voorgerechten

Hartige taartjes met biet en geitenkaas

Voorafje: hartige taartjes met bietjes en geitenkaas

Is het geen plaatje, dit kleine hartige taartje met biet en geitenkaas? En lékker! Superleuk om op te dienen als voorgerecht (kan ook prima voor de feestdagen want het ziet er heel chique uit toch)? Maar ook als lunch is dit kleine plaattaartje heerlijk. Ik maakte dit mooie voorgerechtje nadat ik weer eens was wezen shoppen bij Boeren & Buren. Een heel leuk concept waarbij boeren uit de omgeving hun producten wekelijks aanbieden op een boerenmarkt bij ons in het dorp. Je moet de producten vooraf bestellen dus het is altijd weer heerlijk online snuffelen tussen alle mooie producten.

Chioggabietjes – wat zijn ze mooi!

Deze keer viel mijn oog op chioggabietjes. Ik had al vaker van de chioggabiet gehoord en wist dat hij er van binnen prachtig uitziet: niet helemaal dieppaars zoals een gewone rode biet, maar met prachtig roze en witte cirkels. Daar wilde ik eens iets mee maken! Nu ben ik normaal gesproken niet heel dol op rode biet, die gronderige smaak vind ik niet zo lekker. Nou vond ik zelf dat chioggabiet anders smaakte. Veel frisser, en ook heerlijk om rauw te eten (daarom maakte ik er al eerder deze bieten carpaccio mee). Maar nu dus deze heerlijke hartige taartjes! Met allerlei heerlijke smaken die heel goed bij bietjes passen: geitenkaas, tijm, honing…

Hartige taartjes met biet en geitenkaas

0 from 0 votes
Course: VoorgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

325

kcal

Een indrukwekkend voorgerecht dat verrassend makkelijk te maken is: kleine hartige taartjes met rode biet en geitenkaas.

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg

  • 1 ei

  • 1-2 bietjes (je kunt gewone rode biet gebruiken, maar ook chioggabiet of gele biet)

  • 1 el olijfolie

  • 2 tl verse tijmblaadjes

  • 60 gr zachte geitenkaas

  • 2 el honing

  • 1 flinke pluk rucola

  • 1 tl balsamico-azijn

  • 0,5 el olijfolie

  • 4 el pijnboompitten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries, verwijder het folie onder de plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop het ei los en besmeer de randen van het bladerdeeg (niet een dun randje hoor, besmeer zo’n ca 1.5 – 2 cm van de rand) in met het geklopte ei.
  • Snijd de biet in zo dun mogelijke plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline maar als je die niet hebt, gaat het ook met een goed scherp mes. Let op je vingers! Verdeel de plakjes biet over de plakjes bladerdeeg en smeer de plakjes biet in met een heel dun laagje olijfolie.
  • Bestrooi de rode biet met de blaadjes tijm en verbrokkel de geitenkaas erover. Druppel de honing over de plaattaartjes.
  • Bak de hartige bietentaartjes ca 13-15 minuten in de oven, tot de randen mooi bruin zijn en de geitenkaas mooi gekleurd is.
  • Bak ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan en schud ze regelmatig om. Blijf erbij want het kan snel verbranden. Laat afkoelen.
  • Maak ondertussen een snelle dressing van de balsamico-azijn en de olijfolie en meng deze door de rucola. Verdeel de rucola-salade over de hartige taartjes en bestrooi de bietentaartjes met de pijnboompitten.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten