zoet

Hazelnoot-schuimgebak

Hazelnoot-schuimgebak

Je kent ze vast wel, die hazelnoot-schuimgebakjes van de banketbakker. Ohhh zo lekker vind ik die! Eigenlijk had ik er nooit bij stilgestaan dat je dit gebak ook zelf kunt maken, had ook het idee dat het erg moeilijk zou zijn. Tot ik een recept voor een hazelnoot-schuimrol tegenkwam in een oud nummer van Delicious. Als ik me niet vergis is het een recept van Paul Hollywood, dus dat moet wel een succesnummer zijn. Moeilijk te maken? Nou dat blijkt dus echt ontzettend mee te vallen!

Echt, ga dit als-je-blieft proberen, want dit is zó ontzettend lekker!

Tipje: ben je een Nutella-fan? Dan kun je de hoeveelheid Nutella rustig verdubbelen…

Recept hazelnoot-schuimgebak

  • 4 eiwitten (M-eieren)
  • 225 gr fijne kristalsuiker
  • 100 gr hazelnoten
  • 350 ml slagroom
  • 3 el Nutella
  • 25 gr pure chocolade
  • Extra nodig: bakblik van 25×38 cm
  • Extra nodig: twee vellen bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rooster de hazelnoten, laat afkoelen hak ze fijn.

Bekleed het bakblik met een vel bakpapier.

Klop om de meringue te maken de eiwitten met de mixer. Let op: zorg dat de kom waarin je de eiwitten klopt, brandschoon is. Als de meringue stijf genoeg is (doe daarvoor deze test, blijf je schoon dan is het ok!) mix je eetlepel voor eetlepel de suiker toe tot de helft van de suiker op is. Spatel de rest van de suiker voorzichtig door de eiwitten en bekleed het bakblik met de meringue. Bestrooi met 75 gram van de hazelnoten en bak de meringue 15-20 minuten tot hij mooi goudbruin is.

Leg het tweede vel bakpapier op de meringue en dek af met een grote plank. Draai nu de bakplaat om, haal het bovenste vel bakpapier eraf en laat volledig afkoelen.

Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan. Klop de Nutella los met wat van de slagroom en roer deze voorzichtig door de slagroom. Tip: roer niet te lang, zodat er een mooi marmer-effect ontstaat.

Besmeer de meringue met de chocoladeroom en bestrooi met de rest van de fijngehakte hazelnoten. Rasp de pure chocolade over de room en rol nu de meringue-rol voorzichtig op. Het gaat het makkelijkste als je hiervoor het bakpapier dat er nog onder ligt, als hulpmiddel gebruikt.

Let op: doordat je verse slagroom gebruikt is dit hazelnoot-schuimgebak niet lang houdbaar. Maar dat is niet erg toch?

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Eef

    Wauw deze was zó ontzettend lekker, voor herhaling vatbaar ;)

    6 december 2015 at 21:33
  • Reply Anne-Marie

    Wat goed zeg, ik dacht ook altijd dat het super moeilijk zou zijn. Ik ga dit recept zeker een keer proberen!

    6 december 2015 at 13:48
  • Reply Daniëlle

    Klinkt erg lekker! Een schuimtaart staat ook nog steeds op mijn to bake lijstje!

    4 december 2015 at 21:10
  • Reactie achterlaten