ontbijt

Griesmeelpap met appel en kaneel

Griesmeelpap met appel en kaneel

Luxe toch, zo’n  ‘appeltaart’ ontbijt op de vroege morgen? Deze griesmeelpap met appel en kaneel is echt heerlijk op een koude ochtend. Griesmeelpap als ontbijt klinkt misschien een beetje ouderwets, maar maak het gewoon eens een keer. Zeker in de herfst of winter is zo’n kom warme griesmeelpap met kaneel en gekarameliseerde appel in de ochtend echt onweerstaanbaar. Door de appel in wat boter te bakken met een beetje bruine suiker, krijg je zalig zoete, gekarameliseerde appeltjes die heel lekker zijn als topping op je warme pap.

Griesmeel – lekker voor een warm ontbijt

Neem je wel eens de tijd om doordeweeks een warm ontbijt op tafel te zetten? Met griesmeelpap kan dat heel snel. Je hoeft de pap namelijk maar drie minuten door te koken. Ondertussen maak je de gekarameliseerde appel klaar. Je hebt dus een heerlijk warm ontbijt op tafel binnen een paar minuten.

Probeer ook eens deze griesmeelpap met banaan en cashewnoten.

Recept griesmeelpap met appel en kaneel

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: NederlandsDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd/Baktijd

5

minutes
Calorieën

384

kcal

Een lekker warm ontbijt: griesmeelpap met gebakken appels en kaneel. Binnen 10 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 300 ml (plantaardige) melk

  • 3,5 el griesmeel

  • 1 appel

  • 1 tl kaneel

  • 1 el bruine suiker

  • boter om in te bakken

Bereiding griesmeelpap met kaneelappels

  • Breng de melk aan de kook op een zacht vuurtje. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes.
  • Verwarm de boter in een klein pannetje op een laag vuurtje en voeg de stukjes appel en de bruine suiker toe. Schep af en toe even om.
  • Als de melk kookt, voeg je onder voortdurend roeren de griesmeel en de kaneel toe en laat dit drie minuten zachtjes doorkoken.
  • Doe de kaneel griesmeelpap in een kom, voeg de stukjes gekarameliseerde appel toe, laat iets afkoelen en enjoy!

Opmerkingen

  • Tip: voor het echte appeltaart-gevoel kun je ook nog rozijnen en/of hazelnoten of walnoten toevoegen aan de pap.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten