Menu
Hoofdgerechten / vegetarisch

Hartige galette met rode ui en geitenkaas

Hartige galette met rode ui en geitenkaas

Zoete galette ken je misschien wel, maar een hartige galette? Ja hoor, dat kan prima! Traditioneel vul je een zoete galette met kersen, maar je kunt van het zelfde deeg eenvoudig een hartige galette maken. Deze variant vulde ik met zacht gebakken rode ui en lekkere geitenkaas. Een beetje zoet, een beetje hartig, en niet een beetje lekker maar héél lekker!

Uiengalette

Rode ui combineert heel goed met geitenkaas. Het zoetige van de rode ui is heel lekker in combinatie met de soms wat scherpe smaak van geitenkaas. Met wat tijm en balsamico als smaakmakers, maak je eenvoudig een heerlijke vulling voor deze hartige uiengalette.

Hartige galette met rode ui en geitenkaas

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: VegetarischNiveau: Gemiddeld
Voor ca

3

personen
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

40

minutes
Calorieën

669

kcal

Recept voor hartige galette met rode ui en geitenkaas. Lekker als hoofdgerecht of lunch, serveer er een groene salade bij.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • Voor het deeg
  • 225 gr 225 bloem

  • 125 gr 125 boter

  • 1 tl 1 tijm

  • 1 snuf 1 zout

  • 50 ml 50 ijskoud water

  • Voor de vulling
  • 300 gr 300 rode ui

  • 1 el 1 suiker

  • 1 el 1 balsamico-azijn

  • 150 ml 150 water

  • 1 tl 1 tijm

  • zout en peper

  • 50 gr 50 geitenkaas (rolletje)

  • 1 1 ei

Bereiding

  • Begin met het deeg, dit kan je eventueel ook al een dag van tevoren doen. Meng de bloem met het zout en meng de boter er vlug door met je vingers. Het deeg zal nu nog niet binden maar een beetje kruimelig zijn.
  • Voeg een beetje van het koude water toe en kneed het deeg goed door. Blijf water toevoegen en kneden tot je een mooie, samenhangende bal deeg in je handen hebt. Je hebt waarschijnlijk niet al het water nodig. Maak een platte schijf van het deeg en laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.
  • Maak ondertussen de vulling. Snijd hiervoor de uien in halve ringen en doe deze in een koekenpan met de suiker, balsamico-azijn, het water, de tijm en wat peper en zout. Laat op een zacht vuurtje 15 minuten stoven en laat het mengsel afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot het zo dik is dat je het nog wel kunt omvouwen (iets minder dan een halve centimeter dikte). Het hoeft er absoluut niet netjes uit te zien.
  • Verdeel de rode ui over het deeg maar laat een centimeter of 2-3 aan de randen vrij. Vouw het deeg nu langs de randen deels over de uienvulling heen, zoals je op de foto ook ziet.
  • Klop het ei los en besmeer de randen van de hartige galette ermee.
  • Snijd plakjes van de geitenkaas en beleg de hartige galette ermee. Bak de uiengalette 40 minuten op 180 graden.

Opmerkingen

  • Je kunt het deeg al van te voren maken en ongebakken invriezen.
Recept uiengalette

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter