Menu
Hoofdgerechten / vlees

Hete bliksem – stamppot met appel

Hete bliksem - stamppot van aardappel en appel

Hete bliksem, heb je er wel eens van gehoord of gaat er geen belletje rinkelen? Indien dat laatste het geval is, is dat helemaal geen schande want volgens mij wordt het helemaal niet zo vaak meer gegeten. Zonde, want hete bliksem is heel erg lekker!

Wat is hete bliksem?

Hete bliksem is een heel eenvoudige stamppot van aardappel & appel, die je op smaak brengt met ui en laurier. Een lekkere rookworst erbij vind ik onmisbaar!

Hoewel ik steeds vaker vegetarisch eet, hoort er wat mij betreft toch echt rookworst bij stamppot. Al heb je die tegenwoordig ook al in een vegetarische versie. Die kun je zeker gebruiken als alternatief. Of serveer er zelfgemaakte kaasschitzels bij, ook heerlijk.

Welke appels voor hete bliksem?

Dit is voornamelijk een kwestie van smaak natuurlijk, maar in principe gebruik je voor hete bliksem een mengsel van zure en zoete appels. Maar mocht je het lekkerder vinden om alleen zure, of alleen zoete appels te gebruiken, gewoon doen natuurlijk!

Voor de zure appel kies je bijvoorbeeld een Granny Smith. Voor de zoete appel kun je bijvoorbeeld een Jonagold of Elstar gebruiken.

Meer stamppot recepten

Fan van lekkere stamppotjes? Dan vind je deze witlofstamppot en deze spinaziestamppot vast ook erg lekker!

Hete bliksem – stamppot met appel

4 from 6 stemmen
Gang: DinerKeuken: NederlandsNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

537

kcal

Een makkelijk recept voor Hete Bliksem, een lekkere Nederlandse stamppot met aardappel, appel & ui.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 kg 1 kruimige aardappels

  • 4 4 uien

  • 2 2 zure appels (bv Granny Smith)

  • 2 2 zoete aardappels (bv Elstar of Jonagold)

  • 4 4 blaadjes laurier

  • nootmuskaat

  • 2 2 rookworsten

Bereiding

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snijd de uien in halve ringen en snijd de zure appels in kleine blokjes.
  • Doe alles in een pan met ruim water en voeg de blaadjes laurier toe en zout naar smaak toe. Kook alles in 15 minuten gaar en giet af (laat een klein beetje kookvocht in de pan zitten zodat de stamppot wat smeuiiger wordt). Stamp tot een stamppot en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Snijd ondertussen 1 zoete appels in blokjes en 1 in schijfjes. Meng de blokjes door de hete bliksem en gebruik de schijfjes ter garnering.
  • Serveer de hete bliksem met de rookworst.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter