Het viel me op dat ik de laatste tijd echt onwijs veel ontbijt-recepten post. Ik vroeg me af waarom, en toen wist ik het eigenlijk al snel: het is ‘s ochtends zo lekker licht! Als ik in de winter doordeweeks ga ontbijten, is het om 7 uur ‘s ochtends nog stikdonker. Geen mooi daglicht om je foto’s bij te maken dus… Hoe anders is dat in de zomer… Hoe vroeg ik ook opsta, het is altijd al licht. En in combinatie met al het heerlijke zomerfruit dat nu beschikbaar is, zorgt dat voor de mooiste foto’s! Vandaag heb ik ook weer een heerlijk ontbijt voor jullie: een fruitig havermouttaartje met een topping van yoghurt en vers zomerfruit.
Ontbijttaart met havermout
Deze havermouttaart is helemaal niet moeilijk te maken, maar hij moet wel een klein half uurtje in de oven. Ik snap dat je daar niet iedere ochtend tijd voor hebt. Je kunt dit taartje in het weekend maken, maar eigenlijk heb ik juist doordeweeks zin in zo’n gezonde hap. Fijn: je kunt de havermouttaart prima de avond van tevoren maken, dat doe ik ook! Dan doe je hem ‘s avonds in de oven en laat hem helemaal afkoelen. De volgende ochtend piep je hem even op in de magnetron (2,5 minuut op 500 watt is prima) en dan heb je een heerlijk warm ontbijt!
Bewaar dit recept op Pinterest:

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
5 Reacties
Havermouttaart met blauwe bessen en yoghurt - Great Little Kitchen
28 februari 2019 at 19:22[…] blauwe bessen en Griekse yoghurt maakte ik voor de Foodblogswap. Met dank aan Sandra van de blog culi-sandra.nl ontdekte ik weer een nieuw recept met […]
Ohmydish
8 februari 2017 at 20:09Ben zelf niet zo van het ontbijten, maar ik denk dat ik deze havermouttaart niet zou afslaan :)
Eef
3 augustus 2016 at 20:24Ik was vanmiddag al weg van deze foto en nu ik hem weer zie… Wat een plaatje, heerlijk lijkt ‘ie me!
Anne-Marie
3 augustus 2016 at 07:31Oeh heerlijk zeg, bedankt voor het recept!
Demi | DE KOOKFABRIEK
3 augustus 2016 at 07:19Klinkt als een goed begin van de dag!