voor dit gerecht) of kies voor puntpaprika. Allemaal lekker! Serveer de gevulde paprika’s eventueel met een lekker frisse salade voor nog een extra portie groenten. Je kunt deze met couscous gevulde paprika’s serveren met een topping naar keuze. Gerookte kip is er erg lekker bij, maar voor een dagje zonder vlees zijn ze ook heel erg lekker met een topping van feta & geroosterde pijnboompitten. 

Recept gevulde paprika’s met couscous

voor 2 personen

  • 2 rode (punt) paprika’s
  • 60 gr couscous
  • groentenbouillonblokje
  • 200 gr Chinese roerbakgroenten
  • 1 teen knoflook
  • 150 gr gerookte kipfilet Of: 150 gr feta en een handje geroosterde pijnboompitten

Zo maak je de gevulde paprika’s met groenten en couscous

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de rode paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op de bakplaat en rooster ze paprika’s 15 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater.
  • Roerbak de wokgroenten met de fijngesneden teen knoflook in zo’n 5 minuten gaar.
  • Voeg de couscous toe aan het groentenmengsel en warm nog twee minuten door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Vul de paprika’s met het couscous-groenten mengsel.
  • Top de gevulde paprika’s af met de fijngesneden gerookte kip of de feta en pijnboompitten en zet de gevulde paprika’s nog 5 minuten in de oven.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments. Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten