weekendgerechten

Goulash

Hoewel we qua weer nog helemaal niet mogen klagen, wordt het toch langzaam kouder en neemt de trek in echte herfst/wintergerechten toe. Van deze goulash maak ik altijd een lekker grote portie zodat ik nog wat heb om in te vriezen, een pan een uur op het vuur zetten voor maar één maaltijd vind ik namelijk een beetje zonde! Het recept hieronder is voor 6-8 personen.

Recept goulash

(voor 6-8 personen)

  • 3 paprika’s naar keuze
  • 2 preien
  • 5 uien
  • 1,25 kg runderpoulet
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 800 gr gepelde tomaten
  • 400 gr cabanossiworstjes
  • 2 groentenbouillonblokjes
  • peper, zout, paprikapoeder

Bereiding
Snijd de paprika en ui in blokjes en de prei in halve ringen. Bak het vlees in wat olie in een braadpan aan, in vier aparte porties. Voeg bij de laatste portie de paprika, ui en prei toe. Voeg de rest van het vlees weer toe en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog even door. Strooi de bloem over het gerecht en bak nog even door. Voeg de tomaten (ook het sap) toe en plet de tomaten een beetje. Voeg 1,25 liter heet water toe en de bouillonblokjes en breng aan de kook. Snijd ondertussen de cabanossi in stukjes en voeg deze toe aan de goulash. Laat het gerecht een uurtje doorkoken.

Zelf eet ik deze goulash het liefste met aardappelpuree, maar met rijst of gekookte aardappels is de goulash ook heel lekker.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten