ontbijt

Gezond ontbijt met banaan en mandarijn

Gezond ontbijt met banaan en mandarijn

Ik werd me toch wakker met een enorme keelpijn! Sowieso balen maar dan sta je direct voor het volgende: wat ga ik ontbijten? Meestal ontbijt ik met geroosterd brood maar daar moest ik nu even niet aan denken, auw! Ook een bakje yoghurt leek me niet zo’n goed idee, want het gebruik van melkproducten wordt afgeraden als je verkouden bent. Goed, een vitaminebommetje kan ik nu wel gebruiken dus op naar de fruitmand. Daar vond ik nog bananen en mandarijnen. Ook vond ik in de kast nog wat gojibessen – echte vitaminebommetjes! Met deze ingredënten flanste ik een heerlijk ontbijt in elkaar dat ik ook zeker vaker ga eten als ik niét verkouden ben! Stiekem deed ik er toch een beetje yoghurt bij..

Recept ontbijt met banaan en mandarijn

Voor 1 persoon

  • 1 banaan
  • 1 mandarijn
  • 2 el havermout
  • 1 klein handje noten
  • 1 flinke schep yoghurt
  • 1 klein handje gojibessen
  • 1 el honing

Halveer de banaan in de lengte en leg deze op een bordje. Bestrooi met de havermout. Hak de noten grof.

Schep de yoghurt over de banaan en bestrooi met de gojibessen en de gehakte noten.

Verdeel de honing over het banaan/yoghurtmengsel.

Pel de mandarijn en serveer deze naast de banaan met yoghurt.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten