Volg culi-sandra.nl op:
Havermoutpap met sinaasappel

Havermoutpap met sinaasappel

Havermoutpap eet ik bij vlagen. In de zomer eet ik het eigenlijk nooit, maar zodra de herfst zijn intrede doet vind ik zo’n warme havermoutpap ‘s ochtends toch wel heel erg lekker. En het leuke is dat je allerlei kanten op kunt met zo’n papje. Je kunt het maken met verschillende soorten melk, met allerlei soorten fruit, en afwisselen met bijvoorbeeld noten, pittenmix of gedroogd fruit als topping. Zo is je ontbijtpap elke keer net weer even anders!

Havermoutpap maken

Heb je ‘s ochtends weinig tijd en denk je daarom dat zo’n warm ontbijtje niet haalbaar is ‘s ochtends? Havermoutpap hoef je maar vier minuten door te koken, dus het staat zo op tafel. Bovendien gebruik je maar een kleine portie melk, dus het kookt ook heel erg snel. Het meeste werk in dit recept is het in parten snijden van de sinaasappel, maar dat kun je mooi doen in de tijd die je nodig hebt om de havermoutpap te koken. Kortom: ook op een drukke doordeweekse ochtend kun je prima deze havermoutpap met sinaasappel op tafel toveren.

Recept havermoutpap met sinaasappel

Voor 1 persoon 

  • 250 ml melk (gewone of plantaardige, ik gebruikte kokosnootdrink, een plantaardige ‘melk’ met kokossmaak)
  • 50 gr havermout
  • 1 sinaasappel
  • 2 el rozijnen of gedroogde cranberries
  • 1 el pittenmix
  • 1 tl lijnzaad
  • 1 tl honing

Zo maak je de sinaasappel-havermoutpap

  • Doe de melk en de havermout in een klein pannetje en breng aan de kook. Laat vier minuten zachtjes doorkoken tot de havermout de melk bijna heeft opgenomen. Roer regelmatig door.
  • Schil ondertussen de sinaasappel en snijd de partjes eruit. Dit doe je door zo dicht mogelijk langs de vliesjes te snijden. Vang zo mogelijk het sap op, dat is lekker om straks over je pap te schenken.
  • Doe de warme havermoutpap in een kom en verdeel de partjes sinaasappel erover. Bestrooi met de pittenmix en het lijnzaad en besprenkel met de honing.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments. Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter