weekendgerechten

Gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprika

Dit recept voor gevulde puntpaprika komt uit de Allerhande, maar zoals gebruikelijk heb ik het hier en daar wat aangepast.

Recept gevulde puntpaprika

(voor 4 personen)

  • 2 potten kikkererwten a 700 gr
  • 1 bakje peterselie
  • 35 gr mix voor gehakt met paprika
  • 1 citroen
  • 4 puntpaprika’s
  • yoghurt

Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Doe de kikkererwten met de fijngesneden peterselie, kruidenmix, het sap van de citroen en 3 el olijfolie in een kom en stamp tot een grove puree. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Vul de puntpaprika’s met het kikkerwtenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak ca 20 minuten op 220 graden. Serveer de puntpaprika’s met een flinke schep yoghurt.

De gevulde paprika’s zijn erg lekker met deze spitskoolsalade.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten