Volg culi-sandra.nl op:
Flammkuchen met bacon en champignons

Flammkuchen met bacon en champignons – hartige plaattaart

Flammkuchen vind ik zó lekker en het is zo makkelijk te maken als je kant en klaar deeg gebruikt (sorry, misschien niet heel culi maar ook ik hou van gewoon lekker makkelijk soms). Je gebruikt een rol kant en klaar flammkuchen, rolt het uit, belegd het met wat je lekker vindt, even in de oven en klaar! Voor deze flammkuchen met bacon heb ik me laten inspireren door het seizoen. Bij de herfst hoort echt lekker comfort food! En met ingrediënten als bacon, kastanjechampignons en vijgen vind ik deze plaattaart heel erg herfstig geworden. En vooral: heel erg lekker!

Recept flammkuchen met bacon en champignons

Voor 2 personen

  • 1 rol kant en klaar deeg voor flammkuchen
  • 50 gr bacon
  • 1 kleine ui
  • 400 gr kastanje-champignons
  • 1 vijg
  • 65 gr crème fraîche
  • 1 ei
  • 100 gr geraspte kaas
  • 6 takjes tijm (alleen de blaadjes)
  • peper
  • flinke pluk rucola

Zo maak je de hartige plaattaart met bacon en champignons

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg het deeg op een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Snijd de ui en de bacon fijn, en de champignons in stukjes. Bak deze een paar minuten in wat olijfolie tot de ui mooi bruin begint te worden en de kastanjechampignons zijn geslonken.
  • Klop het ei los met de crème fraîche, tijm en de kaas. Breng verder op smaak met flink wat peper. Smeer dit mengsel uit over het flammkuchen deeg.
  • Verdeel het bacon / ui / champignonmengsel over de taart. Snijd de vijg in dunne plakjes, halveer deze en beleg de taart ermee.
  • Bak de plaattaart in 20 minuten mooi goudbruin en garneer met een pluk rucola.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

1 reactie

  • Reply Eef

    Sounds good! Ideaal gerechte voor een doordeweekse winterdag én ook nog eens snel klaar volgens mij, fijn :D

    23 november 2015 at 20:22
  • Laat een reactie achter