Menu
pasta / Hoofdgerechten

Pasta met spek, champignons en kruidenkaas

Pasta met spek, champignons en kruidenkaas

Deze pasta met spek, champignons en kruidenkaas is heerlijk herfstig. Ik zie al helemaal voor me hoe je een kom van dit heerlijke comfort food serveert na een wandeling door het bos.

De herfst is niet ieders favoriete seizoen, maar persoonlijk houd ik wel van de herfst (eigenlijk vind ik alle seizoenen wel wat hebben). Vooral qua eten vind ik de herfst een (letterlijk) heerlijk seizoen! 

Neem bijvoorbeeld dit heerlijke pastaatje!

Romige pasta met champignons & spekjes

Een romige pasta met hartige herfstsmaken, dit wil je! Typische herfstgroenten als champignons en prei spelen de hoofdrol in dit makkelijke pasta-recept.

Serveer de pasta met spek, champignons en kruidenkaas in een kom, zodat je hem van onder je dekentje op de bank makkelijk op kunt lepelen!

Variatietips voor dit recept

  • Vervang de kruidenkaas eens door walnotenpesto.
  • Liever vegetarisch? Vervang de spekjes dan door plantaardige spekjes.
  • Je kunt wat meer groenten toevoegen aan dit pasta recept door bijvoorbeeld een halve courgette in kleine blokjes te snijden en deze mee te bakken bij stap 3.
  • Wat geroosterde pijnboompitjes of walnoten zijn een lekkere extra topping.

Restjes bewaren

Heb je een restje over? Doe dit dan in een luchtdichte doos en bewaar in de koelkast. Dan blijft het nog wel een dag of twee lekker.

Je zou het kunnen eten als lunch, of serveer het weer als hoofdgerecht, bijvoorbeeld met een lekkere salade erbij. Verwarm de pasta kort in de koekenpan voor het serveren.

Pasta met spek, champignons en kruidenkaas

4 from 15 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: PastaNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

704

kcal

Dit pasta recept zorgt voor een kommetje comfort food! Romige pasta met kruidenroomkaas, spekjes en prei.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 150 gr 150 penne (of andere pasta)

  • 2 el 2 kruidenroomkaas (Boursin)

  • 125 gr 125 spekblokjes

  • 1 teen 1 knoflook

  • 1 1 ui

  • 1 tl 1 gedroogde tijm

  • 250 gr 250 kastanjechampignons

  • 1 1 prei

  • parmezaan om te garneren

Bereiding

  • Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak ondertussen de spekblokjes zachtjes uit in een koekenpan. Snijd ondertussen de knoflook en de ui fijn, voeg toe aan de spekjes en fruit deze aan.
  • Snijd de champignons en de prei fijn en voeg toe aan het spek/ui mengsel. Bak een paar minuten mee tot de groenten mooi zacht zijn. Breng op smaak met de tijm en flink wat peper.
  • Giet de pasta af en roer de kruidenroomkaas erdoor. Serveer met de spek/groentensaus en garneer met wat flinters geraspte Parmezaan.

Opmerkingen

  • Restje pasta over? Dat is de volgende dag erg lekker als lunch!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Pasta met champignons en spek

4 Reacties

  • Elly
    29 juli 2022 at 15:40

    Heel erg lekker ?

    Reply
    • Sandra
      31 juli 2022 at 15:40

      Wat leuk om te horen Elly, bedankt voor je beoordeling!

      Reply
  • Henny Janssen
    18 juli 2022 at 14:07

    Was heel lekker. Ik heb alleen de kruidenkaas met wat kookroom onder het champignon/spekmengsel gedaan en toen de pasta erdoor.

    Reply
    • Sandra
      20 juli 2022 at 12:48

      Zo kan het natuurlijk ook! Blij dat het in de smaak is gevallen!

      Reply

Laat een reactie achter