Menu
hersenspinsels

Humble and Crumble cookies review | 13 smaken getest

Humble and Crumble cookies review

Ken je Humble and Crumble cookies al? Via Instagram kreeg ik heel vaak de lekkerste plaatjes in mijn tijdlijn te zien van gigantische American cookies met de meest waanzinnige vullingen. Ik besloot het account van Humble and Crumble te gaan volgen en ja, toen duurde het natuurlijk niet lang voordat ik een bestelling plaatste. Zie dat maar eens te weerstaan… Na het plaatsen van de bestelling plaatste ik een oproepje op mijn Instagram-account met de vraag of jullie interesse hadden in een Humble and Crumble cookies review. Dat hadden jullie! Daarom heb ik de zware taak op me genomen om te beoordelen of de Humble and Crumble cookies echt het geld waard zijn. Zijn ze echt zo lekker als ze eruit zien?

Tip: doe de koeken 20 seconden op 500 Watt in de magnetron voor je ze gaat eten!

Red velvet witte Oreo

Een koekje in een cookie! Dit is een red velvet cookie gevuld met witte chocolade chunks en een witte Oreo. De topping bestaat uit Oreo-kruimels. Deze koek is goeeeeed! Zeker één van mijn favorieten uit het assortiment.

Not so Slim Shady

Een chocolate chip cookie gevuld met drie soorten M&M’s: classic, crunchy en salted caramel. De vulling is royaal en goed verdeeld door het deeg. Vooral de crunchy M&M’s proef je goed terug. De koek is zacht en de smaak is die van zo’n echte American cookie. Lekker!

KitKat Birthday Cake

Humble&Crumble KitKat Birthdaycake

Oh yes, deze is goed! Het is een zoet, maar niet te zoet cookie met sprinkles, witte KitKat stukjes, gevuld met een stuk heerlijk zachte roomboter cake en getopt met witte choco, sprinkles en KitKat. Die laatste hadden wat mij betreft weggelaten mogen worden, de stukjes koek verliezen hun knapperigheid op de koek en worden wat taai, maar verder is dit echt een superlekkere cookie.

Pumpkin Pie

Dit is naar ik aanneem een seizoensspecial. Het is een pumpkin spice cookie met vanille-vulling en een topping van witte chocolade en pumpkin spice. Dit is mijn absolute favoriet! Een heerlijk zacht cookie met de lekker kruidige smaak van pumpkin spice. Er zitten niet teveel witte chocolade stukjes in waardoor de koek niet té zoet wordt. De vanillevulling is echt te lekker, daar zou ik zo een pot van kopen om zo op te lepelen!

Brownella

Dit is geloof ik één van de klassiekers op het Humble & Crumble menu. Het is voor de helft Nutella cookie, de andere helft is een chocolate chip cookie, gevuld met een stuk (lekkere) brownie en kinderella! Er zit ook een stukje Bueno op de koek maar zoals vaker gezegd in dit artikel, dit wordt alleen maar taai en niet lekker. Afgezien daarvan snap ik dat deze steeds terugkomt op het menu: lekker!

Crème brûlée

Humble Crumble koekjes - Creme brulee

Eén van mijn favoriete toetjes maar dan in een koekje! Het koekje zelf is eenvoudig, maar wel lekker. En dan die vulling! Dit Humble & Crumble koekje bevat een romige vanillevulling die is afgetopt met een laagje gekarameliseerde bruine suiker. Ik vind het een aanrader!

Kinder Bueno 2.0

De naam suggereert dat dit een verbeterde versie is van een eerdere koek. Nu kan ik niet oordelen over de 1.0 versie, maar de 2.0 is een Nutella cookie met een vulling van ‘Kinderella’. Ik had hier nog nooit gehoord, maar dat is dus dat spul dat in een Kinder Bueno zit. Alleen daarvoor wil je deze koek al bestellen toch? Bovenop de koek zit nog een stukje normale & een stukje witte Kinder Bueno, die zijn helaas een beetje zacht geworden maar desondanks is deze koek superlekker!

Triple chocolate chip

De naam zegt het al: een (extra donkere) chocolate chip cookie met melk, wit en pure stukjes chocolade. Dit is dan ook precies wat je krijgt! Gewoon erg lekker dus.

Lion White

Dit cookie is gevuld met een stuk witte Lion en afgetopt met witte chocolade en nog wat stukjes witte Lion. Deze koek vond ik eerlijk gezegd niet zo’n succes. De Lion was vrij taai en de koek zelf een beetje droog. Deze zou ik niet nog eens bestellen.

Lemon Meringue

Mijn favoriete taartje dus deze koek moést ik bestellen. Het is een koekje van koekjesdeeg met citroen, gevuld met witte chocolade en een topping van witte chocolade en meringue. Als ik eerlijk ben, vind ik een stukje lemon meringue taart toch lekkerder, de koek is erg zoet en ik had de smaak van citroen wel wat meer willen proeven.

Twix Speculoos

Een speculoos cookie met speculoos vulling en topping, gouden karamel stukjes, chocolate chips en stukjes Twix. De koek is lekker boterig van smaak en de kern van speculoospasta is zalig. Ik dacht eerst dat de choco chips een gekke combi waren met de speculoos, maar het tegendeel is waar. Lekker!!

Kinder Maxi

Oh yes, dit is weer een toppertje! Een vanillekoekje met chocolate chips (wit en melk) met een vulling van kinderella (dat spul dat in een Bueno zit) en Nutella. Afgetopt met een stukje Kinderchocolade. Wat mij betreft was dit koekje zonder de Nutella nóg lekkerder geweest maar verder is dit echt een hele lekkere koek.

Humble Bar speculoos

De Humble Bars zijn een soort giga chocoladerepen. Deze variant heeft een omhulsel van witte chocolade met een topping van speculoos, en een vulling van speculoos en karamel. Gek genoeg proefde ik de speculoos niet heel erg terug en deed de vulling me meer denken aan praliné. Hoewel ik de Humble Bar lekker vond, vond ik hem ook erg zoet. Ik ga hem zelf niet nog eens bestellen.

Waarom zijn de Humble and Crumble cookies zo duur?

Humble & Crumble is een relatief klein bedrijf dat geen gebruik maakt van geautomatiseerde processen. Alles wordt met de hand gemaakt. Dan begrijp je wel waarom een koek €5,95 per stuk kost. Zelf koos ik voor een zogenaamd ‘Create your own 4-pack’. Dan ontvang je vier koeken voor €16,95. Daar komen nog verzendkosten bij á €4,95. De Humble Bars kosten €12,95.

Misschien goed om te weten: de koeken wegen ongeveer 150 gram en bevatten 600 calorieën per stuk. Een hele koek is dan ook écht groot, delen is dus een aanrader! Ik zat na een halve koek echt bomvol.

Bestellen bij Humble & Crumble is niet snel. Juist omdat alles handgemaakt wordt, moet je ver vooruit bestellen. Iedere zaterdagavond gaat er een nieuw assortiment koeken online en twee weken later krijg je jouw bestelling thuisbezorgd. Meestal zijn ze op maandag of dinsdag uitverkocht. Ik heb het een paar weken in de gaten gehouden en de koeken die ik heb besteld zitten meestal wel in het assortiment, maar uiteraard wordt er regelmatig gewisseld en is het aanbod ook afhankelijk van de seizoenen.

Zijn de Humble and Crumble cookies het geld waard?

Ja, ik vind van wel. De koeken zijn erg lekker en het is een handgemaakt product, waardoor ik het persoonlijk niet erg vind om er wat extra’s voor te betalen. Natuurlijk kosten deze koeken een stuk meer dan een pak koeken dat je in de supermarkt haalt. Je gaat er ook echt voor zitten als je een Humble and Crumble cookie gaat eten, het is echt een traktatie.

Zoals gezegd zijn de koeken groot, dus je kunt ze heel goed delen. Samen met iemand anders bestellen is dus wellicht ook een optie.

Je kunt de koeken ongeveer 2 weken bewaren, maar je kunt ze ook invriezen (en eventueel even oppiepen in de oven zodat ze een klein beetje warm worden). De Humble Bars wegen 200 gram per stuk en zijn heel lang houdbaar zolang je ze niet aanbreekt (daarna bewaarde ik de bar in de koelkast, dan blijft hij goed houdbaar). Dus het is niet zo dat je jouw hele – prijzige – bestelling binnen enkele dagen hoeft op te eten.

Ook bestellen?

Check dan de site van Humble & Crumble voor het actuele aanbod.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter