hotspots

HOTSPOT – HUIZE MAAS

Huize Maas

Onlangs was ik een weekendje in Groningen, wat een leuke stad! Echt heel gezellig, met overal leuke eetcafés en restaurant. Echt een studentenstad, en dat is te merken. Je vind hier erg veel laagdrempelige tentjes waar je makkelijk naar binnen stapt om even een hapje te eten. En dat deden wij bij Huize Maas op de Vismarkt.

Toen we binnenstapten, waren we verrast over de gezellige drukte. Ondanks dat we nog erg vroeg waren, zat het hier al stampvol. Er was nog een ‘hoge’ tafel vrij, vind ik altijd toch wat gezelliger dan een gewone tafel.

De menukaart

We zagen steeds borden spareribs voorbij komen, blijkt dat deze door Studentenkrant zijn verkozen tot de lekkerste spareribs van Groningen. Vandaar dus… Manlief koos voor een saté en zelf ging ik voor de weekspecial: een puntpaprika gevuld met geitenkaas en walnoten. Elke week worden er drie weekspecials geselecteerd waarvoor je maar een tientje betaalt. Echt geen geld!

Ook de rest van de kaart kent zeer schappelijke prijzen (met bv hamburgers voor €7,50) Alles werd geserveerd met lekkere frietjes met mayonaise, warme groenten en een salade. Misschien geen culinaire hoogstandjes, maar wel gewoon heel erg lekker eten voor een prima prijs dus.

Trouwens, de bediening (die uitsluitend te lijkt bestaan uit studentes) is echt super. Vriendelijke meiden die duidelijk plezier hebben in hun werk, I like! Verdere pluspunten: de open keuken en de heerlijke rode huiswijn. Ik kom zeker terug bij Huize Maas!

Adres Huize Maas

Vismarkt 52
9715 BH Groningen
www.huizemaas.nl

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten