Havermoutpap eet ik bij vlagen. In de zomer eet ik het eigenlijk nooit, maar zodra de herfst zijn intrede doet vind ik zo’n warme havermoutpap ‘s ochtends toch wel heel erg lekker. En het leuke is dat je allerlei kanten op kunt met zo’n papje. Je kunt het maken met verschillende soorten (plantaardige) melk, met allerlei soorten fruit, en afwisselen met bijvoorbeeld noten, pittenmix of gedroogd fruit als topping. Zo is je ontbijtpap elke keer net weer even anders. Maar ik moet zeggen dat deze havermout met sinaasappel wel vaak op tafel komt, want hij is zo lekker!
Havermoutpap maken
Heb je ‘s ochtends weinig tijd en denk je daarom dat zo’n warm ontbijtje niet haalbaar is ‘s ochtends? Havermoutpap hoef je maar vier minuten door te koken, dus het staat zo op tafel. Bovendien gebruik je maar een kleine portie melk, dus het kookt ook heel erg snel. Het meeste werk in dit recept is het in parten snijden van de sinaasappel, maar dat kun je mooi doen in de tijd die je nodig hebt om de havermoutpap te koken. Kortom: ook op een drukke doordeweekse ochtend kun je prima deze havermoutpap met sinaasappel op tafel toveren.


Nog geen reacties