ontbijt

Havermouttaart met yoghurt en fruit

Havermouttaart

Het viel me op dat ik de laatste tijd echt onwijs veel ontbijt-recepten post. Ik vroeg me af waarom, en toen wist ik het eigenlijk al snel: het is ‘s ochtends zo lekker licht! Als ik in de winter doordeweeks ga ontbijten, is het om 7 uur ‘s ochtends nog stikdonker. Geen mooi daglicht om je foto’s bij te maken dus… Hoe anders is dat in de zomer… Hoe vroeg ik ook opsta, het is altijd al licht. En in combinatie met al het heerlijke zomerfruit dat nu beschikbaar is, zorgt dat voor de mooiste foto’s! Vandaag heb ik ook weer een heerlijk ontbijt voor jullie: een fruitig havermouttaartje met een topping van yoghurt en vers zomerfruit.

Deze havermouttaart is helemaal niet moeilijk te maken, maar hij moet wel een klein half uurtje in de oven. Ik snap dat je daar niet iedere ochtend tijd voor hebt. Je kunt dit taartje in het weekend maken, maar eigenlijk heb ik juist doordeweeks zin in zo’n gezonde hap. Fijn: je kunt de havermouttaart prima de avond van tevoren maken, dat doe ik ook! Dan doe je hem ‘s avonds in de oven en laat hem helemaal afkoelen. De volgende ochtend piep je hem even op in de magnetron (2,5 minuut op 500 watt is prima) en dan heb je een heerlijk warm ontbijt!

Recept havermouttaart met yoghurt en fruit

Voor 2 personen

 • 150 gr havermout
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 2 eieren
 • 1 banaan
 • 1 tl kaneel
 • 2 handjes kersen
 • 1 vijg
 • 3 el dikke yoghurt
 • 1 el kokosrasp

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal de havermout fijn in de keukenmachine zodat er een meel ontstaat. Doe het meel in een kom en voeg het bakpoeder en de vanillesuiker toe. Roer dit door het havermeel.

Klop de eieren en de kaneel door het meel. Prak de banaan fijn en meng deze door het havermout-beslag tot een mooi smeuïge massa ontstaat.

Ontpit de kersen en halveer ze. Meng de helft van de kersen door het beslag.

Vet een kleine ovenschaal in en giet het beslag erin. Bak het havermouttaartje in 25 minuten gaar.

Laat iets afkoelen en serveer met de yoghurt, de rest van de kersen, de in reepjes gesneden vijg en de kokosrasp.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

5 Comments

 • Reply Havermouttaart met blauwe bessen en yoghurt - Great Little Kitchen

  […] blauwe bessen en Griekse yoghurt maakte ik voor de Foodblogswap. Met dank aan Sandra van de blog culi-sandra.nl ontdekte ik weer een nieuw recept met […]

  28 februari 2019 at 19:22
 • Reply Ohmydish

  Ben zelf niet zo van het ontbijten, maar ik denk dat ik deze havermouttaart niet zou afslaan :)

  8 februari 2017 at 20:09
 • Reply Eef

  Ik was vanmiddag al weg van deze foto en nu ik hem weer zie… Wat een plaatje, heerlijk lijkt ‘ie me!

  3 augustus 2016 at 20:24
 • Reply Anne-Marie

  Oeh heerlijk zeg, bedankt voor het recept!

  3 augustus 2016 at 07:31
 • Reply Demi | DE KOOKFABRIEK

  Klinkt als een goed begin van de dag!

  3 augustus 2016 at 07:19
 • Reactie achterlaten