Menu
vlees / Hoofdgerechten

Goulash – Hongaarse stoofschotel met paprika

Goulash

Als je wel eens in Hongarije bent geweest, dan heb je het ongetwijfeld gegeten: goulash. Goulash is een nationaal gerecht van Hongarije en is een lekkere stoofschotel met rundvlees, paprika, ui en prei. 

Klassiek goulash recept

Er zijn allerlei variaties op goulash, zo kun je het ook met andere soorten vlees en vis klaarmaken. Vandaag geef ik je een klassiek goulash recept, namelijk goulash met rundvlees. Deze klassieke variant smaakt erg lekker met aardappelpuree, rijst of met gekookte aardappels.

Eén keer koken, drie keer eten

Van deze goulash maak ik altijd een lekker grote portie zodat ik nog wat heb om in te vriezen, een pan een uur op het vuur zetten voor maar één maaltijd vind ik namelijk een beetje zonde! Het recept hieronder is dan ook voor 6 personen.

Dan eten we er een keer lekker van met zijn tweetjes, en heb ik nog twee porties om in te vriezen. Handig als je een keer niet zoveel zin hebt om te koken! Je hoeft er dan alleen maar even wat rijst bij te koken en je kunt aan tafel!

Goulash

Recept Goulash

Goulash is een Hongaarse stoofschotel. Het bestaat uit heerlijk zacht stoofvlees met veel paprika, ui en prei. Met dit recept maak je het makkelijk zelf.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 3 paprika’s (mix van rood en geel)
  • 2 preien
  • 5 uien
  • 1 kg runderpoulet
  • 1 el bloem
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 blaadjes laurier
  • Voor erbij: aardappelpuree, rijst of gekookte aardappels

Zo maak je het

  • Snijd de paprika’s in blokjes en de uien en de preien in halve ringen. Snijd het vlees in blokjes en meng deze met de bloem en wat zout en peper.
  • Bak het vlees in wat olie in een braadpan aan, indien nodig in aparte porties. Voeg bij de laatste portie de paprika, ui en prei toe. Voeg de rest van het vlees weer toe en breng de goulash op smaak met peper, zout en het paprikapoeder.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog even door. Voeg de tomatenblokjes, laurier en de bouillon toe aan de goulash.
  • Laat het gerecht met de pan op een kiertje minimaal anderhalf uur zachtjes koken.

Notities

u003cliu003eJe kunt de goulash (of een restje ervan) prima invriezen.u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calories: 396kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept goulash

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept