bijgerechten

Gratin van rode ui

Gratin van rode ui

Ui, bij uitstek mijn favoriete groente! Welk goed recept begint er nou immers niet met ‘fruit een uitje en een teentje knoflook’? Nou, dit recept begint daar niet exact mee, maar desondanks is het erg lekker! Deze gratin van rode ui is bovendien niet moeilijk te maken, dus enjoy…

Recept gratin van rode ui

(4 personen)

  • 5 rode uien
  • 3 eieren
  • 200 ml kookroom of melk
  • 1 el gehakte basilicum
  • olijfolie, peper, zout
  • 75 gr geraspte kaas

Snijd de uien in ringen of kleine partjes en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er olijfolie, peper en wat zout over. Hussel alles goed door elkaar zodat alles bedekt is met een filmpje olie.

Bak de uien 15 minuten in een oven van 200 graden. Meng intussen de eieren met de room/melk. Breng op smaak met peper, zout en de basilicum. Giet dit mengsel over de uien en bestrooi met flink wat geraspte kaas.

Zet de rode uien gratin terug in de oven en bak nog zo’n 25-30 graden tot het eimengsel mooi gestold, en de kaas goudbruin is.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten