‘Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag’.
‘Ontbijt als een koning, lunch als een prins en dineer als een knecht’.
Noem ze allemaal maar op, de ontbijt-quotes. Maar… Ik ben het er wel mee eens! Ik snap ook echt niet dat er mensen zijn die het ontbijt skippen, of die pas gaan ontbijten nadat ze een paar uur wakker zijn. Nadat ik heb gedouched en de hond heb uitgelaten, moet ik ontbijten. En dat is vaak een redelijk flink ontbijt, twee boterhammen, een grote kom yoghurt… Of als ik zin heb in een vullend en gezond ontbijt, dit recept voor overnight oats.
Rens Kroes – Powerfood
De basis van dit recept komt uit het Powerfood kookboek van Rens Kroes. En ik moet eerlijk zeggen… Ik ben niet haar grootste fan, maar lekkere recepten maken kan ze wel! Dit ontbijtje is veruit mijn favoriet en sinds ik het boek in huis heb komt dit recept echt heel vaak op tafel. Rens noemt het een ‘kickstart’ ontbijt en dat is het ook zeker. Het vult ontzettend en houd me tot de lunch vol.
Mealpreppen
Je kunt (moet zelfs, eigenlijk) het de avond van tevoren al deels voorbereiden, zodat je ‘s ochtends niet al teveel tijd meer kwijt bent. Fijn toch? Handig: je kunt het daardoor ook goed meenemen naar je werk. Het basisrecept is al erg lekker, maar op de versie op de foto heb ik nog wat fruit (frambozen & bosbessen) aan de mix toegevoegd. Ook heel smakelijk en het zorgt voor een mooi kleurtje!
Medjoul dadels
Voor dit recept maak ik het liefste gebruik van Medjoul dadels. Deze zijn wel wat duurder dan ‘normale’ dadels, maar ze zijn zoveel lekkerder dat dit het extra geld absoluut waard is! Medjoul dadels zijn groter en zoeter dan gewone dadels, en daardoor ook een stuk minder droog. Neem ze dus vooral mee als je ze tegenkomt!
Dit ontbijt is helemaal vegan.
Bewaar dit recept op Pinterest:

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties