pasta vegetarisch

Spaghetti integrale met pompoen, walnoten en oude kaas

Spaghetti integrale met pompoen, walnoten en oude kaas

Vorige week schreef ik al dat ik voor het eerst een HelloFresh Box heb besteld om meer inspiratie op te doen voor vegetarische gerechten. Gisteren ontving ik mijn eerste box, wat een feest! Pakketjes ontvangen is altijd leuk, maar als je niet weet wat erin zit is het des te leuker.

Mijn eerste ervaringen zijn al heel positief, ‘s middags kreeg ik een smsje met het bericht dat mijn box tussen 20.30 en 22.30 uur bezorgd zou worden. Heel fijn om zo’n tijdsindicatie te krijgen en nóg fijner: ze houden rekening met de werkende mens!

De bezorger kwam keurig om 21.00 uur langs met de gekoelde doos. Bij het uitpakken was ik aangenaam verrast, wat zit er veel in! Bij de box zitten drie recepten die ik deze week ga koken:

 • Spaghetti integrale met pompoen, walnoten en oude kaas
 • Oosterse curry met spinazie en ei
 • Gebakken halloumi met warme aardappelsalade

Wat mij betreft klinken ze alle drie heerlijk! Vandaag maakte ik de spaghetti want ik moet vanavond nog sporten en dit lijkt me een goede bodem. De smaak van het gerecht was erg goed, vooral de walnoten vond ik er veel smaak aan geven. Het recept is voor 2 personen, maar er hadden ook 3 personen van kunnen eten.

Recept spaghetti integrale met pompoen

(voor 2 personen)

 • 180 gr spaghetti integrale
 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 1/2 rode peper
 • 2 tomaten
 • 400 gr pompoenblokjes
 • 5 takjes bladpeterselie
 • 40 gr geraspte oude kaas
 • 8 el walnoten
 • 1 el olijfolie
 • peper en zout naar smaak

Al deze ingrediënten waren aanwezig in de box, behalve de olijfolie, peper en zout.

De bereidingswijze wordt in een eenvoudig stappenplan gegeven:

1. Kook 1 liter water voor de spaghetti
2. Pel de rode ui en knoflook en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de peterselie fijn. Kraak de walnoten en hak grof.
3. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de tomaat en pompoen toe en roerbak 1 minuut. Voeg 100 ml water toe, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Schep regelmatig om en voeg eventueel nog wat water toe als het te droog wordt.
4. Kook ondertussen de spaghetti gaar en giet af
5. Voeg de helft van de kaas en het grootste deel van de peterselie toe aan het pompoenmengsel en breng op smaak met peper en zout. Schep de spaghetti door de groenten.
6. Garneer het gerecht met de rest van de kaas, de walnoten en de peterselie. Besprenkel met wat olijfolie.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten