tips & trucs

Help! Wat moet ik maken met Kerst?

Haricots verts met spek

Ik zal gelijk maar even toegeven: ook ik vind het nog steeds een beetje stressy om voor een grote groep te koken! Maar wat mij altijd een heleboel rust in mijn hoofd geeft, is zoveel mogelijk gerechten maken die ik helemaal van te voren kan voorbereiden. Natuurlijk deel ik mijn favoriete – goed voor te bereiden – Kerstrecepten met je. Met dit 5-gangen Kerstmenu dat je bijna helemaal kunt voorbereiden, ga jij relaxed de feestdagen in!

Amuse:

Blini’s met gerookte zalm – je kunt dit hapje helemaal van te voren maken, ideaal.

Gevulde kwartelteitjes met bacon en truffel

Of ga je liever voor deze chique gevulde kwarteitjes met bacon en truffelolie?

Voorgerechten

Coquilles zijn rondom Kerst heel goed verkrijgbaar, en je maakt er in een handomdraai een chique voorgerechtje mee. Je kunt dit gerecht niet vooraf klaarmaken, maar het is heel snel klaar!

Garnalencocktail met Hollandse garnalen en whiskycocktailsaus

Ook heel lekker is deze garnalencocktail, een echte klassieker en zó gemaakt.

En deze gevulde portobello’s waren vorige Kerst een echte hit! Heerlijk hartig door de spekjes…

Hoofdgerecht

Beef Wellington

Het hoofdgerecht, dat wordt deze heerlijke Beef Wellington.

Bijgerechten

Haricots verts met spek – vaste prik op de kersttafel en al jaren het meest populaire recept op mijn blog! De boontjes kook ik al een dag van te voren, en ik omwikkel ze vast met spek. De volgende dag alleen nog even opwarmen in de oven.

Witlof uit de oven – nog zo’n klassieker die elk jaar op tafel komt. Je kunt de schotel voorbereiden door de schotel al helemaal af te bakken in de oven. De volgende dag kun je hem dan (afgedekt met alufolie) nog even opwarmen in de oven en hij kan zo op tafel.

Stoofperen met port, kaneel en kardemom

Stoofperen mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Lekker als bijgerecht maar ook als dessert! Ik kook ze in port waardoor ze een schitterende, dieprode kleur krijgen.

En natuurlijk verschillende aardappelgerechten: aardappelgratin, aardappelkroketjes en pommes duchesse bijvoorbeeld.

Maak je een lekker stukje vlees klaar met Kerst? Dan is een zelfgemaakte saus super om het helemaal af te maken. Probeer deze champignonsaus eens, heerlijk bij een biefstukje!

Nagerecht

Het leukste gedeelte! Heel traditioneel en altijd goed is een lekkere trifle, maar ook deze ijstaart deed het erg goed.

Kaasplankje samenstellen

Liever hartig? Maak dan eens een kaasplankje. Met een paar lekkere kaasjes, toast, wat druiven en een lekkere confituur zit je altijd goed! En je hebt er haast geen voorbereiding aan, ideaal!

Koffie met iets lekkers

Fudge van pure chocolade met cranberry en pecannoten

Nog niet vol? Serveer dan nog een lekker kopje koffie toe met zelfgemaakte cantuccini of deze heerlijke pure chocoladefudge met cranberry.

In plaats van gewone koffie zou je ook een speciaal kopje koffie kunnen serveren. Deze Spaanse bonbonkoffie bijvoorbeeld, of koffie met Baileys.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Atie Groot

    De stoofperen koken in port, wat een goed idee, ze worden inderdaad heel mooi rood.

    26 december 2017 at 16:17
  • Reactie achterlaten