bijgerechten

Haricots verts met spek uit de oven

Haricots verts met spek

De haricots verts met spek zijn altijd het grootste succes tijdens het kerstdiner, en zó makkelijk te maken! Eigenlijk lust iedereen dit heerlijk hartige bijgerechtje wel, dus je kunt de plank niet misslaan. Bovendien ziet het er toch ontzettend feestelijk uit, zo’n grote schaal met frisgroene haricots verts, omwikkeld met heerlijk hartige plakjes spek? Bovendien kun je dit gerecht helemaal van te voren bereiden, hoef je het op de dag zelf alleen nog maar even in de oven te schuiven. Daarom maak ik dit gerecht eigenlijk altijd met Kerst of tijdens het Paasdiner, echt een succesnummer en je maakt het jezelf lekker makkelijk. En dat mag best tijdens de drukke kerstdagen en paasdagen! Maar eerlijk, eigenlijk is dit gerechtje altijd lekker… Zelfs met het warme weer van nu, want dan heb ik altijd veel trek in lekker zoute gerechten, en dat zit wel goed met dit recept!

Boontjes met spek als bijgerecht

Ik rekende drie rolletjes boontjes met spek per persoon, maar afhankelijk van eventuele andere bijgerechten en of je grote eters krijgt of niet, zijn de hoeveelheden van dit recept makkelijk aan te passen.

Recept haricots verts met spek uit de oven

(voor 4 personen)

  • 12 plakjes katenspek of ontbijtspek
  • 300 gr haricots verts
  • Peper en eventueel wat nootmuskaat of tijm

Zo maak je de boontjes met spek:

  • Snijd de ‘kontjes’ van de haricots verts en kook ze 4 minuten in water met wat zout. Niet langer, want zo blijven ze mooi groen.
  • Laat wat afkoelen en goed uitlekken in een vergiet.
  • Pak steeds een bosje van 7 boontjes en omwikkel deze met  een plakje spek. Bestrooi de boontjes met peper en wat nootmuskaat of tijm als je daarvan houdt.
  • Leg de haricots verts in een ovenschaal en bak de boontjes ca 12 minuten op 180 graden (houdt even in de gaten dat het spek niet verbrand)

Meer recepten voor Kerst & Pasen

Nog meer inspiratie opdoen voor jouw Kerstdiner of Paasbrunch? Neem eens een kijkje bij mijn Kerst-recepten en mijn recepten voor Pasen.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

En, wanneer zet jij deze haricoverts met spek het liefste op tafel?

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Linda Fleuren

    Ik maak dit ook vaak. Rol de voorgekooktr harivot verts in de bacon en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk ze met kant en klaar gehakte knoflook. Laat lekker paar uur intrekken in de koelkast. Voor het eten om en om in de koekenpan bakken. Op het laatst dun stroop er overheen schenken en nog 1 maal en om en bakken.(karameliseren) iedereen eet zn vingers erbij op hier en met kerst weer op t menu hoor.

    8 december 2017 at 19:10
    • Reply Sandra

      Oeh dat is ook een heel lekker idee Linda, lijkt me heerlijk!

      9 december 2017 at 12:50

    Reactie achterlaten