Als je wel eens in Hongarije bent geweest (bijvoorbeeld op stedentrip naar Boedapest), dan heb je het ongetwijfeld gegeten: goulash. Goulash is een nationaal gerecht van Hongarije en is een lekkere stoofschotel met rundvlees, paprika, ui en prei.
Klassiek goulash recept
Er zijn allerlei variaties op goulash, zo kun je het ook met andere soorten vlees en vis klaarmaken. Vandaag geef ik je een klassiek goulash recept, namelijk goulash met rundvlees. Deze klassieke variant smaakt erg lekker met aardappelpuree, rijst of met gekookte aardappels.
Eén keer koken, drie keer eten
Van deze goulash maak ik altijd een lekker grote portie zodat ik nog wat heb om in te vriezen, een pan een uur op het vuur zetten voor maar één maaltijd vind ik namelijk een beetje zonde! Het recept hieronder is dan ook voor 6 personen.
Dan eten we er een keer lekker van met zijn tweetjes, en heb ik nog twee porties om in te vriezen. Handig als je een keer niet zoveel zin hebt om te koken! Je hoeft er dan alleen maar even wat rijst bij te koken en je kunt aan tafel!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties