Menu
Hoofdgerechten / vegetarisch

Halloumi burgers met mango-chutney

Halloumi burgers - vegetarische burger

Deze halloumi burgers zijn echt te gek! Ben jij ook zo dol op halloumi? Het blijft een aparte soort kaas. Deze zoute schapenkaas smelt niet zoals de meeste kazen, waardoor je hem heel goed kunt grillen. Het is daarmee een ideaal ingrediënt om vegetarische gerechten mee te maken. Zelf ben ik er dol op en je vind daarom al verschillende recepten met halloumi op dit blog. Vandaag voeg ik er een recept voor halloumi burgers aan toe!

Vegetarische burgers

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik krijg het niet zo warm van vegetarische burgers. Don’t get me wrong: ik eet heel graag vegetarisch en tijdens het avondeten kook ik voor mezelf vaker wel dan niet vegetarisch – (neem ook eens een kijkje bij al mijn vegetarische hoofdgerechten), maar ik heb dan liever een vleesvervanger die niet op vlees probeert te lijken. Of ik maak een vega gerecht zonder vleesvervanger.

Maar deze vegetarische burger van halloumi vind ik dan wel weer heel lekker, want een halloumi-burger probeert niet op vlees te lijken. Die is gewoon super lekker van zichzelf! Een gepaneerde burger van halloumi, met gebakken uitjes en wat mangochutney als saus. Niets meer aan doen toch?

Halloumi burgers

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: VegetarischNiveau: Gemiddeld
Voor

4

burgers
Voorbereiding

10

minutes
Bereidingstijd

10

minutes
Calorieën

483

kcal

Een heerlijke vegetarische burger: deze burger van halloumi paneer je en daarna bak je hem. Zo lekker op een hamburgerbroodje met gebakken ui en mangochutney.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 4 4 burger-broodjes

  • 225 gr 225 halloumi

  • 2 2 rode uien

  • 4 el 4 bloem

  • 1 1 geklutst ei

  • 50 gr 50 panko

  • 4 el 4 mangochutney

  • 1 handje 1 tuinkers

  • peper, olijfolie

Bereiding

  • Snijd de uien in halve ringen en bak deze 10 minuten op een heel zacht vuurtje in wat olie, tot ze mooi zacht zijn.
  • Meng de bloem met wat peper en doe deze op een bord. Kluts het ei met wat peper in een ander bord, en doe de panko in een derde bord.
  • Bak ondertussen de burgerbroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking (indien je broodjes uit de oven gebruikt)
  • Snijd de halloumi in 8 plakjes en dep deze droog. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het geklutste ei en de panko.
  • Bak de plakken halloumi in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin in wat olie.
  • Beleg elk burgerbroodje met sla, gebakken ui, twee plakjes halloumi, een lepel mangochutney en garneer met wat tuinkers. Klaar zijn je halloumi burgers!

Opmerkingen

  • Mangochutney over? Daarmee kun je nog veel lekkers doen. Verwerk het in bobotie, serveer bij een kaasplankje of broodje kaas, of serveer het als dip bij Indiase gerechten…
Recept halloumi burger

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter