Menu
ontbijt

Havermout pannenkoeken met banaan

Gezonde havermout pannenkoeken met banaan

Zeg eens eerlijk: zou jij ook niet het liefst elk weekend beginnen met een stapel pancakes? Ik in ieder geval wel… Daarom staat er ook al een hele berg pannenkoeken recepten op mijn blog! Vandaag maakte ik weer een nieuwe variatie: havermout pannenkoeken met banaan! In deze pannenkoeken zitten vers fruit, havermout, noten… Echt een powerontbijtje dus! Dankzij de havermout en de banaan vullen deze pannenkoeken erg goed, dus je kunt er prima de hele ochtend op voort. Oók op een doordeweekse ochtend ;-) Bewaar je die heerlijke pannenkoeken met spek (waar echt niets tegenop kan) gewoon lekker voor het weekend.

Pannenkoeken met plantaardige melk

In plaats van gewone melk gebruik ik ook vaak amandelmelk of kokosmelk als ik zoete pancakes bak, maar kies gerust wat jij lekker vindt. Gewone melk is natuurlijk ook prima! Uit dit recept haal je ongeveer zes havermout pannenkoeken. Qua topping kun je uiteraard lekker variëren. Gebruik lekker vers (seizoens)fruit om de pannenkoeken mee af te toppen. Een klodder yoghurt erbij, of wat ahornsiroop is ook erg lekker.

Recept havermout pannenkoeken met banaan

3 from 1 vote
Course: OntbijtCuisine: PannenkoekenDifficulty: Gemiddeld
Voor

2

personen
Bereidingstijd

15

minutes
Calorieën

657

kcal

Voedzame pannenkoeken van havermout en banaan. Met wat vers fruit erbij een heerlijk ontbijt.

Ingrediënten

  • 100 gr havermout of havermeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 snufje zout

  • 1 tl kaneel

  • 1 banaan

  • 2 eieren

  • 150 ml (plantaardige) melk

  • 2 el olie om in te bakken

  • Toppings naar keuze, bv

  • 1 banaan

  • 1 handje gemengde noten

  • 1 handje blauwe bessen

  • 2 el maple syrup

Bereiding pannenkoeken met havermout en banaan

  • Maal de havermout in de keukenmachine fijn zodat je havermeel krijgt
  • Meng het havermoutmeel met het bakpoeder, het zout en de kaneel.
  • Prak 1 banaan goed fijn en voeg deze toe aan het havermout mengsel.
  • Klop de eieren los en meng door het beslag. Roer de melk er ook doorheen tot je een glad beslag hebt.
  • Snijd de tweede banaan in plakjes en hak de noten grof.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes met drie tegelijk. Draai ze voorzichtig om als de onderkant bruin is en bak ze nog even verder. Pas op met het omdraaien want de pancakes zijn vrij breekbaar!
  • Serveer de havermout pancakes met toppings naar keuze, bijvoorbeeld plakjes banaan, de gehakte noten, blauwe bessen, kokosrasp, maple syrup en/of honing.

Opmerkingen

  • Je kunt heel goed een extra portie pannenkoeken maken. In de koelkast blijven deze nog een dag of twee lekker. Even opbakken in de pan en je hebt nog een keer een heerlijk ontbijtje (je kunt de havermout pannenkoeken ook vooraf maken en op de ochtend zelf opwarmen).

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter