Menu
ontbijt

Griesmeelpap met appel en kaneel

Griesmeelpap met appel en kaneel

Luxe toch, zo’n  ‘appeltaart’ ontbijt op de vroege morgen? Deze griesmeelpap met appel en kaneel is echt heerlijk op een koude ochtend. Griesmeelpap als ontbijt klinkt misschien een beetje ouderwets, maar maak het gewoon eens een keer. Zeker in de herfst of winter is zo’n kom warme griesmeelpap met kaneel en gekarameliseerde appel in de ochtend echt onweerstaanbaar. Door de appel in wat boter te bakken met een beetje bruine suiker, krijg je zalig zoete, gekarameliseerde appeltjes die heel lekker zijn als topping op je warme pap.

Griesmeel – lekker voor een warm ontbijt

Neem je wel eens de tijd om doordeweeks een warm ontbijt op tafel te zetten? Met griesmeelpap kan dat heel snel. Je hoeft de pap namelijk maar drie minuten door te koken. Ondertussen maak je de gekarameliseerde appel klaar. Je hebt dus een heerlijk warm ontbijt op tafel binnen een paar minuten.

Probeer ook eens deze griesmeelpap met banaan en cashewnoten.

Recept griesmeelpap met appel en kaneel

5 from 3 stemmen
Gang: OntbijtKeuken: NederlandsNiveau: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd/Baktijd

5

minutes
Calorieën

384

kcal

Een lekker warm ontbijt: griesmeelpap met gebakken appels en kaneel. Binnen 10 minuten op tafel.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 300 ml 300 (plantaardige) melk

  • 3,5 el 3,5 griesmeel

  • 1 1 appel

  • 1 tl 1 kaneel

  • 1 el 1 bruine suiker

  • boter om in te bakken

Bereiding griesmeelpap met kaneelappels

  • Breng de melk aan de kook op een zacht vuurtje. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes.
  • Verwarm de boter in een klein pannetje op een laag vuurtje en voeg de stukjes appel en de bruine suiker toe. Schep af en toe even om.
  • Als de melk kookt, voeg je onder voortdurend roeren de griesmeel en de kaneel toe en laat dit drie minuten zachtjes doorkoken.
  • Doe de kaneel griesmeelpap in een kom, voeg de stukjes gekarameliseerde appel toe, laat iets afkoelen en enjoy!

Opmerkingen

  • Tip: voor het echte appeltaart-gevoel kun je ook nog rozijnen en/of hazelnoten of walnoten toevoegen aan de pap.
  • In plaats van de gekarameliseerde appeltjes kun je ook een voorraadje appelcompote voor een paar dagen maken. Dan hoef je ‘s ochtends alleen nog maar de pap te koken.
Recept griesmeelpap met appel

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

2 Reacties

  • Manuëla
    20 november 2022 at 16:19

    Heerlijk recept en nog lekkerder gesmuld. Wel heb ik in plaats van de kaneel bij de griesmeel de griesmeel bij de appel(moes) gedaan. Heerlijk.

    Reply
    • Sandra
      22 november 2022 at 13:02

      Wat leuk om te horen dat het zo goed heeft gesmaakt Manuëla, bedankt voor je reactie!

      Reply

Laat een reactie achter