Ik hou van gevulde paprika! De paprika’s worden lekker zacht en zoet doordat je ze in de oven roostert. En zo krijg je eigenlijk ongemerkt een flinke portie extra groenten binnen. Bovendien is dit gerecht snel klaar (25 minuten), dus perfect voor dagen waarop je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Je kunt voor dit gerecht paprika’s naar keuze gebruiken. Gebruik ‘gewone’ paprika’s (rode of gele zijn het lekkerste voor dit gerecht) of kies voor puntpaprika. Allemaal lekker!
Lekker variëren
Serveer de gevulde paprika’s eventueel met een lekker frisse salade voor nog een extra portie groenten. Je kunt deze met couscous gevulde paprika’s serveren met een topping naar keuze. Gerookte kip is er erg lekker bij, maar voor een dagje zonder vlees zijn ze ook heel erg lekker met een topping van feta & geroosterde pijnboompitten. Ook een handig recept om eventuele restjes op te maken, want in plaats van kant en klare roerbakgroenten kun je natuurlijk ook wat overgebleven groenten gebruiken voor de vulling (champignons, prei…)


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties