pasta

Pasta met spek, champignons en kruidenkaas

Pasta met spek, champignons en kruidenkaas

Hebben jullie al gezien dat ik deze maand het Foodblogevent organiseer? Het thema is ‘Heerlijk Herfstig’ en mijn eigen inzending voor het event is deze fantastische pasta. Omdat de herfst toch niet ieders favoriete seizoen is, heb ik gekozen voor echt comfort food. Een romige pasta met hartige herfstsmaken. Typische herfstgroenten als champignons en prei spelen de hoofdrol. Serveer in een kom zodat je hem van onder je dekentje op de bank makkelijk op kunt lepelen!

Pasta met spek, champignons en kruidenkaas

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: PastaDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

704

kcal

Dit pasta recept zorgt voor een kommetje comfort food! Romige pasta met kruidenroomkaas, spekjes en prei.

Ingrediënten

  • 150 gr penne (of andere pasta)

  • 2 el kruidenroomkaas (Boursin)

  • 125 gr spekblokjes

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 1 tl gedroogde tijm

  • 250 gr kastanjechampignons

  • 1 prei

  • parmezaan om te garneren

Bereiding

  • Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak ondertussen de spekblokjes zachtjes uit in een koekenpan. Snijd ondertussen de knoflook en de ui fijn, voeg toe aan de spekjes en fruit deze aan.
  • Snijd de champignons en de prei fijn en voeg toe aan het spek/ui mengsel. Bak een paar minuten mee tot de groenten mooi zacht zijn. Breng op smaak met de tijm en flink wat peper.
  • Giet de pasta af en roer de kruidenroomkaas erdoor. Serveer met de spek/groentensaus en garneer met wat flinters geraspte Parmezaan.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten