Deze pasta met spek, champignons en kruidenkaas is heerlijk herfstig. Ik zie al helemaal voor me hoe je een kom van dit heerlijke comfort food serveert na een wandeling door het bos.
De herfst is niet ieders favoriete seizoen, maar persoonlijk houd ik wel van de herfst (eigenlijk vind ik alle seizoenen wel wat hebben). Vooral qua eten vind ik de herfst een (letterlijk) heerlijk seizoen!
Neem bijvoorbeeld dit heerlijke pastaatje!
Romige pasta met champignons & spekjes
Een romige pasta met hartige herfstsmaken, dit wil je! Typische herfstgroenten als champignons en prei spelen de hoofdrol in dit makkelijke pasta-recept.
Serveer de pasta met spek, champignons en kruidenkaas in een kom, zodat je hem van onder je dekentje op de bank makkelijk op kunt lepelen!
Variatietips voor dit recept
- Vervang de kruidenkaas eens door walnotenpesto.
- Liever vegetarisch? Vervang de spekjes dan door plantaardige spekjes.
- Je kunt wat meer groenten toevoegen aan dit pasta recept door bijvoorbeeld een halve courgette in kleine blokjes te snijden en deze mee te bakken bij stap 3.
- Wat geroosterde pijnboompitjes of walnoten zijn een lekkere extra topping.
Restjes bewaren
Heb je een restje over? Doe dit dan in een luchtdichte doos en bewaar in de koelkast. Dan blijft het nog wel een dag of twee lekker.
Je zou het kunnen eten als lunch, of serveer het weer als hoofdgerecht, bijvoorbeeld met een lekkere salade erbij. Verwarm de pasta kort in de koekenpan voor het serveren.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


4 Reacties
Elly
29 juli 2022 at 15:40Heel erg lekker ?
Sandra
31 juli 2022 at 15:40Wat leuk om te horen Elly, bedankt voor je beoordeling!
Henny Janssen
18 juli 2022 at 14:07Was heel lekker. Ik heb alleen de kruidenkaas met wat kookroom onder het champignon/spekmengsel gedaan en toen de pasta erdoor.
Sandra
20 juli 2022 at 12:48Zo kan het natuurlijk ook! Blij dat het in de smaak is gevallen!