Menu
Hoofdgerechten / ovenschotels

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi, je kent ze misschien wel? Heerlijk luchtige kussentjes van een aardappeldeeg. Je kunt ze kant en klaar kopen in de supermarkt, of maak ze helemaal zelf. Omdat ik graag een snel gnocchi recept voor doordeweeks wilde maken, koos ik deze keer voor de kant en klare optie. Maar zelf maken is echt een heel leuk klusje en dat kan ik zeker aanraden voor als je een keer wat meer tijd hebt. Goed, terug naar het recept voor deze gnocchi ovenschotel.

Gnocchi uit de oven

Voor deze gnocchi ovenschotel maak je dus gebruik van voorverpakte gnocchi. Erbij maak je een eenvoudige tomatensaus. Wat tomatenblokjes, groenten, stukjes chorizo en wat kruiden, en klaar ben je. Vervolgens nog wat mozzarella erop (want elke ovenschotel wordt beter van wat plakken mozzarella ten slotte), even in de oven en je kunt aan tafel. Je zou hier nog een groene salade bij kunnen serveren voor wat extra groente en extra kleur op je bord.

Gnocchi ovenschotel

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

654

kcal

Een simpele maar lekkere ovenschotel van gnocchi en tomatensaus met chorizo en courgette.

Ingrediënten

  • 400 gr gnocchi (pak)

  • 100 gr chorizo

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 1 courgette

  • 400 gr tomatenblokjes (blik)

  • 2 tl Italiaanse kruiden

  • 1 tl paprikapoeder

  • peper en zout

  • 1 bol mozzarella

Bereiding

  • Doe de gnocchi in een koekenpan met wat olie en bak ze tot ze een kleurtje krijgen. Schud ze regelmatig even om.
  • Snijd ondertussen de chorizo in stukjes en snijd de knoflook en de ui fijn. Bak dit mengsel een paar minuten zachtjes, zodat het vet uit de chorizo loopt en de uien glazig zijn gebakken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan. Laat een minuut of drie bakken.
  • Doe vervolgens de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en paprikapoer erbij, en breng de saus op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Laat dit vijf minuten pruttelen en roer dan de gnocchi erdoor.
  • Doe het mengsel in een ovenschaal, snijd de mozzarella in plakken en beleg de gnocchi ovenschotel ermee. Bestrooi met nog wat extra Italiaanse kruiden en bak de ovenschotel met gnocchi 10 minuten, zodat de kaas mooi smelt.

Opmerkingen

  • Als je nog wat restjes groenten of kaas in huis hebt kun je die hier prima in verwerken. Denk aan een restje paprika of broccoli, of wat blauwe kaas.
Recept gnocchi ovenschotel

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter