zoet

Gezonde brownies met bosvruchten

Gezonde brownies met bosvruchten

In Gezond Eten magazine zag ik een recept staan voor ‘gezonde’ brownies. Nou ben ik daar altijd een beetje skeptisch over. Want jongens, als je zin hebt in een brownie, neem er dan alsjeblieft gewoon eentje. Eentje met veel boter, suiker & chocolade. Want zo’n gezonde brownie is toch altijd een beetje een slap aftreksel. Of het is zó gezond gemaakt dat het gewoon echt niet lekker meer is, óf er zitten zoveel zogenaamd ‘gezonde’ zoetstoffen in (honing, dadels…) dat het alsnog een suikerbommetje is.

Maar goed, ik vind dat je soms dingen ook gewoon moet proberen dus dat deed ik met dit gezonde brownie recept. Eerlijk: is hij net zo lekker als een ongezonde brownie? Nee, hij is ietsje minder lekker en dat geef ik eerlijk toe. Dat kan ook niet anders want jongens: er is gewoon niets dat boter, suiker & chocolade kan vervangen. Maar ook met ietsje minder daarvan is deze brownies wel degelijk erg lekker!

PS: wil je wél all the way gaan? Maak dan deze brownie met karamel & butterscotch!

Recept gezonde brownie met bosvruchten

  • 80 gr roomboter
  • 100 gr donkere basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 125 ml halfvolle melk
  • 60 gr cacaopoeder
  • 100 gr bloem
  • 60 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr pure chocolade
  • 125 gr bosvruchten (vers of uit de diepvries)
  • Extra nodig: bakvorm van 20×20 cm en bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.

Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en doe deze in een kom. Roer de basterdsuiker erdoor.

Voeg de eieren toe en klop deze door het botermengsel.

Prak de banaan goed fijn en roer deze samen met de melk door het beslag.

Zeef het cacaopoeder, de bloem en het zelfrijzend bakmeel boven de beslagkom en roer tot een mooi glad beslag.

Hak de chocolade in grove stukjes en roer deze voorzichtig, samen met de bosvruchten, door het beslag.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de gezonde brownie in 25 minuten mooi gaar. Laat afkoelen in de bakvorm en snijd de brownie daarna in stukjes. Serveer eventueel met wat extra fruit en poedersuiker.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

6 Comments

  • Reply Anne-Marie

    Ik ga toch maar voor die met karamel en butterscotch. Man wat klinkt dat goddelijk lekker!

    9 september 2016 at 19:24
  • Reply Marijke

    Ziet er echt heerlijk uit. Ben nog steeds zo jaloers op je mooie ondergrondjes :)

    9 september 2016 at 14:34
  • Reply Lianne

    Oh ziet er heerlijk uit, klinkt nog prima door de banaan en chocolade. Wat een mooie foto zeg! Mooie ondergrond heb je, mag ik vragen waar je die hebt gekocht?

    9 september 2016 at 09:58
    • Reply Sandra

      Tuurlijk mag dat :-) Ik heb ze via Etsy gekocht bij een shop die InkandElm heet. Wel hoge verzendkosten… Als je op Etsy op ‘backdrops’ zoekt vind je nog meer shows die ze aanbieden.

      11 september 2016 at 06:57
  • Reply Demi | DE KOOKFABRIEK

    Brownies doen het altijd goed! Dit lijkt me een heerlijke variant!

    9 september 2016 at 08:45
  • Reply Eef

    Klinkt als een goed recept voor als het iets minder “slecht” mag. Mooie foto overigens! Vind ‘m er echt heerlijk uitzien, lekker met rood fruit. Hopelijk kunnen we nog genieten van het heerlijke zomerfruit.

    9 september 2016 at 08:11
  • Reactie achterlaten