Menu
bijgerechten

Gevulde zoete aardappel met kaas en peper

Gevulde zoete aardappel met kaas en peper

Ik ben fan van de zoete aardappel en eet ‘m regelmatig. Maar ik had nog nooit een zoete aardappel gevuld. Toch is dat zeker eens de moeite waard. Ik zal eerlijk toegeven dat gevulde zoete aardappel niet het meest fotogenieke bijgerecht is, maar lekker is het wel. En daar gaat het uiteindelijk om, toch?

Lifehack voor het poffen van zoete aardappels

Zoete aardappels kun je natuurlijk poffen in de oven, maar dat duurt heel lang en persoonlijk vind ik dat dan altijd een beetje zonde. Zelf doe ik dit dan ook liever in de magnetron. Eventjes een paar keer rondom inprikken en met een minuut of 6-7 heb je een perfect zachte zoete aardappel!

Gevulde zoete aardappel met kaas en peper

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: GroentenDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

460

kcal

Een lekker bijgerecht van zoete aardappel, gevuld met kaas en rode peper.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels

  • 50 gr geraspte kaas

  • 2 el crème fraiche

  • 1 rode peper

  • 1 citroen (alleen de rasp)

  • 1 tl paprikapoeder

  • 4 el paneermeel of extra geraspte kaas

  • 2 el pijnboompitten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappels goed schoon en pof ze in de magnetron gaar. In mijn magnetron duurt dit ongeveer 6-7 minuten op 750 watt.
  • Snijd ondertussen de rode peper fijn. (Houd je niet van pittig? Verwijder dan de zaadjes en de zaadlijsten).
  • Halveer de zoete aardappels in de lengte en schep zoveel mogelijk kruim uit de aardappels. Probeer een beetje te laten zitten langs de randen en zorg dat de schil niet scheurt!
  • Prak het aardappelkruim goed fijn en meng de kaas, crème fraiche, citroenschil en de rode peper erdoor. Breng op smaak met het paprikapoeder, flink wat peper en eventueel wat zout. Proef even of de vulling wat jou betreft genoeg op smaak is.
  • Vul de schillen met het zoete aardappelmengsel en bestrooi met het broodkruim of de geraspte kaas en de pijnboompitten.
  • Zet de gevulde zoete aardappel schillen in de oven en bak ze 15-20 minuten om de vulling warm te laten worden.

Opmerkingen

  • Als je geen crème fraiche in huis hebt of er niet speciaal een potje voor open wilt maken, kun je ook kwark gebruiken of dikke yoghurt.

Bewaar dit recept op Pinterest

Recept gevulde zoete aardappel

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

2 Reacties

Laat een reactie achter