Menu
ontbijt

Griesmeelpap met banaan en cashewnoten

Griesmeelpap met banaan en cashewnoten

Trek in een stevig ontbijtje? Deze griesmeelpap met banaan en cashewnoten vult enorm. De banaan maakt het lekker zoet, waardoor je geen suiker hoeft toe te voegen, en de noten geven een lekkere crunch aan je ontbijt. En zo’n warm ontbijtje is op een koude dag natuurlijk superlekker!

Griesmeelpap

Het grappige is dat ik eens in de zoveel tijd echt een griesmeel-periode heb. Misschien herken je dat ook wel, dat je een tijdje steeds hetzelfde eet en er dan ineens weer klaar mee bent? Ik heb dat dus met griesmeel.

Zeker in de herfst en winter vind ik het heerlijk om te ontbijten met zo’n kommetje ouderwets comfort food. Ik maak dan vaak dezelfde recepten, deze variant van griesmeelpap met banaan (met de noten wissel ik af) en ook deze griesmeelpap met appel en kaneel komt dan heel vaak op tafel.

Vegan ontbijt

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewone melk te gebruiken om de griesmeelpap met banaan klaar te maken. Zelf kies ik eigenlijk altijd voor plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelk. Als ik pap maak als ontbijt, kies ik eigenlijk standaard voor de plantaardige variant. Hiermee is dit ook direct een vegan ontbijt!

Warm ontbijt en toch snel aan tafel

Het lijkt misschien wat werk om ‘s ochtends zo’n kom griesmeelpap te maken, maar doordat je een kleine hoeveelheid melk gebruikt, kookt deze binnen no-time en daarna hoeft het nog maar drie minuten door te koken. Zo heb je binnen een mum van tijd toch een lekker warm ontbijt op tafel staan.

Tip: je kunt ook stukjes pure chocolade toevoegen als extra topping, lekker!

Fan van warme ontbijtjes? Dan vind je deze havermout met appel en kaneel misschien ook lekker!

Griesmeelpap met banaan en cashewnoten

Griesmeelpap met banaan en cashewnoten

Trek in een stevig ontbijtje? Deze griesmeelpap met banaan en cashewnoten vult goed. De banaan maakt de pap lekker zoet en de noten geven een lekkere crunch aan je ontbijt.
4.75 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediƫnten

  • 250 ml amandelmelk
  • 3 el griesmeel
  • 1 banaan
  • 1 el notenpasta (bv cashewpasta of pindakaas)
  • 35 gr cashewnoten of andere noten naar smaak

Zo maak je het

  • Breng de melk zachtjes aan de kook onder regelmatig roeren.
  • Snijdt ondertussen een paar plakjes banaan af en houd deze achter als garnering. Prak de rest van de banaan fijn in een kommetje en hak de noten grof.
  • Meng al roerend het griesmeelpoeder door de melk en voeg ook de geprakte banaan toe. Laat de pap onder continue doorroeren drie minuten zachtjes door koken.
  • Roer de cashewpasta of de pindakaas door de pap en haal deze van het vuur. Doe de griesmeelpap in een kom en garneer met de laatste plakjes banaan en de gehakte noten.

Notities

u003cliu003eDit recept is heel handig om een overrijpe banaan op te maken.u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calories: 546kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept griesmeelpap met banaan

1 Reactie

  • Eef
    16 januari 2018 at 09:37

    Weet je dat ik dat nog nooit zelfgemaakt heb, griesmeelpap. Ga het eens op jouw manier proberen, lijkt me lekker!

    Reply

Laat een reactie achter

Beoordeling recept