weekendgerechten

Hele kip uit de oven met honing en mosterd

Hele kip uit de oven met honing en mosterd

Een hele kip uit de oven met groenten en aardappelen? Dat is wel het meest eenvoudige feestmaal wat er is! Zo makkelijk om klaar te maken en een feestje om te eten, want de honing en mosterd geven lekker veel smaak aan de sappige kip. Het klinkt misschien als veel werk om een hele kip klaar te maken, maar in dit recept doet de oven het werk. Haal een heerlijke hele kip bij je slager of poelier en je hoeft de kip alleen maar in te smeren met een mengsel van honing en mosterd. Je schuift hem in de oven en 90 minuten later staat er een hele kip uit de oven op tafel! Een heel makkelijk recept dus. Een fijne maaltijd voor in het weekend, maar ook een prima maaltijd om tijdens de feestdagen te serveren. Met Kerst bijvoorbeeld. Maar tijdens de Pasen doet zo’n hele kip met groenten en aardappels het ook prima!

Kip uit de oven met groenten

Het is erg lekker om bij de kip uit de oven groenten en aardappels te serveren. Zelf koos ik voor een combinatie van aardappels en wortelen, maar je kunt er natuurlijk elke soort groenten bij serveren die je wilt. Extra makkelijk: je schuift de aardappels en groenten tegelijk met de kip in de oven, dus je hebt er geen omkijken naar!

Recept hele kip uit de oven met honing en mosterd

0 from 0 votes
Course: DinerCuisine: Kerst, PasenDifficulty: Gemiddeld
Voor
personen
Bereidingstijd

20

minutes
Oventijd

1

hour 

30

minutes
Calorieën

650

kcal

Een hele kip in de oven bereiden is erg makkelijk. Met deze marinade van honing en mosterd geef je de kip extra veel smaak mee.

Ingrediënten

  • Voor de honing-mosterdkip:

  • 1 hele kip

  • 2 el honing

  • 1 tl grove mosterd

  • Voor erbij:

  • 800 gr krieltjes

  • 800 gr wortelen

  • 2 tenen knoflook

  • 2 takjes tijm

  • 0,5 citroen

Bereiding hele kip uit de oven met aardappels en wortelen

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de honing met de mosterd en wat olijfolie. Smeer de kip hiermee helemaal in en leg hem in een ovenschaal. Honing Mosterd Kip
  • Bak de kip in 90 minuten gaar, dek de hele kip eventueel na een klein uurtje af met aluminiumfolie als deze te donker wordt.
  • Was de krieltjes, droog ze en halveer ze. Schillen hoeft niet. Was en schrap de wortels en snijd de wortels in grove stukken. Doe de gehalveerde aardappels en wortels in een ovenschaal en voeg twee flinke eetlepels olijfolie toe.
  • Halveer de citroen en snijd deze in partjes. Snijd de knoflook fijn en meng deze met wat peper en zout, de partjes citroen en de blaadjes tijm door de aardappels en groenten.
  • Zet de aardappels en wortelen de laatste 45 minuten bij de hele kip in de oven.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten