Menu
hersenspinsels

Hoe staat het met mijn food-bucketlist voor 2016?

Traditiegetrouw maakte ik aan het begin van het jaar een food-bucketlist. Het is altijd leuk om een paar recepten op een lijstje te zetten die je gewoon echt een keer wilt maken. Maar ja, zoals dat gaat met goede voornemens: eind januari ben je ze meestal al vergeten. Dat wilde ik dit jaar voorkomen, dus ik had al vooruit gepland en bedacht dat ik halverwege het jaar een blogje wilde schrijven over de voortgang van mijn food-bucketlist. Dus: bij deze een update!

De lijst voor 2016

 • Citroentaart: Nope, nog niet gelukt… Nog steeds niet!
 • Flammkuchen: Ja! Wel een beetje vals gespeeld met deze, want ik kreeg een kant-en-klaar flammkuchen deeg toegestuurd. Ik ga ‘m overigens zeker nog eens from scratch maken maar deze half-kant-en-klare-versie is ook al héél lekker. Hier vind je het recept.

20160709_175037-01

 • Fudge: Wel een poging gewaagd, maar die mislukte… De fudge werd niet stevig genoeg. Deze moet nog een keertje in de herkansing dus!
 • IJs: Misschien een klein beetje vals gespeeld want ik heb dit ijs niet met mijn ijsmachine gemaakt (en dat was wel de bedoeling), maar mán dit Ben & Jerry’s chocolate chip cookie dough ijs was niet te versmaden. Ook heb ik zelf whisky-ijs met baconcrunch gemaakt naar een recept van Miljuschka. Goddelijk, maar een goede foto heb ik er nog niet van kunnen maken. Het recept houden jullie dus nog tegoed!
 • Likeur: Hier ben ik nog niet aan toegekomen… Lijkt me wel nog steeds heel erg leuk, misschien in het najaar, een lekker likeurtje voor de winter met kaneel of steranijs ofzo. To be continued!
 • Rendang: Heb ik in januari gemaakt en het was heerlijk! Het recept heb ik alleen niet uitgewerkt, het bleek onmogelijk een mooie foto te maken haha. Maar goed, wie weet in de toekomst…

Heb jij een food-bucketlist? En wat staat daar dan op?

3 Reacties

 • Anne-Marie
  28 juli 2016 at 07:11

  Likeurtje zeker nog een keer maken hoor, is verslavend leuk. Misschien met al die heerlijke bramen in augustus?

  Reply
 • Eef
  25 juli 2016 at 11:25

  Super leuke lijst! Wat betreft de rendang, gewoon lekker nog een keer maken dat is geen straf toch ;) Voor de helft van het jaar toch een best een oké score!

  Reply
 • Demi | DE KOOKFABRIEK
  25 juli 2016 at 09:51

  Leuk, een foodbucketlist! De flammkuchen en rendang staan ook op mijn lijst! Ik heb een keer heerlijk frisse citroentaart gemaakt. Het recept vind je op m’n blog (http://dekookfabriek.blogspot.nl/).
  Likeur lijkt me ook erg leuk om een keer zelf te maken.

  Reply

Laat een reactie achter