Menu
Uncategorized

Hoe kun je de keuken stijlvol aankleden met accessoires?

Wil je iets fraais maken van de keuken? Dat is zeker mogelijk, ook zonder grootschalige verbouwing in huis. Je kunt de keuken namelijk op eenvoudige wijze stijlvol aankleden, door je creativiteit te gebruiken en de juiste benodigdheden in huis te halen. Kun je nog wel wat tips gebruiken voor de inrichting? Lees dan snel verder.

Serviesgoed

Hoewel je simpel serviesgoed in huis kunt halen, is het veel leuker om uit te pakken met unieke designs. En geef het stijlvolle servies vervolgens ook een goede plek in de keukeninrichting! Je hoeft het niet achter gesloten kastdeurtjes te plaatsen. Mooie borden, kommen, schalen en kopjes mogen absoluut worden gezien. Ook extra’s zoals theepotten kun je een leuk plekje toekennen.

Servieskast

Hoe je ervoor zorgt dat je serviesgoed opvalt in de keuken? Plaats het in een servieskast, met glazen deurtjes en raampjes. Zo zie je het servies meteen, zodra je de keuken binnenstapt. Dat zorgt voor sfeer. Ook creëer je met zo’n kast direct meer opbergruimte – dat is altijd mooi meegenomen in de keuken.

Koffiehoekje

Ben je dol op koffie? Richt een stijlvol koffiehoekje in! Dit past helemaal bij de trends. Koffiemachines kennen vaak hippe designs: geef zo’n machine daarom een goede plek in de keuken. Op het aanrechtblad of op een los tafeltje bijvoorbeeld. Wat mooie kopjes erbij en je komt al een heel eind!

Kookboek

Als je graag met kookboeken werkt, kun je je favoriete boek een leuk plekje geven op het aanrecht of keukeneiland. Kookboeken zijn vaak namelijk plaatjes om naar te kijken, met een fraaie vormgeving en goede fotografie. Zet zo’n boek in een boekenstandaard, zodat je er ook nog eens eenvoudiger doorheen kunt bladeren.

Kruidenplantjes

Plantjes brengen levendigheid in het interieur. Maar aangezien er vaak beperkte ruimte is in de keuken, is het niet zo handig om er een kamerplant te plaatsen. Wat wél kan? Zet gezellige kruidenplantjes op het aanrecht of in de vensterbank! Die kun je ook meteen gebruiken bij het koken. Van munt tot basilicum: bepaal wat jij handig vindt.

Keukentextiel

Ga op zoek naar leuke handdoeken, theedoeken en dweiltjes. In een vrolijke kleur bijvoorbeeld, of met een print erop. Keukentextiel hangt of ligt altijd in het zicht: daarom kun je er maar beter iets unieks van maken.

Potten met producten

De verpakkingen uit de supermarkt zijn meestal niet zo mooi. Ze ogen druk en rommelig, zeker in combinatie met elkaar. Bewaar producten en ingrediënten die je langer gebruikt daarom liever in glazen potten, die je op een rijtje naast elkaar zet. Pasta, rijst, muesli en suiker – je kunt er van alles in kwijt. Met een labelmaker kun je erop schrijven wat erin zit en tot wanneer het houdbaar is.

Snij- en borrelplanken

De laatste tip: geef snij- en borrelplanken een leuk plekje op het aanrecht. Plaats ze bijvoorbeeld rechtop tegen elkaar aan, in de hoek. Dit oogt lekker huiselijk. Een beetje rommelig, maar toch gestructureerd. Kies voor houten planken, voor een optimale stijl!

Dit artikel is geschreven door een gastblogger.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter