ontbijt

Maispannenkoekjes met banaan en bacon

Gezonde maispannenkoekjes

Dit recept komt uit het boek ‘Jamies Super Food voor elke dag’, een kookboek waar ik heel enthousiast over ben! Natuurlijk wil ik graag voedzaam eten, maar het mag wel een beetje lekker zijn. Met dit recept doet Jamie precies dat! Deze maispannenkoekjes met gekarameliseerde banaan zijn echt fantastisch bij het ontbijt.

In het originele recept snijd Jamie trouwens ook nog een rode peper fijn en mixt deze door het beslag, maar dat ging me op de vroege ochtend net even te ver :-) Ook serveert hij de maispannenkoekjes met Tabasco jalapeno sauce maar ik koos voor stroop. Een heerlijke combinatie met bacon!

Recept maispannenkoekjes

(12 stuks – voor 4 personen)

  • 1 blik maiskorrels
  • 6 bosuitjes
  • 2 grote eieren
  • 200 gr cottage cheese / hüttenkäse
  • 150 gr volkorenbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 ml melk
  • 12 plakjes bacon
  • 4 bananen

Doe de mais inclusief vocht in een kom.

Snijd de bosui fijn en voeg deze toe.

Voeg de eieren, cottage cheese, bloem, bakpoeder en melk toe. Roer alles goed door elkaar tot een beslag.

Snijd de bananen in plakjes.

Verhit wat olijfolie in twee koekenpannen. Bak in de ene pan de bacon krokant. Bak vervolgens de schijfjes banaan aan beide kanten zodat ze een beetje karameliseren.

Bak ondertussen in de tweede koekenpan steeds drie maispannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
Serveer de maispannenkoekjes met de bacon, gekarameliseerde banaan en naar smaak met wat stroop.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Simone

    Ja een rode peper én jalapeno op de vroege morgen lijkt me ook een beetje too much! :) Goede vervanging dus. Ik vind het boek ook top. Heb er toevallig van de week een brood uit gemaakt wat ergens volgende week of zo online komt… :)

    13 februari 2016 at 06:42
    • Reply Sandra

      Ja het kan te gek ook haha. Fijn boek hè, ben benieuwd naar je broodrecept!

      13 februari 2016 at 13:56

    Reactie achterlaten