vlees

Goulash – Hongaarse stoofschotel met paprika

Goulash

Als je wel eens in Hongarije bent geweest (bijvoorbeeld op stedentrip naar Boedapest), dan heb je het ongetwijfeld gegeten: goulash. Goulash is een nationaal gerecht van Hongarije en is een lekkere stoofschotel met rundvlees, paprika, ui en prei. Er zijn allerlei variaties op goulash, zo kun je het ook met andere soorten vlees en vis klaarmaken. Deze goulash met rundvlees is een wat meer klassieke variant en smaakt erg lekker met aardappelpuree, rijst of gekookte aardappels.

Eén keer koken, drie keer eten

Van deze goulash maak ik altijd een lekker grote portie zodat ik nog wat heb om in te vriezen, een pan een uur op het vuur zetten voor maar één maaltijd vind ik namelijk een beetje zonde! Het recept hieronder is dan ook voor 6 personen. Dan eten we er een keer lekker van met zijn tweetjes, en heb ik nog twee porties om in te vriezen. Handig als je een keer niet zoveel zin hebt om te koken!

Recept Goulash

5 from 1 vote
Course: HoofdgerechtCuisine: HongaarsDifficulty: Eenvoudig
Voor

6

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

1

hour 

15

minutes
Calorieën

396

kcal

Goulash is een Hongaarse stoofschotel. Het bestaat uit heerlijk zacht stoofvlees met veel paprika, ui en prei. Met dit recept maak je het makkelijk zelf.

Ingrediënten

  • 3 paprika’s (mix van rood en geel)

  • 2 preien

  • 5 uien

  • 1 kg runderpoulet

  • 1 el bloem

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 1 liter runderbouillon

  • 2 tl paprikapoeder

  • Voor erbij: aardappelpuree, rijst of gekookte aardappels

Bereiding

  • Snijd de paprika’s in blokjes en de uien en de preien in halve ringen. Snijd het vlees in blokjes en meng deze met de bloem en wat zout en peper.
  • Bak het vlees in wat olie in een braadpan aan, indien nodig in aparte porties. Voeg bij de laatste portie de paprika, ui en prei toe. Voeg de rest van het vlees weer toe en breng de goulash op smaak met peper, zout en het paprikapoeder.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog even door. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de goulash.
  • Laat het gerecht met de pan op een kiertje een uur tot anderhalf uur zachtjes koken.

Opmerkingen

  • Je kunt de goulash (of een restje ervan) prima invriezen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten