Hazelnoot schuimtaart is één van mijn favoriete gebakjes, zo lekker. Deze hazelnoot-schuimrol is echt super simpel te maken. Het is niet te vergelijken met een hazelnoot schuimgebakje van de banketbakker hoor, dat is echt iets heel anders. Maar deze schuimtaart is ook een échte aanrader.
Een recept van Paul Hollywood
Het recept voor deze hazelnotentaart kwam ik tegen in een oud nummer van Delicious. Als ik me niet vergis is het een recept van Paul Hollywood, dus dat moet wel een succesnummer zijn.
Moeilijk te maken? Nou dat blijkt dus echt ontzettend mee te vallen! De taart zelf hoeft maar 20 minuutjes in de oven, daarna de heerlijke vulling erop smeren, oprollen en je bent al klaar! Ook de voorbereidingen zijn niet erg ingewikkeld.
Nutella hazelnoot schuimtaart
Echt, ga dit als-je-blieft proberen, want dit is zó ontzettend lekker! Deze hazelnoot schuimtaart met Nutella is wel heel anders dan die schuimgebakjes van de bakker, maar heerlijk is hij in ieder geval wel. En echt ontzettend makkelijk te maken, dat beloof ik je.
Tipje: ben je een Nutella-fan? Dan kun je de hoeveelheid Nutella rustig verdubbelen…
Heb je een stuk van de taart over? Bewaar deze dan in de koelkast, dan blijft hij nog wel een dagje lekker. Ik zou hem niet langer dan in totaal 2 dagen bewaren, daarna wordt de taart er echt minder lekker op.
Zomerse variatie
Omdat ik dit zo’n fijn recept vind, maakte ik ook een zomerse variant op de hazelnoot schuimtaart: deze meringuetaart met aardbeien en lemon curd. Ook een absolute aanrader!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
3 Reacties
Eef
6 december 2015 at 21:33Wauw deze was zó ontzettend lekker, voor herhaling vatbaar ;)
Anne-Marie
6 december 2015 at 13:48Wat goed zeg, ik dacht ook altijd dat het super moeilijk zou zijn. Ik ga dit recept zeker een keer proberen!
Daniëlle
4 december 2015 at 21:10Klinkt erg lekker! Een schuimtaart staat ook nog steeds op mijn to bake lijstje!