Menu
drankjes

IJskoffie recepten – 3 variaties

IJskoffie

IJskoffie, vroeger moest ik er niets van hebben maar nu vind ik het zo ontzettend lekker. Ik ben een echte koffieleut en kan niet zonder mijn 2-3 kopjes koffie per dag. Maar, in de zomer heb ik niet altijd zin in een bakje warme koffie en dan is ijskoffie een hele lekkere variatie. Niet zo gezond, maar zo vaak drink je het niet en daarom maak ik ‘m ├íls ik ijskoffie maak, wel heel lekker. Gewoon met suiker dus! Eigenlijk had ik dit recept voor ijskoffie wat eerder moeten posten want het lijkt erop dat de zomer toch echt voorbij is, ik had gehoopt op een mooie nazomer! Maar ach, eigenlijk is ijskoffie ook lekker als het wat kouder is, zeker de variant met een tic ;-) Want naast mijn standaard recept voor ijskoffie, geef ik je ook nog twee heerlijke variaties. Een variant met gecondenseerde melk in plaats van suiker (daar wordt je drankje heerlijk romig van) en eentje met een scheutje likeur erdoor.

Gewone ijskoffie

Per persoon

 • 1 sterke koffie of espresso
 • 3 tl suiker
 • 100 ml melk
 • 3 ijsblokjes

Zo maak je de ijskoffie met suiker

 • Zet een kopje sterke koffie of espresso en roer de suiker er direct doorheen. Nu de koffie warm is, kan de suiker goed oplossen en als de koffie is afgekoeld lukt dat niet meer zo goed.
 • Zet de koffie in de koelkast en laat volledig afkoelen.
 • Roer voor het serveren de melk en de ijsblokjes door de koffie en serveer direct.

IJskoffie met gecondenseerde melk

Per persoon

 • 1 sterke koffie of espresso
 • 2 el gecondenseerde melk
 • 100 ml melk
 • 3 ijsblokjes

Zo maak je de ijskoffie met gecondenseerde melk

 • Zet een kopje sterke koffie en roer de gecondenseerde melk erdoorheen. Zet in de koelkast om af te laten koelen.
 • Meng de melk door de koffie en doe drie ijsblokjes in de koffie. Serveer direct.

IJskoffie met een tic

Per persoon

 • 1 sterke koffie of espresso
 • 3 tl suiker
 • 100 ml melk
 • scheutje likeur (Baileys bijvoorbeeld is erg lekker
 • 3 ijsblokjes

Zo maak je de ijskoffie met een tic

 • Zet een kopje sterke koffie of espresso en roer de suiker er direct doorheen.
 • Zet de koffie in de koelkast en laat volledig afkoelen.
 • Roer voor het serveren de melk, de likeur en de ijsblokjes door de koffie en serveer direct.

Heb je dit recept gemaakt? Tag me via Facebook, Instagram of Twitter of gebruik de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter