Gnocchi, je kent ze misschien wel? Heerlijk luchtige kussentjes van een aardappeldeeg. Je kunt ze kant en klaar kopen in de supermarkt, of maak ze helemaal zelf. Omdat ik graag een snel gnocchi recept voor doordeweeks wilde maken, koos ik deze keer voor de kant en klare optie.
Gnocchi uit de oven
Voor deze gnocchi ovenschotel maak je dus gebruik van voorverpakte gnocchi. Erbij maak je een eenvoudige tomatensaus. Wat tomatenblokjes, groenten, stukjes chorizo en wat kruiden, en klaar ben je. Vervolgens nog wat mozzarella erop (want elke ovenschotel wordt beter van wat plakken mozzarella ten slotte), even in de oven en je kunt aan tafel.
Je zou nog een groene salade bij de gnocchi ovenschotel kunnen serveren voor wat extra groente en extra kleur op je bord.
Zelf gnocchi maken
Voor deze gnocchi ovenschotel maak je gebruik van kant en klare gnocchi, maar zelf maken is echt een heel leuk klusje en dat kan ik zeker aanraden voor als je een keer wat meer tijd hebt. Zo is deze zoete aardappel gnocchi bijvoorbeeld erg lekker, en deze gifgroene doperwten gnocchi ook!
Goed, terug naar het recept voor deze gnocchi ovenschotel.

Gnocchi ovenschotel
Ingrediënten
- 400 gr gnocchi (pak)
- 100 gr chorizo
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 1 courgette
- 400 gr tomatenblokjes (blik)
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
- 1 bol mozzarella
Zo maak je het
- Doe de gnocchi in een koekenpan met wat olie en bak ze tot ze een kleurtje krijgen. Schud ze regelmatig even om.
- Snijd ondertussen de chorizo in stukjes en snijd de knoflook en de ui fijn. Bak dit mengsel een paar minuten zachtjes, zodat het vet uit de chorizo loopt en de uien glazig zijn gebakken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan. Laat een minuut of drie bakken.
- Doe vervolgens de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en paprikapoeder erbij, en breng de saus op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Laat dit vijf minuten pruttelen en roer dan de gnocchi erdoor.
- Doe het mengsel in een ovenschaal, snijd de mozzarella in plakken en beleg de gnocchi ovenschotel ermee. Bestrooi met nog wat extra Italiaanse kruiden en bak de ovenschotel met gnocchi 10 minuten, zodat de kaas mooi smelt.
Notities
Voedingswaarden

6 Reacties
Nadine
9 maart 2022 at 11:47Mijn man die bijna alles wel lust vond de gnocchi niet zo lekker. Mijn kinderen juist wel, grappig want ze zijn niet zo’n aardappeleters. Voor mijzelf was het best pittig maar dat komt omdat ik niet pittig kan eten. Heb jij ook wat lekkere recepten speciaal voor twee tieners? Meiden zijn niet heel makkelijk, willen liever geen aardappels dus we eten nu 2x per week aardappels in wat voor vorm ook (kroketjes, roosjes, gebakken etc.) en minimaal twee keer in de week wat anders zoals rijst of pasta. Bedankt voor dit recept in ieder geval!
Sandra
10 maart 2022 at 13:22Wat jammer dat je man het niet zo lekker vond! Het is ook wel een aparte structuur die gnocchi, je moet er echt van houden… Als je hem iets minder pittig wilt maken, zou je wellicht de chorizo kunnen vervangen door cervelaat, dat is een stuk minder pittig. Vinden de meiden het leuk om zelf te koken? Wellicht is dat een idee? Dat ze bijvoorbeeld 1x per week zelf iets maken? Ik heb zelf een kleintje van 1,5 jaar in huis dus nog geen ervaring met tieners, hahaha! Hier in huis zijn recepten met wraps, quiches en plaattaarten altijd wel een grote hit. Ik heb hier dan ook al veel recepten voor online staan. Denk aan de BBQ chicken pizza, pulled chicken wraps, spinaziequiche…. Hopelijk zit er iets lekkers voor ze bij!
Atie
27 juni 2021 at 16:34Wat een lekkere ovenschotel is dit!
We hadden nog nooit gnocchi gegeten, maar dat smaakt prima.
Bedankt Sandra voor dit recept!
Sandra
30 juni 2021 at 10:51Leuk om te horen mam, blij dat het gesmaakt heeft!
Mariena
8 augustus 2022 at 12:41Zou je IPV chorizo ook gehakt kunnen gebruiken? En de het recept van te voren maken zodat het alleen nog maar de overn in moet? Of kan dat niet?
Sandra
9 augustus 2022 at 14:30Hi Mariena, ja hoor, dat kan zeker. Het kan wel zijn dat de ovenschotel dan iets flauwer van smaak is. Chorizo is een echte smaakbom en gehakt heeft van zichzelf veel minder smaak. Je zou dit op kunnen vangen door bijvoorbeeld wat chilipoeder toe te voegen. Ook zou je gerookt paprikapoeder kunnen gebruiken in plaats van gewone.
Je kunt het recept dan zeker van te voren maken. Ik zou het dan klaarmaken, helemaal af laten koelen en in de koelkast bewaren tot gebruik. Ik zou dit maximaal 1 dag van tevoren doen. Ik hoop dat het smaakt!