hotspots

HOTSPOT – Restaurant de Reghter in De Rijp

De Reghter

De Reghter is by far mijn favoriete restaurant. Als we en ik iets te vieren hebben, gaan we hier standaard naartoe. Zelfs ons bruilofts-diner hebben we hier gehouden. Waarom? De bediening is er uitstekend en het eten is om je vingers bij af te likken! Om de nieuwe baan van le husband te vieren, streken we hier voor de zoveelste keer neer…

Manlief koos voor het 4-gangen chefsmenu (proeverij van garnalen (soepje, salade en bitterbal), proeverij van gevogelte, een op de huid gebakken kabeljauw en een dessert-proeverij met crème brûlée, kaneelijs en perengelei). Zelf koos ik van de kaart drie ‘halve’ gerechten en een nagerecht. Fijn is dat je bij de Reghter de meeste gerechten ook als halve portie kunt bestellen. Ik vind het altijd leuk om zoveel mogelijk verschillende dingen te proeven, dus ideaal!

Carpaccio – wildproeverij – hertenbiefstuk

Mijn favoriet: carpaccio van de Reghter

Ik trapte af met de carpaccio. Dit gerecht bestel ik altijd als ik hier ben omdat het veruit de lekkerste carpaccio is van de Rijp en omstreken! Een heerlijke pestomayonaise en een kaasbitterbal (!) maken deze carpaccio nét even anders dan anders. Waanzinnig! Daarna ging ik voor de proeverij van wild (zie bovenste foto). Mijn hemel, wat lekker! Huisgemaakte paté, wild zwijn en hertencarpaccio. Om je vingers bij af te likken.

Als hoofdgerecht ging ik wederom voor wild: een hertenbiefstuk waar ik haast niet op hoefde te kauwen zo zacht, met een eigen jus met 5 spices kruiden (verrassend!) en aardappelknolselderij-mousseline. Echt fantastisch lekker. Ook leuk: toen ik om een rode wijn vroeg werd er goed advies gegeven. Ik kreeg er een zware Rioja bij die perfect combineerde met het wild. Ook bij het lekkere kaasplankje met vijf kazen dat ik als toetje had, trouwens.

Goed om te weten:

Bij de Reghter werken ze zoveel mogelijk met biologische en streekproducten, zo vind je er kaas uit De Beemster en worstjes van Brandt & Levie. Omdat er zoveel mogelijk volgens de seizoenen wordt gekookt, wissels de menukaart regelmatig.

De Reghter | Rechtestraat 5, 1483 BA De Rijp | website

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten