Gnocchi maken, het stond al tijden op mijn ‘dat wil ik ooit nog eens maken’ lijstje. Maar je weet hoe het gaat met zulke lijstjes, daar kom je dus nooit aan toe. Toch heb ik nu ‘zelf gnocchi maken’ van de lijst af kunnen strepen. Ik maakte geen traditionele aardappel-gnocchi, maar ik maakte gnocchi van zoete aardappel. Een ideetje wat ik tegenkwam op Pinterest. Het zelf gnocchi maken is niet moeilijk, maar het is even een klusje. Echt een weekendgerecht dus. Gelukkig is het wel leuk om te doen! Erbij maakte ik een smaakvolle saus van tomaten met chorizo, ui en Italiaanse kruiden.
Gnocchi – hoe spreek je dat uit?
Best een lastig woord hè? Veel mensen zeggen ‘gnotsjie’ maar dat is niet juist. Je spreekt de naam van dit aardappelgerecht uit als ‘njokkie’. Maar hoe je het ook uitspreekt, lekker is sowieso! Gnocchi maak je van slechts twee ingrediënten: gare aardappel en bloem. Die meng je door elkaar, je rolt er worstjes van waar je weer stukjes van afsnijdt, en die kook je kort. Het resultaat is een heerlijk luchtig ‘kussentje’ van aardappeldeeg. Met de saus kun je natuurlijk volop variëren. Ik maakte een echte comfort food versie: gnocchi van zoete aardappel met chorizo en tomaat. Maar je kunt er ook een romige champignonsaus bij maken, of een tomatensaus met spekjes en pecorino bijvoorbeeld.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties