Volg culi-sandra.nl op:
Carrot mug cake - gezonde carrot cake mugcake als ontbijt

Carrot mug cake – gezonde carrot cake als ontbijt

Carrot cake – als je me een beetje kent weet je wel dat ik daar gek op ben! Maar ja, helaas is carrot cake niet zo heel gezond, ondanks dat er worteltjes in zitten :-) Daarom probeer ik recepten te bedenken die wel de smaken van carrot cake bevatten, maar die wat gezonder zijn. Zo maakte ik al eerder deze gezonde carrot cake balletjes en deze carrot cupcakes. Maar, ik bedacht me dat ik al een tijdje geen mug cake recept meer met jullie had gedeeld. En waarom niet een carrot mug cake recept bedenken? Zo gezegd, zo gedaan. Ik pakte een basisrecept voor een mugcake dat ik altijd gebruik, voegde er wortel, rozijnen, walnoten en speculaaskruiden en toe en voila: mijn carrot cake mug cake was geboren!

Dit recept is heerlijk op een herfstige dag, door het gebruik van speculaaskruiden smaakt deze carrot mug cake heerlijk kruidig, ik krijg er meteen een Sinterklaas-gevoel van!

Recept carrot mug cake

Voor 1 persoon

  • 2,5 el zelfrijzend bakmeel
  • 1,5 tl speculaaskruiden (bijvoorbeeld van SimplySpices)
  • 2 el havermout
  • 1 el rozijnen
  • 2 el walnoten
  • 1 wortel
  • 1 el
  • Snufje zout

Zeef het bakmeel met de speculaaskruiden boven een kom. Voeg de havermout en de rozijnen toe aan de kom.

Hak de walnoten grof en voeg toe aan de kom.

Rasp de wortel fijn en roer door het bakmeel-mengsel.

Klop het ei los met een snufje zout en roer goed door het bakmeel-mengsel. Doe het beslag over in een grote mok en verwarm de mug cake 2 minuten op 750 watt.

Je carrot cake mugcake is klaar als de bovenkant mooi droog is.

Garneer de carrot mug cake eventueel nog met wat extra wortelrasp en bestrooi met een extra snufje speculaaskruiden. Ik serveer zelf altijd nog een klein potje yoghurt bij een mug cake, lekker fris!

Voor dit artikel heb ik producten opgestuurd gekregen van SimplySpices. Voor meer informatie kun je terecht bij mijn disclaimer.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

1 reactie

  • Reply Daniëlle

    Dit lijkt mij een heerlijk ontbijtje. Heb je gelijk een goede start van de dag!

    27 november 2016 at 07:25
  • Laat een reactie achter