Menu
bijgerechten

Gratin van rode ui

Gratin rode ui

Ui, bij uitstek mijn favoriete groente! Welk goed recept begint er nou immers niet met ‘fruit een uitje en een teentje knoflook’? Nou, dit recept begint daar niet exact mee, maar desondanks is het erg lekker! Deze gratin van rode ui is bovendien niet moeilijk te maken, dus enjoy…

Uiengratin als bijgerecht

Deze rode uiengratin is erg lekker als bijgerecht. En erg handig, want je kunt ‘m al vooraf klaarmaken. Lekker makkelijk bij een etentje dus! Je zou de gratin bijvoorbeeld kunnen serveren bij deze ouderwetse gehaktballen of deze gepaneerde zalm.

Gratin van rode ui

4 from 1 vote
Course: BijgerechtCuisine: GroentenDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

45

minutes
Calorieën

276

kcal

Een lekker bijgerecht dat je goed vooraf kunt bereiden: rode uien gratin.

Ingrediënten

  • 8 rode uien

  • 2 eieren

  • 150 ml slagroom

  • 2 tl tijm

  • 75 gr geraspte kaas

  • olijfolie, peper en zout

Bereiding

  • Snijd de uien in ringen of kleine partjes en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er olijfolie, peper en wat zout over. Hussel alles goed door elkaar zodat alles bedekt is met een filmpje olie.
  • Bak de uien 15 minuten in een oven van 200 graden. Meng intussen de eieren met de room/melk. Breng op smaak met peper, zout en de basilicum. Giet dit mengsel over de uien en bestrooi met flink wat geraspte kaas.
  • Zet de rode uien gratin terug in de oven en bak nog zo’n 20 minuten tot het eimengsel mooi gestold, en de kaas goudbruin is.

Opmerkingen

  • Je kunt de gratin al vooraf klaarmaken en voor het serveren even opwarmen in de oven.
Recept uiengratin

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

1 Reactie

  • C Deken
    13 oktober 2021 at 18:00

    Lijkt me een leuk bijgerecht voor de feestdagen! NB: Er staat basilicum in het recept, maar dat moet toch tijm zijn? ;-)

    Reply

Laat een reactie achter