Trek in een stevig ontbijtje? Deze griesmeelpap met banaan en cashewnoten vult enorm. De banaan maakt het lekker zoet, waardoor je geen suiker hoeft toe te voegen, en de noten geven een lekkere crunch aan je ontbijt. En zo’n warm ontbijtje is op een koude dag natuurlijk superlekker!
Griesmeelpap
Het grappige is dat ik eens in de zoveel tijd echt een griesmeel-periode heb. Misschien herken je dat ook wel, dat je een tijdje steeds hetzelfde eet en er dan ineens weer klaar mee bent? Ik heb dat dus met griesmeel.
Zeker in de herfst en winter vind ik het heerlijk om te ontbijten met zo’n kommetje ouderwets comfort food. Ik maak dan vaak dezelfde recepten, deze variant van griesmeelpap met banaan (met de noten wissel ik af) en ook deze griesmeelpap met appel en kaneel komt dan heel vaak op tafel.
Vegan ontbijt
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewone melk te gebruiken om de griesmeelpap met banaan klaar te maken. Zelf kies ik eigenlijk altijd voor plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelk. Als ik pap maak als ontbijt, kies ik eigenlijk standaard voor de plantaardige variant. Hiermee is dit ook direct een vegan ontbijt!
Warm ontbijt en toch snel aan tafel
Het lijkt misschien wat werk om ‘s ochtends zo’n kom griesmeelpap te maken, maar doordat je een kleine hoeveelheid melk gebruikt, kookt deze binnen no-time en daarna hoeft het nog maar drie minuten door te koken. Zo heb je binnen een mum van tijd toch een lekker warm ontbijt op tafel staan.
Tip: je kunt ook stukjes pure chocolade toevoegen als extra topping, lekker!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
1 Reactie
Eef
16 januari 2018 at 09:37Weet je dat ik dat nog nooit zelfgemaakt heb, griesmeelpap. Ga het eens op jouw manier proberen, lijkt me lekker!