Menu
bijgerechten

Home made appelcompote – zo gemaakt!

Appelcompote met kaneel

Niks makkelijker dan het zelf maken van appelcompote. Het is echt helemaal niet moeilijk, met een kwartiertje staat de compote al op tafel. Erg lekker om te eten bij bijvoorbeeld een stoofpotje, maar ook als tussendoortje of toetje is deze appelcompote erg lekker. Je zou de compote zelfs kunnen gebruiken als topping voor pannenkoeken of havermoutpap. Kortom: super veelzijdig!

Verschil appelcompote en appelmoes

Appelcompote en appelmoes: dezelfde ingrediënten en ook bijna dezelfde bereidingswijze. Voor beide recepten zet je stukjes appel op het vuur met suiker en kaneel, dus wat is het verschil? Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat je altijd eerst appelcompote maakt. Om appelmoes te maken, werk je de stukjes appel door een zeef om ze nog fijner te maken.

Welke appels voor appelcompote?

Welke appels het meest geschikt zijn voor het maken van compote, is natuurlijk persoonlijk. Zelf gebruik ik er meestal Jonagold voor. Je kunt ook Elstar, Goudrenet of Cox appels gebruiken. Over het algemeen kun je aanhouden dat zoetzure, stevige appels geschikt zijn voor het maken van appelcompote.

Home made appelcompote – zo gemaakt!

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: FeestelijkDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

103

kcal

Appelcompote zelf maken is erg makkelijk en heel erg lekker. Je kunt het eten als bijgerecht, toetje, bij het ontbijt als topping van havermoutpap of pannenkoeken…

Ingrediënten

  • 4 appels (bijvoorbeeld Jonagold)

  • 45 gr suiker

  • 1 tl kaneel

Bereiding

  • Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  • Verwarm de appels met de suiker en een kopje water. Breng aan de kook en laat een kwartiertje zachtjes doorkoken. Roer regelmatig even door.
  • Vind je de compote te grof? Pureer deze dan heel kort met een staafmixer.
  • Breng de appelcompote op smaak met kaneel.

Opmerkingen

  • De appelcompote is in de koelkast enkele dagen houdbaar. Je kunt de compote zowel warm als koud eten.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Appelcompote recept

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter