bijgerechten

Gevulde zoete aardappel met kaas en peper

Gevulde zoete aardappel met kaas en peper

Van het kookblad ‘Smult‘ kreeg ik laatst een recensie-exemplaar toegestuurd. Ik was erg enthousiast over het blad maar wilde natuurlijk ook graag een paar recepten uitproberen. Een van de meest verrassende recepten in het blad vond ik de gevulde zoete aardappel. Ik ben sowieso een fan van deze fijne en gezonde groenten en eet ‘m regelmatig. Maar ik had nog nooit een zoete aardappel gevuld. Ik kon het natuurlijk niet laten om een en ander aan te passen in het originele recept, waardoor het weer een heel ander recept is geworden. Deze gevulde zoete aardappels komen zeker vaker op tafel!

Recept gevulde zoete aardappel met kaas

Voor 2 personen

  • 500 gr zoete aardappel
  • 50 gr geraspte kaas
  • 2 el crème fraiche (of ricotta)
  • 1 rode peper
  • rasp van 1 citroen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el broodkruim of geraspte kaas
  • 2 el pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappels goed schoon en pof ze in de magnetron gaar. In mijn magnetron duurt dit ongeveer 6-7 minuten op 750 watt.

Snijd ondertussen de rode peper fijn. (Houd je niet van pittig? Verwijder dan de zaadjes en de zaadlijsten).

Halveer de zoete aardappels in de lengte en schep zoveel mogelijk kruim uit de aardappels. Probeer een beetje te laten zitten langs de randen en zorg dat de schil niet scheurt!

Prak het aardappelkruim goed fijn en meng de kaas, crème fraiche, citroenschil en de rode peper erdoor. Breng op smaak met het paprikapoeder, flink wat peper en eventueel wat zout. Proef even of de vulling wat jou betreft genoeg op smaak is.

Vul de schillen met het zoete aardappelmengsel en bestrooi met het broodkruim of de geraspte kaas en de pijnboompitten.

Zet de gevulde zoete aardappel schillen in de oven en bak ze 15-20 minuten om de vulling warm te laten worden.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Carolien - On a Healthy Adventure

    Dat ziet er lekker uit Sandra! Lekker hartig receptje :)

    7 maart 2016 at 07:50
  • Reply Anne-Marie

    Haha dat noemen ze nog eens energiezuinig koken. Klinkt als een lekker receptje.

    5 maart 2016 at 10:38
  • Reactie achterlaten