Menu
bijgerechten

Gewokte peultjes met citroen

Gewokte peultjes met citroen en boter

Laatst kwam mijn moeder weer eens langs met lekkers uit de moestuin: een flinke berg prachtig groene, extreem verse peultjes. Lekker! Aan zulke mooie, verse groente moet je vooral niet teveel doen, daarom besloot ik ze te wokken in boter en te serveren met citroenrasp. Een recept kun je dit haast niet noemen, zo simpel is het… Maar toch: hier het recept voor gewokte peultjes met citroen en boter!

250 gram groenten per dag

Dit makkelijke peultjes recept is een perfect bijgerecht waarbij je een flinke portie groenten binnenkrijgt. Wel 200 gram per persoon! Dan zit je al bijna aan de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten per dag. Dat schiet lekker op!

Simpel bijgerecht

Dit recept is lekker voor een simpel dagje “AVG” (aardappels, vlees, groenten – waarbij je het vlees uiteraard ook kunt vervangen door een vega-variant) maar deze gewokte peultjes met citroen smaken ook erg lekker bij een stukje vis.

Zo zou je ze kunnen serveren naast deze heerlijk simpele kaasschnitzels, bij een hele kip uit de oven of bij een stukje kabeljauw met tomatensaus.

Peultjes schoonmaken

Peultjes hebben een klein klusje nodig voordat je ze kunt klaarmaken, je moet ze namelijk even schoonmaken. Gelukkig is dit niet heel veel werk:

Snijd eerst een stukje van beide uiteindes af. Dit puntje is namelijk meestal niet zo lekker, het kan een beetje hard zijn.

Ook zit er soms een ‘draad’ aan peultjes. Verwijder die zeker, want die is echt niet lekker. Als je het puntje van de peul bijna helemaal eraf snijd en deze meetrekt naar de andere kant van de peul, zie je vanzelf of er een draad meekomt. Check even een paar peulen, als geen van de peulen zo’n draad hebben, zit je waarschijnlijk wel goed!

Gewokte peultjes met citroen

5 from 1 stem
Gang: BijgerechtKeuken: GroentenNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

168

kcal

Een lekker en makkelijk bijgerecht: geroerbakte peultjes met boter en citroen. Binnen een kwartier op tafel.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 400 gr 400 peultjes

  • 1 klontje 1 boter

  • 1/2 1/2 citroen (alleen de rasp)

Bereiding

  • Was en droog de peultjes. Snijd het puntje van beide kanten van de peultjes af en check ook of er een vezelige draad in de bovenkant van de peultjes zit (dit gaat het makkelijkste door het grootste puntje vast te pakken met een mesje en voorzichtig langs de bovenkant van de peul te trekken).
  • Smelt de boter in een wokpan en voeg de peultjes toe. Breng ze op smaak met een beetje zout en wok ze vijf minuten, zodat ze mooi groen en beetgaar blijven.
  • Rasp de citroen over de peultjes en serveer ze direct.
Recept peultjes met citroen

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter