Menu
Hoofdgerechten / vlees / weekendgerechten

Hertenstoofpot met champignons

Hertenstoofpot

Hertenstoofpot, zo lekker! Laatst kocht ik via Boeren & Buren een pakje herten stoofvlees. Het lag al een tijdje in de vriezer en toen ik een dagje vrij had, besloot ik er een lekker stoofpotje van te maken. Heerlijk winters, met prei, wortel, champignons en tijm.

Het hertenstoofpotje van Martine

Net als bijna elke maand deed ik ook deze maand weer mee aan de Foodblogswap. Hierbij word je gelinkt aan een andere blogger. Je kiest een recept van zijn/haar blog, geeft er je eigen draai aan en deelt vervolgens jouw recept op je eigen blog. Een superleuk concept! Deze keer werd ik gekoppeld aan Martine van duizenden1dag.nl Op haar blog vind je veel reisartikelen én natuurlijk lekkere recepten, waaronder dit recept voor hertenstoofpot. Vooral het verhaal bij het recept is erg leuk om te lezen.

Winters stoofpotje met hertenvlees

De ingrediënten van Martine’s recept heb ik grotendeels aangehouden. Want champignons, wortel en prei zijn nu eenmaal heerlijk in een stoofpotje. Verder bracht ik de hertenstoofpot op smaak met laurier, kruidnagel en tijm. Een heerlijke combinatie.

Wat serveren bij de stoofpot met hert?

Persoonlijk eet ik het liefste friet bij een stoofpotje, zo lekker! Maar gebakken of gekookte aardappels, aardappelpuree of rijst kunnen er ook prima bij.

Hertenstoofpot

Hertenstoofpot met champignons

Een heerlijk winterse stoofpot met hertenvlees, ui, prei, wortel en champignons.
4 van 6 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 500 gr hertenstoofvlees
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 250 gr champignons
  • 500 ml vleesbouillon (zie tip onderaan recept)
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 kruidnagels
  • 1 tl tijm
  • 1 plak ontbijtkoek

Zo maak je het

  • Braad het hertenvlees aan in braadboter, breng het op smaak met peper en zout en schep het vlees uit de pan.
  • Snijd ondertussen de ui, prei, wortel en champignons fijn en bak deze vervolgens in het braadvet van het vlees (misschien moet je nog wat extra braadboter toevoegen.
  • Voeg het vlees weer toe aan de pan en doe de bouillon, laurier, kruidnagel en tijm erbij. Laat de herten stoofpot zo’n anderhalf uur pruttelen, langer mag ook!
  • Verkruimel de ontbijtkoek en voeg deze toe aan de pan, laat de stoofpot nog een half uurtje verder sudderen zonder deksel op de pan. Als het goed is, dikt de saus dan wat in.
  • Is de saus nog wat te dun naar jouw smaak? Dan kun je hem verder binden met wat maïzena. Schep een theelepeltje maïzena in een kommetje en voeg er koud water bij. Klop dit goed los zodat er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Giet dit vervolgens in de pan en roer goed door, nu zal je saus verder gaan indikken.

Notities

u003cliu003eJe kunt ook de helft van de bouillon vervangen voor rode wijn.u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calories: 265kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
Herten stoofvlees recept

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter

    Beoordeling recept