weekendgerechten

Flammkuchen met bacon en champignons – hartige plaattaart

Flammkuchen met bacon en champignons

Flammkuchen vind ik zó lekker en het is zo makkelijk te maken als je kant en klaar deeg gebruikt (sorry, misschien niet heel culi maar ook ik hou van gewoon lekker makkelijk soms). Je gebruikt een rol kant en klaar flammkuchendeeg, rolt het uit, belegd het met wat je lekker vindt, even in de oven en klaar! Voor deze flammkuchen met bacon heb ik me laten inspireren door het seizoen. Bij de herfst hoort echt lekker comfort food! En met ingrediënten als bacon, kastanjechampignons en vijgen vind ik deze plaattaart heel erg herfstig geworden. En vooral: heel erg lekker!

Salade erbij

Het is erg lekker om bij deze hartige plaattaart een kleine salade te serveren. Dit kun je heel simpel doen door gewoon een pluk rucola op de taart te serveren, maar een kleine groene salade met een lekkere dressing en pittenmix ernaast is ook lekker.

Flammkuchen met bacon en champignons – hartige plaattaart

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: PlaattaartDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

865

kcal

Een lekker, makkelijk en snel avondmaal: flammkuchen met hartige bacon en een klein zoetje van vijg.

Ingrediënten

  • 1 rol kant en klaar deeg voor flammkuchen

  • 50 gr bacon

  • 1 ui

  • 400 gr (kastanje)champignons

  • 1 vijg

  • 65 gr crème fraîche

  • 1 ei

  • 100 gr geraspte kaas

  • 6 takjes tijm (alleen de blaadjes)

  • rucola

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het deeg op een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Snijd de ui en de bacon fijn, en de champignons in stukjes. Bak deze een paar minuten in wat olijfolie tot de ui mooi bruin begint te worden en de kastanjechampignons zijn geslonken.
  • Klop het ei los met de crème fraîche, tijm en de kaas. Breng verder op smaak met flink wat peper. Smeer dit mengsel uit over het flammkuchen deeg.
  • Verdeel het bacon / ui / champignonmengsel over de taart. Snijd de vijg in dunne plakjes, halveer deze en beleg de taart ermee.
  • Bak de plaattaart in 20 minuten mooi goudbruin en garneer met een pluk rucola.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Sounds good! Ideaal gerechte voor een doordeweekse winterdag én ook nog eens snel klaar volgens mij, fijn :D

    23 november 2015 at 20:22
  • Reactie achterlaten