Menu
ontbijt

Havermout pannenkoeken met banaan

Gezonde havermout pannenkoeken met banaan

Zeg eens eerlijk: zou jij ook niet het liefst elk weekend beginnen met een stapel pancakes? Ik in ieder geval wel… Daarom staat er ook al een hele berg pannenkoeken recepten op mijn blog! Vandaag maakte ik weer een nieuwe variatie: havermout pannenkoeken met banaan!

Voedzame havermout pannenkoeken

In deze pannenkoeken zitten vers fruit, havermout, noten… Echt een powerontbijtje dus! Dankzij de havermout en de banaan vullen deze pannenkoeken erg goed, dus je kunt er prima de hele ochtend op voort. Oók op een doordeweekse ochtend ;-) Bewaar je die heerlijke pannenkoeken met spek (waar echt niets tegenop kan, laten we eerlijk zijn) gewoon lekker voor het weekend.

Tip: gebruik overrijpe bananen voor dit recept, die zijn heerlijk zoet en dan hoef je ze niet weg te gooien!

Pannenkoeken met plantaardige melk

In plaats van gewone melk gebruik ik ook vaak amandelmelk, havermelk of kokosmelk als ik ontbijtpannenkoeken bak, maar kies gerust wat jij lekker vindt. Gewone melk is natuurlijk ook prima! Uit dit recept haal je ongeveer zes havermout pannenkoeken. Qua topping kun je uiteraard lekker variëren. Gebruik lekker vers (seizoens)fruit om de pannenkoeken mee af te toppen. Een klodder dikke yoghurt erbij, of wat ahornsiroop is ook erg lekker.

Gezonde havermout pannenkoeken met banaan

Recept havermout pannenkoeken met banaan

Voedzame pannenkoeken van havermout en banaan. Met wat vers fruit erbij een heerlijk ontbijt.
4 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 75 gr havermout of havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 2 el olie om in te bakken

Voor erbij

  • 1 banaan
  • 1 handje gemengde noten
  • 1 handje blauwe bessen
  • 2 el maple syrup

Zo maak je het

  • Maal de havermout in de keukenmachine fijn zodat je havermeel krijgt
  • Meng het havermoutmeel met het bakpoeder, het zout en de kaneel.
  • Prak 1 banaan goed fijn en voeg deze toe aan het havermout mengsel.
  • Klop de eieren los en meng door het beslag. Roer de melk er ook doorheen tot je een glad beslag hebt.
  • Snijd de tweede banaan in plakjes en hak de noten grof.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes met drie tegelijk. Draai ze voorzichtig om als de onderkant bruin is en bak ze nog even verder. Pas op met het omdraaien want de pancakes zijn vrij breekbaar!
  • Serveer de havermout pancakes met toppings naar keuze, bijvoorbeeld plakjes banaan, de gehakte noten, blauwe bessen, kokosrasp, maple syrup en/of honing.

Notities

Je kunt heel goed een extra portie pannenkoeken maken. In de koelkast blijven deze nog een dag of twee lekker. Even opbakken in de pan en je hebt nog een keer een heerlijk ontbijtje (je kunt de havermout pannenkoeken ook vooraf maken en op de ochtend zelf opwarmen).

Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Calorieën: 574kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept havermoutpannenkoeken met banaan

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept