Menu
bijgerechten

Gewokte peultjes met citroen

Gewokte peultjes met citroen en boter

Laatst kwam mijn moeder weer eens langs met lekkers uit de moestuin: een flinke berg prachtig groene, extreem verse peultjes. Lekker! Aan zulke mooie, verse groente moet je vooral niet teveel doen, daarom besloot ik ze te wokken in boter en te serveren met citroenrasp. Een recept kun je dit haast niet noemen, zo simpel is het… Maar toch: hier het recept voor gewokte peultjes met citroen en boter!

Simpel bijgerecht

Dit makkelijke peultjes recept is een perfect bijgerecht waarbij je een flinke portie groenten binnenkrijgt. Lekker voor een simpel dagje “AVG” (aardappels, vlees, groenten – waarbij je het vlees uiteraard ook kunt vervangen door een vega-variant) maar deze gewokte peultjes met citroen smaken ook erg lekker bij een stukje vis.

Gewokte peultjes met citroen

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: GroentenDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

168

kcal

Een lekker en makkelijk bijgerecht: geroerbakte peultjes met boter en citroen. Binnen een kwartier op tafel.

Ingrediënten

  • 400 gr peultjes

  • 1 klontje boter

  • 1/2 citroen (alleen de rasp)

Bereiding

  • Was en droog de peultjes. Snijd het puntje van beide kanten van de peultjes af en check ook of er een vezelige draad in de bovenkant van de peultjes zit (dit gaat het makkelijkste door het grootste puntje vast te pakken met een mesje en voorzichtig langs de bovenkant van de peul te trekken).
  • Smelt de boter in een wokpan en voeg de peultjes toe. Breng ze op smaak met een beetje zout en wok ze vijf minuten, zodat ze mooi groen en beetgaar blijven.
  • Rasp de citroen over de peultjes en serveer ze direct.
Recept peultjes met citroen

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter