Menu
ontbijt

Carrot mug cake – gezonde carrot cake als ontbijt

Carrot Mugcake - gezonde mugcake

Deze gezonde carrot cake is heerlijk als ontbijt! De smaken van de klassieke worteltaart (wortel, kruiden, rozijnen, walnoten) in de vorm van een carrot mug cake die in een paar minuten op tafel staat. 

De smaak van carrot cake

Carrot cake – als je me een beetje kent weet je wel dat ik daar gek op ben! Maar ja, helaas is carrot cake niet zo heel gezond, ondanks dat er worteltjes in zitten :-) Daarom probeer ik recepten te bedenken die wel de smaken van carrot cake bevatten, maar die wat gezonder zijn. Zo maakte ik al eerder deze gezonde carrot cake balletjes. En nu dus deze carrot mug cake!

Herfstige mug cake

Ik pakte een basisrecept voor een mugcake dat ik altijd gebruik, voegde er wortel, rozijnen, walnoten en speculaaskruiden en toe en voila: mijn carrot cake mug cake was geboren! Dit recept is heerlijk op een herfstige dag, door het gebruik van speculaaskruiden smaakt deze carrot mug cake heerlijk kruidig, ik krijg er meteen een Sinterklaas-gevoel van!

Frosting

Op deze gezonde mug cake zit geen frosting, maar die zou je natuurlijk wel kunnen maken. Je zou er zoals op de klassieke carrot cake een mengsel van mon chou, boter en poedersuiker voor kunnen gebruiken. Super lekker!

Wil je het iets voedzamer, dan zou je ook een schepje dikke (vanille) kwark kunnen gebruiken als topping.

Carrot mug cake - gezonde carrot cake als ontbijt
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Carrot mug cake – gezonde carrot cake als ontbijt

0 from 0 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: GezondNiveau: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

10

minutes
Magnetron

2

minutes
Calorieën

463

kcal

Lekker warm ontbijt: een kruidige “carrot cake” mug cake – mug cake met wortel, walnoten en speculaaskruiden.

Ingrediënten

  • 2 el zelfrijzend bakmeel

  • 1,5 tl speculaaskruiden

  • 2 el havermout

  • 1 el rozijnen

  • 2 el walnoten

  • 1 wortel

  • 1 ei

Bereiding

  • Zeef het bakmeel met de speculaaskruiden boven een kom. Voeg de havermout en de rozijnen toe aan de kom.
  • Hak de walnoten grof en voeg toe aan de kom. Rasp de wortel fijn en roer door het bakmeel-mengsel.
  • Klop het ei los met een snufje zout en roer goed door het bakmeel-mengsel. Doe het beslag over in een grote mok en verwarm de mug cake 2 minuten op 750 watt.
    Je carrot cake mugcake is klaar als de bovenkant mooi droog is.
  • Garneer de carrot mug cake eventueel nog met wat extra wortelrasp en bestrooi met een extra snufje speculaaskruiden. Ik serveer zelf graag nog een beetje yoghurt bij een mug cake, lekker fris!

Opmerkingen

Recept carrot mug cake

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

1 Reactie

  • Daniëlle
    27 november 2016 at 07:25

    Dit lijkt mij een heerlijk ontbijtje. Heb je gelijk een goede start van de dag!

    Reply

Laat een reactie achter