bijgerechten

Huzarensalade

Huzarensalade

Dit recept is van mijn vader. Hij heeft een paar ‘signature dishes’ waaronder gevulde eieren en deze echt Nederlandse Huzarensalade. Aan recepten doet hij niet. Ik krijg een lijst met ingredienten en dat is het wel. Een beetje experimenteren dus met hoeveelheden, maar uiteindelijk rolt er dan wel wat lekkers uit! Onlangs waagde ik me aan zijn Huzarensalade, met dit als resultaat. Niet het meest fotogenieke gerecht, maar wel erg lekker. Handig om te maken als je veel eters krijgt tijdens een feestje, of serveer het als bijgerecht bij een barbecue.

Geschiedenis van de Huzarensalade

Een bijzondere naam wel, ‘huzarensalade’. Over de herkomst van deze naam doen verschillende verhalen de ronde. Wat het ware verhaal is, weet ik ook niet, maar wat ik wel weet is dat dit een hele smakelijk salade is!

Huzarensalade

5 from 1 vote
Course: BijgerechtCuisine: Buffet, BBQ
Voor

6

personen
Bereidingstijd

30

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

217

kcal

Huzarensalade is ideaal voor een feestje, buffet of barbecue. Je kunt er met veel mensen van eten en het is goed van tevoren voor te bereiden.

Ingrediënten

  • 500 gr vastkokende aardappels

  • 2 eieren

  • 125 gr corned beef

  • 1 appel

  • 1 sjalotje

  • 2 augurken

  • 4 el mayonaise

  • 1 el curry

  • 1 tl kerrie

  • een paar druppels worcestershiresaus

  • 1 tomaat

  • Eventueel voor erbij: Amsterdamse uitjes

Bereiding

  • Snijd de aardappels in heel kleine blokjes van maximaal een halve centimeter bij een halve centimeter. Kook de blokjes aardappel in 10 minuten in water met wat zout gaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Kook de eieren in 6 minuten hard en laat afkoelen. Snijd een van de eieren zo fijn mogelijk en meng deze door de aardappelblokjes.
  • Snijd de corned beef, appel, sjalot en augurk zo fijn mogelijk en meng deze door de aardappels.
  • Breng de huzarensalade op smaak met de mayonaise, curry, worcestershiresaus, kerrie en peper en zout naar smaak.
  • Snijd de tomaat en het overgebleven ei in plakken en garneer de huzarensalade ermee.

Opmerkingen

  • Bewaar kliekjes huzarensalade goed afgedekt in de koelkast.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten