hotspots

HOTSPOT – De Pepernotenfabriek

De Pepernotenfabriek

Van Delft, de grootste pepernotenfabriek ter wereld, heeft in Amsterdam & Haarlem pepernotenfabrieken geopend. De vestiging in Haarlem is er helaas maar tijdelijk, maar die in Amsterdam is gelukkig wel het hele jaar open. Natuurlijk moést ik hierheen, want wie is er nu niet gek op pepernoten!

Het concept van de Pepernotenfabriek is echt fantastisch: in de winkel vind je wel 35 soorten pepernoten. Naast de bekende ‘gewone’ pepernoten zijn er ook ‘oer-pepernoten’ met steranijs, gember, kaneel, nootmuskaat en staartpeper. Ook is er een uitgebreide collectie chocoladekruidnoten met aparte smaken: yoghurt, stroopwafel, truffel, sinaasappel, framboos, caramel en cappuccino. Daarnaast is een selectie taai-taai in de winkel te krijgen.

Ga vooral met een lege maag naar de Pepernotenfabriek, want alle soorten zijn te proeven! Mijn favorieten? De stroopwafelpepernoten en de oer-pepernoten met steranijs. Die heb ik dan ook mee naar huis genomen :-)

De prijzen? Die zijn vrij pittig, voor een zakje pepernoten met een smaakje ben je €4 kwijt. De wat meer traditionele peper- en kruidnoten kosten €3 voor een zak. Maar goed, zo rond de feestdagen moet dat best kunnen voor een keer…

Zelf proeven? Ga dan naar een van de vestigingen of check de webshop van de Pepernotenfabriek.

Haarlem
Van Delft
De Pepernotenfabriek
Anegang 9
2011 HR Haarlem

Amsterdam
Van Delft – De Pepernotenfabriek
Van Woustraat 101
1074 AG AMSTERDAM

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Atie Groot

  Zijn ze al op Sandra?
  Ze zijn heerlijk, alleen de mannen vinden het niks!

  1 december 2014 at 09:13
  • Reply Sandra

   De stroopwafelpepernoten zijn al op, Niels keek bij de eerste een beetje moeilijk maar daarna vond hij ze eigenlijk wel lekker!

   1 december 2014 at 17:56

  Reactie achterlaten