bijgerechten

Home made appelcompote – zo gemaakt!

Appelcompote

Niks makkelijker dan het zelf maken van appelcompote. Het is echt helemaal niet moeilijk, met een kwartiertje staat de compote al op tafel. Erg lekker om te eten bij bijvoorbeeld een stoofpotje, maar ook als tussendoortje of toetje is deze compote erg lekker.

Recept appelcompote

(bijgerecht voor 4 personen)

  • 4 appels (ik gebruik het liefst Jonagold)
  • 3 el suiker
  • kardemom of kaneel

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Verwarm de appels met de suiker en een kopje water. Breng aan de kook en laat een kwartiertje zachtjes doorkoken. Roer regelmatig. Vind je de compote te grof? Pureer deze dan heel kort met een staafmixer.

Afhankelijk van het gerecht waarbij je de compote eet, breng je de compote op smaak met specerijen. Zelf vind ik het erg lekker om kardemom door de appelcompote te doen. Zeker bij hartige gerechten. Eet je de compote als toetje? Dan vind ik het erg lekker om er kaneel bij te doen.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten