ontbijt

Griesmeelpap met appel en kaneel

Griesmeelpap met appel en kaneel

Luxe toch, zo’n  ‘appeltaart’ ontbijt op de vroege morgen? Deze griesmeelpap met appel en kaneel is echt heerlijk op een koude ochtend. Griesmeelpap als ontbijt klinkt misschien een beetje ouderwets, maar maak het gewoon eens een keer. Zeker in de herfst of winter is zo’n kom warme griesmeelpap met kaneel en gekarameliseerde appel echt onweerstaanbaar. Door de appel in wat boter te bakken met een beetje bruine suiker, krijg je zalig zoete appeltjes die heel lekker zijn als topping op je warme pap.

Griesmeel – lekker voor een warm ontbijt

Neem je wel eens de tijd om doordeweeks een warm ontbijt op tafel te zetten? Met griesmeelpap kan dat heel snel. Je hoeft de pap namelijk maar drie minuten door te koken. Ondertussen maak je de gekarameliseerde appel klaar. Je hebt dus een heerlijk warm ontbijt op tafel binnen een paar minuten.

Tip: voor het echte appeltaart-gevoel kun je ook nog rozijnen en/of hazelnoten of walnoten toevoegen aan de pap.

Recept griesmeelpap met appel en kaneel

(voor 1 persoon)

  • 300 ml melk
  • 3,5 el griesmeel
  • 1 appel
  • 1 tl kaneel
  • 1 el bruine suiker
  • Ghee of boter

Zo maak je de griesmeelpap met kaneelappels

  • Breng de melk aan de kook op een zacht vuurtje.
  • Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes.
  • Verwarm de ghee of roomboter in een klein pannetje op een laag vuurtje en voeg de stukjes appel en de bruine suiker toe. Schep af en toe even om.
  • Als de melk kookt, voeg je onder voortdurend roeren de griesmeel en de kaneel toe en laat dit drie minuten zachtjes doorkoken.
  • Doe de kaneel griesmeelpap in een kom, voeg de stukjes gekarameliseerde appel toe, laat iets afkoelen en enjoy!

Probeer ook eens mijn griesmeelpap met banaan en cashewnoten.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

 

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten