tussendoortjes

Goede voornemens – gezond snacken

Goede voornemens - gezond snacken

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en misschien ben je wel bezig met het maken van goede voornemens? Als een van deze goede voornemens ‘gezond snacken’ is, help ik je graag een handje op weg. Ik geef je tips voor gezonde tussendoortjes die je kant en klaar kunt kopen, en een paar tips om zelf gezonde tussendoortjes te maken.

Gezonde tussendoortjes die je kant en klaar kunt kopen

In de tussendoortjesbox van BoxBites zitten 18 tussendoortjes. Ze zijn niet allemaal even gezond en daarom pik ik er de 5 gezondste voor je uit. Deze tussendoortjes bevatten niet veel suiker en niet teveel calorieën.

Just Nuts – The run run run bar

Heerlijk, dit soort repen! Deze reep bevat pompoen/sesamzaad, noten en gedroogd fruit. De reep bevat 158 calorieën en 9.4 gram suiker (geen toegevoegde suikers).

Made Good – Granola Mini’s

Gezond snacken met MadeGood

Deze Granola Minii’s zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. o.a. appel-kaneel en aardbei. Met per zakje 6 gram suiker en 90 calorieën een prima tussendoortje.

Made Good – Raw Fruit and Nut Bar

Gezonde snacks: MadeGood

Nog een tussendoortje van Made Good. Deze reep is echt heel lekker en is met 8 gram suiker en 150 calorieën een fijn tussendoortje dat lang vult.

Yogi & Yousef – dadels

Yogi & Yousef dadels - een heerlijk gezonde snack

Ik houd sowiewo al erg van dadels maar deze sukkary dadels van Yogi & Yousef zijn een verhaal apart. Heerlijk zoet en maar 21 calorieën per stuk. Gezond snacken dus!

Wild Thing – Organic Paleo Raw Bar Coconut & Chia

Wild Thing - Organic Paleo Raw Bar Coconut and Chia

Oeiii wat is dit een heerlijke reep. De ingrediënten? Dadel, cashewnoten, kokos, chiazaden en acerolapoeder. 131 calorieën bevat hij en 10 gram suiker. Niet heel weinig, maar de reep is zo lekker dat ik dat er voor over heb!

Zelfgemaakte tussendoortjes

Zelf gezonde snacks maken is helemaal niet moeilijk

Ik snap dat het makkelijk is om af en toe zo’n kant en klaar tussendoortje te kopen, maar het is best prijzig en het is ook erg leuk om zelf iets te maken natuurlijk. Wat dacht je van:

(in de eerste twee tussendoortjes zitten wel redelijk wat natuurlijke suikers door het gebruik van gedroogd fruit!)

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten