Menu
ontbijt

Havermoutpap met sinaasappel

Havermoutpap met sinaasappel

Havermoutpap eet ik bij vlagen. In de zomer eet ik het eigenlijk nooit, maar zodra de herfst zijn intrede doet vind ik zo’n warme havermoutpap met sinaasappel ’s ochtends toch wel heel erg lekker.

Warm ontbijt

En het leuke is dat je allerlei kanten op kunt met zo’n papje. Je kunt het maken met verschillende soorten (plantaardige) melk, met allerlei soorten fruit (deze versie met gekarameliseerde banaan is ook superlekker!), en afwisselen met bijvoorbeeld noten, pittenmix of gedroogd fruit als topping.

Met havermout kun je trouwens ook andere lekkere warme ontbijtjes maken, zoals havermoutpannenkoeken of deze havermout uit de oven met pompoen.

Havermoutpap met sinaasappel

Zo is je ontbijtpap elke keer net weer even anders. Maar ik moet zeggen dat deze havermout met sinaasappel wel vaak op tafel komt, want hij is zo lekker! Vergeet niet tijdens het snijden van de partjes, het sinaasappelsap op te vangen. Als je dit over je havermoutpap giet, smaakt hij straks extra lekker!

Havermoutpap maken

Heb je ’s ochtends weinig tijd en denk je daarom dat zo’n warm ontbijtje niet haalbaar is ’s ochtends? Havermoutpap hoef je maar vier minuten door te koken, dus het staat zo op tafel. Bovendien gebruik je maar een kleine portie melk, dus het kookt ook heel erg snel.

Het meeste werk in dit recept is het in parten snijden van de sinaasappel, maar dat kun je mooi doen in de tijd die je nodig hebt om de havermoutpap te koken. Kortom: ook op een drukke doordeweekse ochtend kun je prima deze havermoutpap met sinaasappel op tafel toveren.

Havermoutpap met sinaasappel

Havermoutpap met sinaasappel

Wat een lekker ontbijt! Warme havermoutpap met sinaasappel, cranberries en honing. Ook op een drukke ochtend snel klaar.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 4 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 200 ml melk (ik gebruik het liefst amandelmelk)
  • 40 gr havermout
  • 1 sinaasappel
  • 2 el cranberries of rozijnen
  • 1 el pittenmix
  • 1 tl lijnzaad (optioneel)
  • 1 tl honing

Zo maak je het

  • Doe de melk en de havermout in een klein pannetje en breng aan de kook. Laat vier minuten zachtjes doorkoken tot de havermout de melk bijna heeft opgenomen. Roer regelmatig door.
  • Schil ondertussen de sinaasappel en snijd de partjes eruit. Dit doe je door zo dicht mogelijk langs de vliesjes te snijden. Vang zo mogelijk het sap op, dat is lekker om straks over je pap te schenken.
  • Doe de warme havermoutpap in een kom en verdeel de partjes sinaasappel erover. Bestrooi met de pittenmix en het lijnzaad en besprenkel met de honing.

Notities

u003cliu003eVang het sap van de sinaasappel op als je de partjes gaat snijden, dat is erg lekker om over de havermoutpap te schenken.u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calorieën: 442kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept havermout met sinaasappel

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept