tips & trucs

Hondenkoekjes zelf bakken

Hondenkoekjes zelf bakken

Op Dierendag wil je jouw trouwe viervoeter natuurlijk extra verwennen. En niets leukers om dat te doen met zelfgebakken hondenkoekjes! Zelf hondenkoekjes bakken is helemaal niet moeilijk en daarnaast weet je precies wat je er in stopt, geen gekke ingrediënten!

Eerder dit jaar kocht ik een leuke box met daarin wel 100 recepten om zelf hondenkoekjes te kunnen bakken. Ik heb er inmiddels verschillende getest en deel degene die mijn border collie Diesel het lekkerste vond, graag met je!

Hondenkoekjes met pindakaas

Voor 15 – 20 stuks

  • 140 gr (volkoren) tarwemeel
  • 80 gr havermoutvlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 el appelmoes (ongezoet)
  • 3 el pindakaas
  • 1 ei
  • bloem

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng het tarwemeel met de havermout en het bakpoeder.

Voeg de appelmoes, pindakaas, het ei en 30 ml water toe en mix met de mixer (gebruik de deeghaken) tot een mooi deeg.

Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap met een dikte van ongeveer een halve centimeter.

Steek met een koekjesuitsteker (liefst in de vorm van een botje bijvoorbeeld) koekjes uit het deeg en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de hondenkoekjes in 15-20 minuten tot ze een beetje beginnen te kleuren. Laat de koekjes afkoelen in de oven (met de deur op een kier).

Hondenkoekjes met tonijn

20160409_185024_2

Voor 25 – 30 stuks:

  • 1 blikje tonijn op olie
  • 200 gr polenta (maismeel)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml water

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Halveer de tenen knoflook.

Doe de inhoud van het blikje tonijn samen met 100 ml water en de knoflook in de keukenmachine. Maal goed fijn.

Voeg de polenta en het bakpoeder toe en kneed tot een deeg.

Vorm balletjes van het deeg (ik maakte er ovalen vormpjes van met een doorsnee van ca 5 centimeter). Het deeg is vrij bros dus je moet goed kneden om het bij elkaar te houden.

Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze voorzichtig wat platter. Bak 20 minuten, keer de hondenkoekjes daarna om en bak ze nog 10 minuten. Laat de koekjes nog twee uur nadrogen in de uitgeschakelde oven.

Kruidige koekjes voor je hond

Zelf koekjes bakken voor je hond

  • 200 gr volkoren tarwemeel
  • 50 gr havermout
  • 10 gr gedroogde munt of basilicum
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 120 ml melk
  • bloem

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng alle ingrediënten met de deeghaken van de mixer tot een samenhangend deeg (het is een plakkerig deeg!)

Bestuif je werkblad en een deegroller met bloem en rol het deeg uit tot het een dikte heeft van een halve centimeter. Steek er met een uitsteker koekjes uit.

Leg de hondenkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15-20 minuten tot ze lichtbruin zijn aan de randen en mooi knapperig zijn.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten