ontbijt

Gezond ontbijt: overnight oats van havermout en cashewnoten

Rens Kroes - gezond ontbijt

‘Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag’.

‘Ontbijt als een koning, lunch als een prins en dineer als een knecht’.

Noem ze allemaal maar op, de ontbijt-quotes. Maar… Ik ben het er wel mee eens! Ik snap ook echt niet dat er mensen zijn die het ontbijt skippen, of die pas gaan ontbijten nadat ze een paar uur wakker zijn. Nadat ik heb gedouched en de hond heb uitgelaten, moet ik ontbijten. En dat is vaak een redelijk flink ontbijt, twee boterhammen, een grote kom yoghurt… Of als ik zin heb in een vullend en gezond ontbijt, dit recept voor overnight oats.

Rens Kroes – Powerfood

De basis van dit recept komt uit het Powerfood kookboek van Rens Kroes. En ik moet eerlijk zeggen… Ik ben niet haar grootste fan, maar lekkere recepten maken kan ze wel! Dit ontbijtje is veruit mijn favoriet en sinds ik het boek in huis heb komt dit recept echt heel vaak op tafel. Rens noemt het een ‘kickstart’ ontbijt en dat is het ook zeker. Het vult ontzettend en houd me tot de lunch vol.

Mealpreppen

Je kunt (moet zelfs, eigenlijk) het de avond van tevoren al deels voorbereiden, zodat je ‘s ochtends niet al teveel tijd meer kwijt bent. Fijn toch? Handig: je kunt het daardoor ook goed meenemen naar je werk. Het basisrecept is al erg lekker, maar op de versie op de foto heb ik nog wat fruit (frambozen & bosbessen) aan de mix toegevoegd. Ook heel smakelijk en het zorgt voor een mooi kleurtje!

Gezond ontbijt: overnight oats van havermout en cashewnoten

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: VeganDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijdminutes
Calories

384

kcal
Koelen

8

uur

    Een lekker, makkelijk en voedzaam ontbijt van havermout en cashewnoten. Varieer lekker met toppings van verschillend fruit.

    Ingrediënten

    • 35 gr havermoutvlokken

    • 25 gr cashewnoten

    • 3 dadels

    • 1 el kokosrasp

    • 1 tl vanille-extract

    • Eventueel extra: frambozen en bosbessen

    • Eventueel extra: ahornsiroop

    Bereiding

    • Doe de avond voordat je dit ontbijt wilt eten, de havermoutvlokken en de cashewnoten in een kom en giet er water overheen, zodat alles onder een laagje water staat. Zet dit in de koelkast.
    • Giet de volgende ochtend het water af en doe het mengsel samen met de dadels, kokosrasp, vanille en de helft van het fruit in de blender. Meng alles tot een egaal mengsel en doe in een kommetje.
    • Versier je gezonde ontbijt met de rest van het fruit en bestrooi eventueel met nog wat extra kokosrasp. Tip: als je het ontbijt niet zoet genoeg vindt, kun je het extra zoeten met een beetje honing of ahornsiroop.

    Opmerkingen

    • Tip: je kunt de dadels en frambozen ook vervangen door een eetlepel honing en een handje aardbeien of kersen. Ook erg lekker!

    Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

    Vorige recept Volgende recept

    Ook leuk voor jou:

    Laat een reactie achter

    Reactie achterlaten