Menu
zoet

Hazelnoot-schuimtaart

Hazelnoot-schuimgebak

Je kent ze vast wel, die hazelnoot-schuimgebakjes van de banketbakker. Ohhh zo lekker vind ik die! Eigenlijk had ik er nooit bij stilgestaan dat je dit gebak ook zelf kunt maken, had ook het idee dat het erg moeilijk zou zijn. Tot ik een recept voor een hazelnoot-schuimrol tegenkwam in een oud nummer van Delicious. Als ik me niet vergis is het een recept van Paul Hollywood, dus dat moet wel een succesnummer zijn. Moeilijk te maken? Nou dat blijkt dus echt ontzettend mee te vallen!

Echt, ga dit als-je-blieft proberen, want dit is zó ontzettend lekker!

Tipje: ben je een Nutella-fan? Dan kun je de hoeveelheid Nutella rustig verdubbelen…

Hazelnoot-schuimtaart

0 from 0 votes
Course: TaartCuisine: ZoetDifficulty: Gemiddeld
Voor ca

10

plakken
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

325

kcal

Voor fans van Nutella en hazelnoot schuimgebakjes is dit eenvoudige taartrecept echt een must!

Ingrediënten

  • 4 eiwitten (M-eieren)

  • 225 gr fijne kristalsuiker

  • 100 gr hazelnoten

  • 350 ml slagroom

  • 3 el Nutella

  • 25 gr pure chocolade

  • Extra nodig: bakblik van ca 25×38 cm (of gebruik gewoon je ovenplaat) en twee vellen bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met een vel bakpapier. Heb je geen bakblik in bovenstaande maten, gebruik dan gewoon je ovenplaat en smeer straks de meringue uit tot ongeveer deze afmetingen.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan onder regelmatig schudden. Laat de hazelnoten afkoelen en hak ze fijn.
  • Klop om de meringue te maken de eiwitten met de mixer. Let op: zorg dat de kom waarin je de eiwitten klopt, brandschoon is. Als de meringue stijf genoeg is (doe daarvoor deze test, blijf je schoon dan is het ok!) mix je eetlepel voor eetlepel de suiker toe tot de helft van de suiker op is. Spatel de rest van de suiker voorzichtig door de eiwitten en bekleed het bakblik met de meringue.
  • Bestrooi de meringue met 75 gram van de hazelnoten en bak de meringue 15-20 minuten tot hij mooi goudbruin is.
  • Leg het tweede vel bakpapier op de meringue en dek voorzichtig af met een grote plank (niet de meringue pletten! Dit is alleen bedoeld om de laag om te kunnen draaien) Draai nu de bakplaat om, haal het bovenste vel bakpapier eraf en laat de schuimlaag volledig afkoelen.
  • Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan. Klop de Nutella los met wat van de slagroom en roer deze voorzichtig door de slagroom. Tip: roer niet te lang, zodat er een mooi marmer-effect ontstaat.
  • Besmeer de meringue met de chocoladeroom en bestrooi met de rest van de fijngehakte hazelnoten. Rasp de pure chocolade over de room en rol nu de meringue-rol voorzichtig op. Het gaat het makkelijkste als je hiervoor het bakpapier dat er nog onder ligt, als hulpmiddel gebruikt.
  • Zet de hazelnoot schuimtaart in de koelkast tot je hem gaat serveren. Het liefst minimaal een uur, want anders is de slagroom nog zacht en kun je de taart minder goed in plakken snijden.

Opmerkingen

  • Let op: doordat je verse slagroom gebruikt is dit hazelnoot-schuimgebak niet lang houdbaar. Bewaar de schuimtaart maximaal 2 dagen in de koelkast. Maar dat is niet erg toch?

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

3 Reacties

  • Eef
    6 december 2015 at 21:33

    Wauw deze was zó ontzettend lekker, voor herhaling vatbaar ;)

    Reply
  • Anne-Marie
    6 december 2015 at 13:48

    Wat goed zeg, ik dacht ook altijd dat het super moeilijk zou zijn. Ik ga dit recept zeker een keer proberen!

    Reply
  • Daniëlle
    4 december 2015 at 21:10

    Klinkt erg lekker! Een schuimtaart staat ook nog steeds op mijn to bake lijstje!

    Reply

Laat een reactie achter