Menu
zoet

Hazelnoot schuimtaart met Nutella

Hazelnoot schuimtaart

Hazelnoot schuimtaart is één van mijn favoriete gebakjes, zo lekker. Deze hazelnoot-schuimrol is echt super simpel te maken. Het is niet te vergelijken met een hazelnoot schuimgebakje van de banketbakker hoor, dat is echt iets heel anders. Maar deze schuimtaart is ook een échte aanrader.

Een recept van Paul Hollywood

Het recept voor deze hazelnotentaart kwam ik tegen in een oud nummer van Delicious. Als ik me niet vergis is het een recept van Paul Hollywood, dus dat moet wel een succesnummer zijn.

Moeilijk te maken? Nou dat blijkt dus echt ontzettend mee te vallen! De taart zelf hoeft maar 20 minuutjes in de oven, daarna de heerlijke vulling erop smeren, oprollen en je bent al klaar! Ook de voorbereidingen zijn niet erg ingewikkeld.

Nutella hazelnoot schuimtaart

Echt, ga dit als-je-blieft proberen, want dit is zó ontzettend lekker! Deze hazelnoot schuimtaart met Nutella is wel heel anders dan die schuimgebakjes van de bakker, maar heerlijk is hij in ieder geval wel. En echt ontzettend makkelijk te maken, dat beloof ik je.

Tipje: ben je een Nutella-fan? Dan kun je de hoeveelheid Nutella rustig verdubbelen…

Heb je een stuk van de taart over? Bewaar deze dan in de koelkast, dan blijft hij nog wel een dagje lekker. Ik zou hem niet langer dan in totaal 2 dagen bewaren, daarna wordt de taart er echt minder lekker op.

Zomerse variatie

Omdat ik dit zo’n fijn recept vind, maakte ik ook een zomerse variant op de hazelnoot schuimtaart: deze meringuetaart met aardbeien en lemon curd. Ook een absolute aanrader!

Hazelnoot-schuimtaart

3 from 2 stemmen
Gang: TaartKeuken: ZoetNiveau: Gemiddeld
Voor ca

10

plakken
Voorbereiding

25

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

325

kcal

Voor fans van Nutella en hazelnoot schuimgebakjes is dit eenvoudige taartrecept echt een must!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 4 4 eiwitten (M-eieren)

  • 225 gr 225 fijne kristalsuiker

  • 100 gr 100 hazelnoten

  • 350 ml 350 slagroom

  • 3 el 3 Nutella

  • 25 gr 25 pure chocolade

  • Extra nodig: bakblik van ca 25×38 cm (of gebruik gewoon je ovenplaat) en twee vellen bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met een vel bakpapier. Heb je geen bakblik in bovenstaande maten, gebruik dan gewoon je ovenplaat en smeer straks de meringue uit tot ongeveer deze afmetingen.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan onder regelmatig schudden. Laat de hazelnoten afkoelen en hak ze fijn.
  • Klop om de meringue te maken de eiwitten met de mixer. Let op: zorg dat de kom waarin je de eiwitten klopt, brandschoon is. Als de meringue stijf genoeg is (doe daarvoor deze test, blijf je schoon dan is het ok!) mix je eetlepel voor eetlepel de suiker toe tot de helft van de suiker op is. Spatel de rest van de suiker voorzichtig door de eiwitten en bekleed het bakblik met de meringue.
  • Bestrooi de meringue met 75 gram van de hazelnoten en bak de meringue 15-20 minuten tot hij mooi goudbruin is.
  • Leg het tweede vel bakpapier op de meringue en dek voorzichtig af met een grote plank (niet de meringue pletten! Dit is alleen bedoeld om de laag om te kunnen draaien) Draai nu de bakplaat om, haal het bovenste vel bakpapier eraf en laat de schuimlaag volledig afkoelen.
  • Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan. Klop de Nutella los met wat van de slagroom en roer deze voorzichtig door de slagroom. Tip: roer niet te lang, zodat er een mooi marmer-effect ontstaat.
  • Besmeer de meringue met de chocoladeroom en bestrooi met de rest van de fijngehakte hazelnoten. Rasp de pure chocolade over de room en rol nu de meringue-rol voorzichtig op. Het gaat het makkelijkste als je hiervoor het bakpapier dat er nog onder ligt, als hulpmiddel gebruikt.
  • Zet de hazelnoot schuimtaart in de koelkast tot je hem gaat serveren. Het liefst minimaal een uur, want anders is de slagroom nog zacht en kun je de taart minder goed in plakken snijden.

Opmerkingen

  • Let op: doordat je verse slagroom gebruikt is dit hazelnoot-schuimgebak niet lang houdbaar. Bewaar de schuimtaart maximaal 2 dagen in de koelkast. Maar dat is niet erg toch?
Recept Nutella schuimtaart

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

3 Reacties

  • Eef
    6 december 2015 at 21:33

    Wauw deze was zó ontzettend lekker, voor herhaling vatbaar ;)

    Reply
  • Anne-Marie
    6 december 2015 at 13:48

    Wat goed zeg, ik dacht ook altijd dat het super moeilijk zou zijn. Ik ga dit recept zeker een keer proberen!

    Reply
  • Daniëlle
    4 december 2015 at 21:10

    Klinkt erg lekker! Een schuimtaart staat ook nog steeds op mijn to bake lijstje!

    Reply

Laat een reactie achter