Menu
pasta / Hoofdgerechten

Pasta met spek, champignons en kruidenkaas

Pasta met spek, champignons en kruidenkaas

Deze pasta met spek, champignons en kruidenkaas is heerlijk herfstig. Ik zie al helemaal voor me hoe je een kom van dit heerlijke comfort food serveert na een wandeling door het bos! De herfst is niet ieders favoriete seizoen, maar persoonlijk houd ik wel van de herfst (eigenlijk vind ik alle seizoenen wel wat hebben). Vooral que eten vind ik de herfst een (letterlijk) heerlijk seizoen! 

Romige pasta met champignons & spekjes

Een romige pasta met hartige herfstsmaken, dit wil je! Typische herfstgroenten als champignons en prei spelen de hoofdrol in dit makkelijke pasta-recept. Serveer de pasta met spek, champignons en kruidenkaas in een kom, zodat je hem van onder je dekentje op de bank makkelijk op kunt lepelen!

Pasta met spek, champignons en kruidenkaas

3 from 8 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: PastaDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

704

kcal

Dit pasta recept zorgt voor een kommetje comfort food! Romige pasta met kruidenroomkaas, spekjes en prei.

Ingrediënten

  • 150 gr penne (of andere pasta)

  • 2 el kruidenroomkaas (Boursin)

  • 125 gr spekblokjes

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 1 tl gedroogde tijm

  • 250 gr kastanjechampignons

  • 1 prei

  • parmezaan om te garneren

Bereiding

  • Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak ondertussen de spekblokjes zachtjes uit in een koekenpan. Snijd ondertussen de knoflook en de ui fijn, voeg toe aan de spekjes en fruit deze aan.
  • Snijd de champignons en de prei fijn en voeg toe aan het spek/ui mengsel. Bak een paar minuten mee tot de groenten mooi zacht zijn. Breng op smaak met de tijm en flink wat peper.
  • Giet de pasta af en roer de kruidenroomkaas erdoor. Serveer met de spek/groentensaus en garneer met wat flinters geraspte Parmezaan.

Opmerkingen

  • Restje pasta over? Dat is de volgende dag erg lekker als lunch!
Pasta met champignons en spek

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter