desserts

IJskoffie-ijsjes

IJskoffie-ijsjes

Hmmmm, tijdens de hittegolf van twee weken terug heb ik zo ongeveer geleefd op deze ijskoffie-ijsjes. Zoet, verfrissend en met een kleine kick van de koffie. Echt zo lekker! En het mooie is dat je deze ijskoffie ijsjes in een handomdraai maakt, met maar drie ingrediënten: koffie (die zag je vast niet aankomen), melk en mijn ‘geheime’ ingrediënt voor de lekkerste ijskoffie: gecondenseerde melk!

IJskoffie met gecondenseerde melk

IJskoffie wordt meestal gemaakt van koffie, suiker en melk. Lekker, maar het kan nóg lekkerder. Vervang de suiker door gecondenseerde melk en je krijgt een extra romige, zoete ijskoffie. Door dit mengsel een nachtje in de vriezer te zetten, krijg je de allerlekkerste ijskoffie-ijsjes!

IJskofie-ijsjes

0 from 0 votes
Course: Toetje, TussendoortjeCuisine: IJsDifficulty: Eenvoudig
Voor

8

ijsjes
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

78

kcal
Invriezen

4

uur

Lekker op een zomerse dag en erg makkelijk te maken: ijskoffie-ijsjes

Ingrediënten

  • 4 espresso

  • 150 ml gecondenseerde melk

  • 300 ml halfvolle melk (ongeveer)

Bereiding

  • Zet de espresso’s in een maatbeker en roer direct de gecondenseerde melk erdoor. Laat dit mengsel volledig afkoelen in de koelkast.
  • Meet af hoeveel vloeistof er in jouw ijsjes-vormpjes gaan. Mijn ijsvorm bestaat uit acht vakjes van 75 ml en dus heb ik in totaal 600 ml vloeistof nodig, maar misschien is dit bij jouw vorm anders.
  • Vul het koffiemengsel aan met halfvolle melk tot de hoeveelheid die je nodig hebt. Giet dit mengsel in de ijsvormpjes en zet het mengsel ongeveer 1,5 uur in de vriezer.
  • De ijskoffie-ijsjes zijn nu een klein beetje bevroren, steek nu de stokjes in de ijsjes en laat de ijsjes volledig bevriezen. Zet ze het liefste een hele nacht in de vriezer zodat ze goed bevroren zijn voor je ze gaat eten.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten