Als je wel eens in Hongarije bent geweest (bijvoorbeeld op stedentrip naar Boedapest), dan heb je het ongetwijfeld gegeten: goulash. Goulash is een nationaal gerecht van Hongarije en is een lekkere stoofschotel met rundvlees, paprika, ui en prei. Er zijn allerlei variaties op goulash, zo kun je het ook met andere soorten vlees en vis klaarmaken. Deze goulash met rundvlees is een wat meer klassieke variant en smaakt erg lekker met aardappelpuree, rijst of gekookte aardappels.
Eén keer koken, drie keer eten
Van deze goulash maak ik altijd een lekker grote portie zodat ik nog wat heb om in te vriezen, een pan een uur op het vuur zetten voor maar één maaltijd vind ik namelijk een beetje zonde! Het recept hieronder is dan ook voor 6 personen. Dan eten we er een keer lekker van met zijn tweetjes, en heb ik nog twee porties om in te vriezen. Handig als je een keer niet zoveel zin hebt om te koken!


Nog geen reacties