ontbijt

Griesmeelpap met banaan en cashewnoten

Griesmeelpap met banaan en cashewnoten

Trek in een stevig ontbijtje? Deze griesmeelpap met banaan en cashewnoten vult enorm. De banaan maakt het lekker zoet, waardoor je geen suiker hoeft toe te voegen, en de noten geven een lekkere crunch aan je ontbijt. En zo’n warm ontbijtje is op een koude dag natuurlijk superlekker! Het grappige is dat ik eens in de zoveel tijd echt een griesmeel-periode heb. Misschien herken je dat ook wel, dat je een tijdje steeds hetzelfde eet en er dan ineens weer klaar mee bent? Ik heb dat dus met griesmeel. Zeker in de herfst en winter vind ik het heerlijk om te ontbijten met zo’n kommetje comfort food. Ik maak dan vaak dezelfde recepten, deze variant van griesmeelpap met banaan (met de noten wissel ik af) en ook deze griesmeelpap met appel en kaneel komt heel vaak op tafel. Het lijkt misschien wat werk om ‘s ochtends zo’n kom griesmeelpap te maken, maar doordat je een kleine hoeveelheid melk gebruikt, kookt deze binnen no-time en daarna hoeft het nog maar drie minuten door te koken.

Tip: je kunt ook stukjes pure chocolade toevoegen voor nog meer smaak

Recept griesmeelpap met banaan

(per persoon)

  • 250 ml melk
  • 2,5 – 3 el griesmeelpoeder
  • 1 banaan
  • 1 el cashewpasta of pindakaas
  • klein handje cashewnoten of andere noten

Zo maak je de banaan griesmeelpap

  • Breng de melk zachtjes aan de kook onder regelmatig roeren.
  • Snijd ondertussen de banaan in plakjes en hak de noten grof.
  • Meng al roerend het griesmeelpoeder door de melk en voeg ook de plakjes banaan toe (houdt er een paar achter voor de garnering). Laat de pap onder continue doorroeren drie minuten zachtjes door koken. Stamp de banaan steeds een beetje fijn zodat deze als het ware ‘oplost’ in de griesmeelpap.
  • Roer de cashewpasta of de pindakaas door de pap en haal deze van het vuur. Doe de griesmeelpap in een kom en garneer met de laatste plakjes banaan en de gehakte noten.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Weet je dat ik dat nog nooit zelfgemaakt heb, griesmeelpap. Ga het eens op jouw manier proberen, lijkt me lekker!

    16 januari 2018 at 09:37
  • Reactie achterlaten