Hete bliksem, heb je er wel eens van gehoord of gaat er geen belletje rinkelen? Indien dat laatste het geval is, is dat helemaal geen schande want volgens mij wordt het helemaal niet zo vaak meer gegeten. Zonde, want hete bliksem is heel erg lekker! Het is een heel eenvoudige stamppot van aardappel & appel, die je op smaak brengt met ui en laurier. Een lekkere rookworst erbij vind ik onmisbaar! Hoewel ik steeds vaker vegetarisch eet, hoort er wat mij betreft toch echt rookworst bij stamppot. Al heb je die tegenwoordig ook al in een vegetarische versie.
Welke appels voor hete bliksem?
Dit is voornamelijk een kwestie van smaak natuurlijk, maar in principe gebruik je voor hete bliksem een mengsel van zure en zoete appels. Maar mocht je het lekkerder vinden om alleen zure, of alleen zoete appels te gebruiken, gewoon doen natuurlijk! Voor de zure appel kies je bijvoorbeeld een Granny Smith. Voor de zoete appel kun je bijvoorbeeld een Jonagold of Elstar gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties