Hmmmm, tijdens de hittegolf van twee weken terug heb ik zo ongeveer geleefd op deze ijskoffie-ijsjes. Zoet, verfrissend en met een kleine kick van de koffie. Echt zo lekker! En het mooie is dat je deze ijskoffie ijsjes in een handomdraai maakt, met maar drie ingrediënten: koffie (die zag je vast niet aankomen), melk en mijn ‘geheime’ ingrediënt voor de lekkerste ijskoffie: gecondenseerde melk!
IJskoffie met gecondenseerde melk
IJskoffie wordt meestal gemaakt van koffie, suiker en melk. Lekker, maar het kan nóg lekkerder. Vervang de suiker door gecondenseerde melk en je krijgt een extra romige, zoete ijskoffie. Door dit mengsel een nachtje in de vriezer te zetten, krijg je de allerlekkerste ijskoffie-ijsjes!
IJskoffie-ijsjes
Als ik deze ijsjes maak krijg ik altijd zulke leuke reacties! Iedereen vindt ze ontzettend lekker, en zelf kan ik er ook geen genoeg van krijgen. Je maakt de ijsjes in een handomdraai, het kost je maar 10 minuten. Daarna komt het moeilijkste: ze gaan de vriezer in en je moet wachten tot de ijsjes goed zijn opgesteven, voor je ze kunt eten! In de vriezer blijven de ijskoffie ijsjes maandenlang goed, maar ik garandeer je dat ze voor die tijd allang op zijn!
IJsvormpjes
Ik krijg heel vaak de vraag waar ik deze mooie ijsvorm heb gekocht. Helaas weet ik het niet meer… Hij is ooit besteld via een Duitse webshop. Maar op Bol.com vond ik dit alternatief!

IJskofie-ijsjes
Ingrediënten
- 4 espresso
- 150 ml gecondenseerde melk
- 300 ml halfvolle melk (ongeveer)
Zo maak je het
- Zet de espresso’s in een maatbeker en roer direct de gecondenseerde melk erdoor. Laat dit mengsel volledig afkoelen in de koelkast.
- Meet af hoeveel vloeistof er in jouw ijsjes-vormpjes gaan. Mijn ijsvorm bestaat uit acht vakjes van 75 ml en dus heb ik in totaal 600 ml vloeistof nodig, maar misschien is dit bij jouw vorm anders.
- Vul het koffiemengsel aan met halfvolle melk tot de hoeveelheid die je nodig hebt. Giet dit mengsel in de ijsvormpjes en zet het mengsel ongeveer 2 uur in de vriezer.
- De ijskoffie-ijsjes zijn nu een klein beetje bevroren, steek nu de stokjes in de ijsjes en laat de ijsjes volledig bevriezen. Zet ze het liefste een hele nacht in de vriezer zodat ze goed bevroren zijn voor je ze gaat eten.
Voedingswaarden

2 Reacties
Silvia
17 augustus 2020 at 20:25Deze staan hoog op mijn “wil-ik-maken-lijstje”. Ik moet eerst even op zoek naar een goede ijsjesvorm. Ik heb nu een erg kleine met vaste stokjes aan het dekseltje. Ze lijken me in ieder geval heerlijk.
Sandra
18 augustus 2020 at 07:07Leuk om te horen Sylvia! Een goede ijsjesvorm vinden valt soms nog niet mee inderdaad, hopelijk vind je snel een goede want deze ijsjes zijn zo lekker (al zeg ik het zelf, haha!)