Ik hou van gevulde paprika! De puntpaprika’s worden lekker zacht en zoet doordat je ze in de oven roostert. En zo krijg je eigenlijk ongemerkt een flinke portie extra groenten binnen. Bovendien is dit gerecht snel klaar (25 minuten), dus perfect voor dagen waarop je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.
Welke paprika voor gevulde paprika’s?
Je kunt voor dit gerecht paprika’s naar keuze gebruiken. Gebruik ‘gewone’ paprika’s (rode of gele zijn het lekkerste voor dit gerecht) of kies voor puntpaprika. Allemaal lekker!
Zelf heb ik een voorkeur voor puntpaprika’s. Deze worden namelijk heerlijk zoet door het roosteren in de oven. Gewone paprika’s worden iets minder zoet en zacht dan de puntige versie, maar zijn natuurlijk ook lekker.
Lekker variëren
Serveer de gevulde paprika’s eventueel met een lekker frisse salade voor nog een extra portie groenten. Je kunt deze met couscous gevulde paprika’s serveren met een topping naar keuze. Gerookte kip is er erg lekker bij, maar voor een dagje zonder vlees zijn ze ook heel erg lekker met een topping van feta & geroosterde pijnboompitten.
Restjes opmaken
Dit is ook een handig recept om eventuele restjes op te maken, want in plaats van kant en klare roerbakgroenten kun je natuurlijk ook wat overgebleven groenten gebruiken voor de vulling (denk bijvoorbeeld aan champignons, prei, ui, wortel…)
En met de topping kun je uiteraard ook volop variëren. Misschien heb je nog een stukje geitenkaas of blauwe kaas liggen, dat kun je met dit recept voor gevulde paprika’s goed opmaken.
Meer gevulde groenten inspiratie
Enthousiast geworden van dit recept? Dan vind je deze recepten vast ook lekker:

Gevulde paprika’s met couscous en groenten
Ingrediënten
- 2 rode (punt) paprika’s
- 60 gr couscous
- 1 groentenbouillonblokje
- 200 gr Chinese roerbakgroenten
- 1 teen knoflook
- 150 gr gerookte kip of feta (gebruik je feta, dan is het lekker om er ook nog wat pijnboompitten over te strooien)
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de rode paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op de bakplaat en rooster ze paprika’s 15 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, voeg het bouillonblokje toe aan het kookwater.
- Roerbak de wokgroenten met de fijngesneden teen knoflook in zo’n 5 minuten gaar. Voeg de couscous toe aan het groentenmengsel en warm nog twee minuten door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Vul de paprika’s met het couscous-groenten mengsel.
- Top de gevulde paprika’s af met de fijngesneden gerookte kip of de feta en pijnboompitten en zet de gevulde paprika’s nog 5 minuten in de oven.
Voedingswaarden

Nog geen reacties