ontbijt

Griesmeelpap met banaan en cashewnoten

Griesmeelpap met banaan en cashewnoten

Trek in een stevig ontbijtje? Deze griesmeelpap met banaan en cashewnoten vult enorm. De banaan maakt het lekker zoet, waardoor je geen suiker hoeft toe te voegen, en de noten geven een lekkere crunch aan je ontbijt. En zo’n warm ontbijtje is op een koude dag natuurlijk superlekker! Het grappige is dat ik eens in de zoveel tijd echt een griesmeel-periode heb. Misschien herken je dat ook wel, dat je een tijdje steeds hetzelfde eet en er dan ineens weer klaar mee bent? Ik heb dat dus met griesmeel. Zeker in de herfst en winter vind ik het heerlijk om te ontbijten met zo’n kommetje comfort food. Ik maak dan vaak dezelfde recepten, deze variant van griesmeelpap met banaan (met de noten wissel ik af) en ook deze griesmeelpap met appel en kaneel komt heel vaak op tafel.

Warm ontbijt en toch snel aan tafel

Het lijkt misschien wat werk om ‘s ochtends zo’n kom griesmeelpap te maken, maar doordat je een kleine hoeveelheid melk gebruikt, kookt deze binnen no-time en daarna hoeft het nog maar drie minuten door te koken. Zo heb je binnen een mum van tijd toch een lekker warm ontbijt op tafel staan.

Tip: je kunt ook stukjes pure chocolade toevoegen als extra topping, lekker!

Griesmeelpap met banaan en cashewnoten

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: VeganDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

546

kcal

    Trek in een stevig ontbijtje? Deze griesmeelpap met banaan en cashewnoten vult goed. De banaan maakt de pap lekker zoet en de noten geven een lekkere crunch aan je ontbijt.

    Ingrediënten

    • 250 ml amandelmelk

    • 3 el griesmeel

    • 1 banaan

    • 1 el notenpasta (bv cashewpasta of pindakaas)

    • 35 gr cashewnoten of andere noten naar smaak

    Bereiding GRIESMEELPAP

    • Breng de melk zachtjes aan de kook onder regelmatig roeren.
    • Snijdt ondertussen een paar plakjes banaan af en houd deze achter als garnering. Prak de rest van de banaan fijn in een kommetje en hak de noten grof.
    • Meng al roerend het griesmeelpoeder door de melk en voeg ook de geprakte banaan toe. Laat de pap onder continue doorroeren drie minuten zachtjes door koken.
    • Roer de cashewpasta of de pindakaas door de pap en haal deze van het vuur. Doe de griesmeelpap in een kom en garneer met de laatste plakjes banaan en de gehakte noten.

    Opmerkingen

    • Dit recept is heel handig om een overrijpe banaan op te maken.

    Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

    Vorige recept Volgende recept

    Ook leuk voor jou:

    1 Comment

  • Reply Eef

    Weet je dat ik dat nog nooit zelfgemaakt heb, griesmeelpap. Ga het eens op jouw manier proberen, lijkt me lekker!

    16 januari 2018 at 09:37
  • Reactie achterlaten