Menu
ontbijt

Havermoutpap met sinaasappel

Havermoutpap met sinaasappel

Havermoutpap eet ik bij vlagen. In de zomer eet ik het eigenlijk nooit, maar zodra de herfst zijn intrede doet vind ik zo’n warme havermoutpap ‘s ochtends toch wel heel erg lekker. En het leuke is dat je allerlei kanten op kunt met zo’n papje. Je kunt het maken met verschillende soorten (plantaardige) melk, met allerlei soorten fruit, en afwisselen met bijvoorbeeld noten, pittenmix of gedroogd fruit als topping. Zo is je ontbijtpap elke keer net weer even anders. Maar ik moet zeggen dat deze havermout met sinaasappel wel vaak op tafel komt, want hij is zo lekker!

Havermoutpap maken

Heb je ‘s ochtends weinig tijd en denk je daarom dat zo’n warm ontbijtje niet haalbaar is ‘s ochtends? Havermoutpap hoef je maar vier minuten door te koken, dus het staat zo op tafel. Bovendien gebruik je maar een kleine portie melk, dus het kookt ook heel erg snel. Het meeste werk in dit recept is het in parten snijden van de sinaasappel, maar dat kun je mooi doen in de tijd die je nodig hebt om de havermoutpap te koken. Kortom: ook op een drukke doordeweekse ochtend kun je prima deze havermoutpap met sinaasappel op tafel toveren.

Havermoutpap met sinaasappel

5 from 1 vote
Course: OntbijtCuisine: WintersDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

4

minutes
Calorieën

442

kcal

Wat een lekker ontbijt! Warme havermoutpap met sinaasappel, cranberries en honing. Ook op een drukke ochtend snel klaar.

Ingrediënten

  • 200 ml melk (ik gebruik het liefst amandelmelk)

  • 40 gr havermout

  • 1 sinaasappel

  • 2 el cranberries of rozijnen

  • 1 el pittenmix

  • 1 tl lijnzaad (optioneel)

  • 1 tl honing

Bereiding

  • Doe de melk en de havermout in een klein pannetje en breng aan de kook. Laat vier minuten zachtjes doorkoken tot de havermout de melk bijna heeft opgenomen. Roer regelmatig door.
  • Schil ondertussen de sinaasappel en snijd de partjes eruit. Dit doe je door zo dicht mogelijk langs de vliesjes te snijden. Vang zo mogelijk het sap op, dat is lekker om straks over je pap te schenken.
  • Doe de warme havermoutpap in een kom en verdeel de partjes sinaasappel erover. Bestrooi met de pittenmix en het lijnzaad en besprenkel met de honing.

Opmerkingen

  • Vang het sap van de sinaasappel op als je de partjes gaat snijden, dat is erg lekker om over de havermoutpap te schenken.
Recept havermout met sinaasappel

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter