Menu
salades

Herfstsalade met champignons en halloumi

Salade halloumi champignons

Een herfstsalade? Bij het woord ‘salade’ denk je misschien meteen aan de zomer? Maar salades zijn ook ontzettend lekker in de herfst!

Salade met champignons en halloumi

Ik had zin in een salade maar hij moest wel een herfstige touch krijgen. Die gaf ik deze salade met kruidige rucola, kastanjechampignons en een bijzondere kruidendressing. Zo maak je in een handomdraai een herfst-salade.

De gegrilde halloumi geeft deze lekkere salade wat ‘bite’. Deze zoute kaas uit Cyprus smelt niet, dus je kunt ‘m uitstekend grillen of bakken. Dan krijgt hij van buiten een lekker bruin kleurtje en behoudt hij van binnen die ‘rubberigheid’ die zo kenmerkend is voor halloumi.

Ik vind dit kaasje echt heerlijk en inmiddels vind je dan ook al een heel lijstje recepten met halloumi op mijn blog!

Herfstsalade als lunch

Deze lekkere salade met champignons en halloumi is heerlijk als lunch op een mooie herfstdag. Je kunt er eventueel wat brood bij serveren voor een meer vullende lunch.

Salade halloumi champignons

Herfstsalade met champignons en halloumi

Een echte herfstsalade met paddenstoelen en halloumi.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 75 gr veldsla, rucola of andere sla naar keuze
  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 100 gr halloumi
  • 10 cherrytomaatjes
  • optioneel: verse bieslook

Zo maak je het

  • Verdeel de sla over twee borden. Maak een dressing van de olijfolie en de kruiden en bedruppel de sla met de helft van de dressing.
  • Snijd de kastanjechampignons in kwarten en bak ze in een minuut of 5 gaar in een klein beetje olijfolie, Italiaanse kruiden en peper. Laat iets afkoelen.
  • Bak de halloumi in een klein beetje olijfolie mooi goudbruin aan beide kanten.
  • Halveer de cherytomaatjes en verdeel over de salade. Verdeel de partjes champignon over de salade. Bedruppel met de rest van de dressing.
  • Halveer de plakjes halloumi in de lengte en verdeel over de salade. Optioneel: bestrooi de salade met fijngesneden verse bieslook. Serveer deze herfstsalade met champignons en halloumi meteen, eet smakelijk!

Notities

u003cliu003eHalloumi over? Je kunt hier nog veel meer lekkere recepten mee maken. Bijvoorbeeld deze warme u003ca href=u0022https://culi-sandra.nl/gebakken-halloumi/u0022u003eaardappelsalade met halloumiu003c/au003e of deze u003ca href=u0022https://culi-sandra.nl/lunchbowl-met-linzen-en-halloumi/u0022u003elunchbowl met linzen en halloumiu003c/au003e.u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calorieën: 306kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Recept salade met paddenstoelen en halloumi

3 Reacties

  • Eef
    20 november 2016 at 17:27

    Lijkt mij een heerlijke salade! Nog steeds geen halloumi geprobeerd, dat moet maar eens veranderen ;)

    Reply
  • Marlies
    19 november 2016 at 15:25

    Yum lekker met halloumi!

    Reply
  • Demi | StudioKOOK
    19 november 2016 at 14:53

    Dol op een goede salade. Die kunnen ook prima in de herfst, kijk maar naar deze heerlijke combi!

    Reply

Laat een reactie achter

Beoordeling recept