Menu
ontbijt

Carrot mug cake – gezonde carrot cake als ontbijt

Carrot Mugcake - gezonde mugcake

Carrot cake – als je me een beetje kent weet je wel dat ik daar gek op ben! Maar ja, helaas is carrot cake niet zo heel gezond, ondanks dat er worteltjes in zitten :-) Daarom probeer ik recepten te bedenken die wel de smaken van carrot cake bevatten, maar die wat gezonder zijn. Zo maakte ik al eerder deze gezonde carrot cake balletjes en deze carrot cupcakes. Maar, ik bedacht me dat ik al een tijdje geen mug cake recept meer met jullie had gedeeld. En waarom niet een carrot mug cake recept bedenken?

Herfstige mug cake

Zo gezegd, zo gedaan. Ik pakte een basisrecept voor een mugcake dat ik altijd gebruik, voegde er wortel, rozijnen, walnoten en speculaaskruiden en toe en voila: mijn carrot cake mug cake was geboren! Dit recept is heerlijk op een herfstige dag, door het gebruik van speculaaskruiden smaakt deze carrot mug cake heerlijk kruidig, ik krijg er meteen een Sinterklaas-gevoel van!

Carrot mug cake – gezonde carrot cake als ontbijt

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: GezondDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

10

minutes
Magnetron

2

minutes
Calorieën

463

kcal

Lekker warm ontbijt: een kruidige “carrot cake” mug cake – mug cake met wortel, walnoten en speculaaskruiden.

Ingrediënten

 • 2 el zelfrijzend bakmeel

 • 1,5 tl speculaaskruiden

 • 2 el havermout

 • 1 el rozijnen

 • 2 el walnoten

 • 1 wortel

 • 1 ei

Bereiding

 • Zeef het bakmeel met de speculaaskruiden boven een kom. Voeg de havermout en de rozijnen toe aan de kom.
 • Hak de walnoten grof en voeg toe aan de kom. Rasp de wortel fijn en roer door het bakmeel-mengsel.
 • Klop het ei los met een snufje zout en roer goed door het bakmeel-mengsel. Doe het beslag over in een grote mok en verwarm de mug cake 2 minuten op 750 watt.
  Je carrot cake mugcake is klaar als de bovenkant mooi droog is.
 • Garneer de carrot mug cake eventueel nog met wat extra wortelrasp en bestrooi met een extra snufje speculaaskruiden. Ik serveer zelf graag nog een beetje yoghurt bij een mug cake, lekker fris!
Recept carrot mug cake

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.

1 Reactie

 • Daniëlle
  27 november 2016 at 07:25

  Dit lijkt mij een heerlijk ontbijtje. Heb je gelijk een goede start van de dag!

  Reply

Laat een reactie achter