pasta

Pasta met spek, champignons en kruidenkaas

pasta met spek, champignons en kruidenkaas

Hebben jullie al gezien dat ik deze maand het Foodblogevent organiseer? Het thema is ‘Heerlijk Herfstig’ en mijn eigen inzending voor het event is deze fantastische pasta. Omdat de herfst toch niet ieders favoriete seizoen is, heb ik gekozen voor echt comfort food. Een romige pasta met hartige herfstsmaken. Typische herfstgroenten als champignons en prei spelen de hoofdrol. Serveer in een kom zodat je hem van onder je dekentje op de bank makkelijk op kunt lepelen!

Recept pasta met spek en roomkaas

(voor 2 personen)

  • 150 gr ongekookte penne (of andere pasta)
  • 2 el kruidenroomkaas (Boursin)
  • 1 pakje spekblokjes (125 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl gedroogde tijm
  • peper
  • 250 gr (kastanje) champignons
  • 1 prei
  • Parmezaansnippers

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de spekblokjes zachtjes uit in een koekenpan. Snijd ondertussen de knoflook en de ui fijn, voeg toe aan de spekjes en fruit deze aan.

Snijd de champignons en de prei fijn en voeg toe aan het spek/ui mengsel. Bak een paar minuten mee tot de groenten mooi zacht zijn. Breng op smaak met de tijm en flink wat peper.

Giet de pasta af en roer de kruidenroomkaas erdoor. Serveer met de spek/groentensaus en garneer met wat flinters geraspte Parmezaan.

Wil je ook meedoen aan het Foodblogevent? In dit artikel lees je hoe je mee kunt doen!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten