Luxe toch, zo’n ‘appeltaart’ ontbijt op de vroege morgen? Deze griesmeelpap met appel en kaneel is echt heerlijk op een koude ochtend. Griesmeelpap als ontbijt klinkt misschien een beetje ouderwets, maar maak het gewoon eens een keer. Zeker in de herfst of winter is zo’n kom warme griesmeelpap met kaneel en gekarameliseerde appel in de ochtend echt onweerstaanbaar. Door de appel in wat boter te bakken met een beetje bruine suiker, krijg je zalig zoete, gekarameliseerde appeltjes die heel lekker zijn als topping op je warme pap.
Griesmeel – lekker voor een warm ontbijt
Neem je wel eens de tijd om doordeweeks een warm ontbijt op tafel te zetten? Met griesmeelpap kan dat heel snel. Je hoeft de pap namelijk maar drie minuten door te koken. Ondertussen maak je de gekarameliseerde appel klaar. Je hebt dus een heerlijk warm ontbijt op tafel binnen een paar minuten.
Probeer ook eens deze griesmeelpap met banaan en cashewnoten.

Recept griesmeelpap met appel en kaneel
Ingrediënten
- 300 ml (plantaardige) melk
- 3,5 el griesmeel
- 1 appel
- 1 tl kaneel
- 1 el bruine suiker
- boter om in te bakken
Zo maak je het
- Breng de melk aan de kook op een zacht vuurtje. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes.
- Verwarm de boter in een klein pannetje op een laag vuurtje en voeg de stukjes appel en de bruine suiker toe. Schep af en toe even om.
- Als de melk kookt, voeg je onder voortdurend roeren de griesmeel en de kaneel toe en laat dit drie minuten zachtjes doorkoken.
- Doe de kaneel griesmeelpap in een kom, voeg de stukjes gekarameliseerde appel toe, laat iets afkoelen en enjoy!
Notities
Voedingswaarden per persoon (indicatie)

2 Reacties
Manuëla
20 november 2022 at 16:19Heerlijk recept en nog lekkerder gesmuld. Wel heb ik in plaats van de kaneel bij de griesmeel de griesmeel bij de appel(moes) gedaan. Heerlijk.
Sandra
22 november 2022 at 13:02Wat leuk om te horen dat het zo goed heeft gesmaakt Manuëla, bedankt voor je reactie!