Menu
hotspots

Schuif aan de keukentafel in Christine’s Keuken

Opgeprikt uit eten niet jouw ding? Dan is een huiskamerrestaurant wellicht iets voor jou. Bij Christine’s Keuken in Uitgeest schuif je gewoon aan in haar eigen huis, aan de keukentafel. Hoe leuk is dat? Ik vond het in ieder geval echt een aanrader en echt eens wat anders. Doordat je letterlijk bij iemand in huis eet is de sfeer al snel ongedwongen. Je eet met zijn allen aan de grote keukentafel terwijl Christine naast je bezig is met de gerechten. Hondje Jip (wat een lieverd!) komt af en toe even kijken en ook de kat sprong nog even voorbij. De sfeer is zo huiselijk, dat ik de neiging kreeg te helpen bij het afruimen van de borden. Haha! Gelukkig hoeft dat niet, Christine zorgt goed voor je. De glazen blijven gevuld en de borden worden door haarzelf (en haar dochter) afgeruimd.

En het eten dan?

Christine is een heel goede kok! Ze heeft een koksopleiding gevolgd en schotelde ons allerlei heerlijkheden voor. Om te beginnen aspergetips gewikkeld in gerookte zalm met een heerlijke frambozensalade. Het hoofdgerecht was perfect rosé gegaarde varkenshaas met gebakken aardappeltjes en een soort caponata. Erbij de prachtige vijgensalade die je op de foto bovenaan het artikel ziet. En toe huisgedraaid vanille-ijs met After Eight… Heerlijk!

Keukentafeldiner

Om de week – op vrijdag – kun je een plaatsje reserveren aan de keukentafel van Christine. Het leuke is, aan de tafel is plaats voor ongeveer 10 personen, maar je kunt ook alleen of samen een plaatsje reserveren. Zo geniet je van een 3-gangen diner (€25 pp. excl drank) en leer je meteen allerlei nieuwe mensen kennen.

Ook leuk: op dinsdag, woensdag en donderdag kun je een Maaltijd van de dag afhalen of laten bezorgen door Christine. Je betaalt maar €10 pp voor twee gangen! (een voor- en hoofdgerecht of een hoofd- en nagerecht).

Christine’s Keuken
De Cnollenbijter 50
1911 KC Uitgeest

1 Reactie

  • Anne-Marie
    19 april 2017 at 14:15

    Wat een leuk concept! Lijkt me heel gezellig

    Reply

Laat een reactie achter