Menu
hersenspinsels

Grote schoonmaak op mijn blog én nieuwe foodfoto’s

Appel-peren crumble

Als het goed is heb je er he-le-maal niets van gemerkt, de grote schoonmaak op mijn blog! Jawel, ik was er al een paar maanden mee bezig en hoewel het een voortdurend project zal blijven, wil ik jullie toch even updaten met betrekking tot ‘de grote schoonmaak’ op mijn blog. Ik geef je graag een update van waar ik de laatste paar maanden achter én voor de schermen mee bezig ben geweest. Inclusief weer een paar voor en na foto’s van oude gerechten, want daar moeten jullie altijd hard om lachen en ikzelf eigenlijk nog het hardst!

Grote schoonmaak

Na ruim vijf jaar bloggen (zo lang alweer!) vond ik het tijd om eens een grote schoonmaak te houden. Zeker in de begintijd van mijn blog schonk ik maar weinig aandacht aan wat ik plaatste. Het was namelijk meer een online receptenschrift voor mezelf. Er zat vaak geen foto bij het recept, of een hele slechte. Of de recepten zelf waren eigenlijk helemaal niet zo goed. Tijd om eens flink de bezem erdoor te halen. In de afgelopen maanden heb ik meer dan 60 artikelen verwijderd van het blog, en ik ben nog niet klaar. Hoewel dit een best groot aantal is (bijna 10% van alle artikelen die online staat!) durf ik te wedden dat je deze posts helemaal niet hebt gemist, de meeste blogs werden namelijk amper bezocht. Zo blijft er meer ruimte over voor de recepten waar ik trots op ben!

Voor en na foto’s

Bij die grote schoonmaak hoort ook het updaten van oude blogposts. Want sommige recepten zijn wel erg lekker, maar dan zit er geen of een hele slechte foto bij. De enige oplossing is om de gerechten opnieuw te maken! Een monsterklus zoals je zult begrijpen, dus hier ben ik nog wel eventjes mee bezig. Maar wel een erg leuke monsterklus. Dit geeft me de kans het recept nog eens door te testen en misschien wel nóg lekkerder te maken, en dan kan ik er gelijk een betere foto van maken. Mijn fotografieskills zijn zeker niet de beste, maar in die paar jaar is er wel een positieve ontwikkeling te zien in mijn foodfoto’s ;-)

Als ik voor & na foto’s deel op Instagram krijg ik altijd erg leuke reacties, dus ik deel er een paar van de afgelopen tijd met je:

Appel-peren crumble

Appel-peren crumble met hazelnoten

Dit is niet eens één van de slechtere oude foto’s, maar echt mooi is hij niet te noemen. Komt natuurlijk vooral doordat de foto erg onscherp is. De mobiel die ik destijds had, maakte niet al te mooie foto’s. Ik moet trouwens bekennen dat ik al mijn foto’s nog steeds met mijn mobiel maak, in een ‘echte’ camera wil ik ooit nog wel investeren…

Appel-peren crumble

Quiche met pompoen en blauwe kaas

Quiche met pompoen en blauwe kaas

Ik weet niet waarom, maar ik ben een tijdje groot fan geweest van de functie op Instagram waarbij alleen het centrum van de foto scherp is en de rest wazig. Misschien een leuk effect voor andere soorten foto’s, maar voor foodfoto’s werkt het voor geen meter! Verder voegt het filtertje ook weinig toe en is zo’n niet-aangesneden quiche gewoon niet heel fotogeniek… Hieronder de nieuwe versie!

Quiche met pompoen - pompoenquiche

Gevulde paprika’s 

Gevulde paprika's met gerookte kip

Tsja, hier kan ik kort over zijn. Dit ziet eruit alsof het al een keer opgegeten is. Niet best… Ik moet zeggen dat ik dit een heel lastig gerecht vond om lekker op de foto te zetten, maar ik vind de nieuwe foto er toch wel ietsje smakelijker uitzien. Jij?

Gevulde paprika met couscous en gerookte kip of feta

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter