Niks makkelijker dan het zelf maken van appelcompote. Het is echt helemaal niet moeilijk, met een kwartiertje staat de compote al op tafel. Erg lekker om te eten bij bijvoorbeeld een stoofpotje, maar ook als tussendoortje of toetje is deze appelcompote erg lekker. Je zou de compote zelfs kunnen gebruiken als topping voor pannenkoeken of havermoutpap. Kortom: super veelzijdig!
Verschil appelcompote en appelmoes
Appelcompote en appelmoes: dezelfde ingrediënten en ook bijna dezelfde bereidingswijze. Voor beide recepten zet je stukjes appel op het vuur met suiker en kaneel, dus wat is het verschil?
Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat je altijd eerst appelcompote maakt. Om appelmoes te maken, werk je de stukjes appel door een zeef om ze nog fijner te maken.
Welke appels voor appelcompote?
Welke appels het meest geschikt zijn voor het maken van compote, is natuurlijk persoonlijk. Zelf gebruik ik er meestal Jonagold voor. Je kunt ook Elstar, Goudrenet of Cox appels gebruiken.
Over het algemeen kun je aanhouden dat zoetzure, stevige appels geschikt zijn voor het maken van appelcompote. Het is namelijk fijn als je nog wat stukjes appel terugvindt in het mengsel, anders is het natuurlijk meer een moes!
Niet te zoet
Persoonlijk houd ik van een niet al te zoete compote, in dit recept heb ik er daarom voor gekozen om drie eetlepels suiker bij de appels te voegen. Natuurlijk kun je dit volledig aanpassen naar je eigen smaak. Misschien wil je het nog minder zoet, dan voeg je gewoon iets minder toe. En ben je een zoetekauw? Dan kun je altijd een schepje extra toevoegen.
Bewaar dit recept op Pinterest:

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties