Menu
Hoofdgerechten / vlees / weekendgerechten

Hertenstoofpot met champignons

Hertenstoofpot

Hertenstoofpot, zo lekker! Laatst kocht ik via Boeren & Buren een pakje herten stoofvlees. Het lag al een tijdje in de vriezer en toen ik een dagje vrij had, besloot ik er een lekker stoofpotje van te maken. Heerlijk winters, met prei, wortel, champignons en tijm.

Het hertenstoofpotje van Martine

Net als bijna elke maand deed ik ook deze maand weer mee aan de Foodblogswap. Hierbij word je gelinkt aan een andere blogger. Je kiest een recept van zijn/haar blog, geeft er je eigen draai aan en deelt vervolgens jouw recept op je eigen blog. Een superleuk concept! Deze keer werd ik gekoppeld aan Martine van duizenden1dag.nl Op haar blog vind je veel reisartikelen én natuurlijk lekkere recepten, waaronder dit recept voor hertenstoofpot. Vooral het verhaal bij het recept is erg leuk om te lezen.

Winters stoofpotje met hertenvlees

De ingrediënten van Martine’s recept heb ik grotendeels aangehouden. Want champignons, wortel en prei zijn nu eenmaal heerlijk in een stoofpotje. Verder bracht ik de hertenstoofpot op smaak met laurier, kruidnagel en tijm. Een heerlijke combinatie.

Wat serveren bij de stoofpot met hert?

Persoonlijk eet ik het liefste friet bij een stoofpotje, zo lekker! Maar gebakken of gekookte aardappels, aardappelpuree of rijst kunnen er ook prima bij.

Hertenstoofpot met champignons

4 from 3 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: WildNiveau: Eenvoudig
Voor ca

3

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

2

hours 
Calorieën

265

kcal

Een heerlijk winterse stoofpot met hertenvlees, ui, prei, wortel en champignons.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 500 gr 500 hertenstoofvlees

  • 2 2 uien

  • 1 1 prei

  • 1 1 winterwortel

  • 250 gr 250 champignons

  • 500 ml 500 vleesbouillon (zie tip onderaan recept)

  • 3 blaadjes 3 laurier

  • 3 3 kruidnagels

  • 1 tl 1 tijm

  • 1 plak 1 ontbijtkoek

Bereiding

  • Braad het hertenvlees aan in braadboter, breng het op smaak met peper en zout en schep het vlees uit de pan.
  • Snijd ondertussen de ui, prei, wortel en champignons fijn en bak deze vervolgens in het braadvet van het vlees (misschien moet je nog wat extra braadboter toevoegen.
  • Voeg het vlees weer toe aan de pan en doe de bouillon, laurier, kruidnagel en tijm erbij. Laat de herten stoofpot zo’n anderhalf uur pruttelen, langer mag ook!
  • Verkruimel de ontbijtkoek en voeg deze toe aan de pan, laat de stoofpot nog een half uurtje verder sudderen zonder deksel op de pan. Als het goed is, dikt de saus dan wat in.
  • Is de saus nog wat te dun naar jouw smaak? Dan kun je hem verder binden met wat maïzena. Schep een theelepeltje maïzena in een kommetje en voeg er koud water bij. Klop dit goed los zodat er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Giet dit vervolgens in de pan en roer goed door, nu zal je saus verder gaan indikken.

Opmerkingen

  • Je kunt ook de helft van de bouillon vervangen voor rode wijn.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Herten stoofvlees recept

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter