Is het geen plaatje, dit kleine hartige taartje met biet en geitenkaas? En lékker! Superleuk om op te dienen als voorgerecht (kan ook prima voor de feestdagen want het ziet er heel chique uit toch)? Maar ook als lunch is dit kleine plaattaartje heerlijk. Ik maakte dit mooie voorgerechtje nadat ik weer eens was wezen shoppen bij Boeren & Buren. Een heel leuk concept waarbij boeren uit de omgeving hun producten wekelijks aanbieden op een boerenmarkt bij ons in het dorp. Je moet de producten vooraf bestellen dus het is altijd weer heerlijk online snuffelen tussen alle mooie producten.
Chioggabietjes – wat zijn ze mooi!
Deze keer viel mijn oog op chioggabietjes. Ik had al vaker van de chioggabiet gehoord en wist dat hij er van binnen prachtig uitziet: niet helemaal dieppaars zoals een gewone rode biet, maar met prachtig roze en witte cirkels. Daar wilde ik eens iets mee maken! Nu ben ik normaal gesproken niet heel dol op rode biet, die gronderige smaak vind ik niet zo lekker. Nou vond ik zelf dat chioggabiet anders smaakte. Veel frisser, en ook heerlijk om rauw te eten (daarom maakte ik er al eerder deze bieten carpaccio mee). Maar nu dus deze heerlijke hartige taartjes! Met allerlei heerlijke smaken die heel goed bij bietjes passen: geitenkaas, tijm, honing… Kun je geen chioggiabietjes vinden? Dan kun je deze taartjes ook prima maken met rode biet.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties