Is het geen plaatje, deze ijstaart met aardbeien, citroen en meringue? Een super feestelijk en ultiem zomers toetje als je het mij vraagt! De laagjes roomijs en aardbeien wisselen elkaar mooi af, en onderop de ijstaart vind je nog een heerlijke bodem van spritskoekjes. Een ideaal toetje voor een gezellig etentje!
Eton Mess ijstaart


Eigenlijk zou je dit ook een Eton Mess ijstaart kunnen noemen, het heeft namelijk alle ingrediënten van het klassieke Eton Mess toetje: vers zomerfruit, room en meringue.
Dit toetje is al waanzinnig lekker, maar ik kan je verklappen dat het ook in de vorm van een ijstaart erg lekker is!
Citroensap of limoncello


In dit recept kun je ervoor kiezen om in plaats van citroensap, limoncello te gebruiken. Deze Italiaanse citroenlikeur is heerlijk, en door de alcohol blijft het ijs ietsje zachter van structuur. Een glaasje limoncello serveren bij de ijstaart, is natuurlijk ook een goed idee!
Maar als je liever een alcoholvrije ijstaart maakt, kun je net zo goed citroensap gebruiken.
IJstaart met aardbeien bewaren en ontdooien


Als je de ijstaart wilt serveren, raad ik aan om hem ongeveer 20-30 minuten voor het serveren uit de vriezer te halen. Misschien komt hij een beetje lastig uit de vorm, dan kun je het beste even met een (warm) mes langs alle zijkanten gaan. Daarna kun je hem op een plank storten en in plakken snijden.
Eet je de ijstaart niet in 1x op? Dat geeft niet, in de vriezer is de taart nog maandenlang houdbaar. Houdt er wel rekening mee dat het proces van deels ontdooien en weer bevriezen, meestal niet zo gunstig is voor het ijs. Het wordt dan wat ‘ijziger’.
Begin op tijd!
Houdt er rekening mee dat je best een tijdje bezig bent met dit recept. Elke laag moet namelijk minimaal drie kwartier bevriezen voor je de volgende laag er op kunt doen, en daarna moet de ijstaart met aardbeien nog minimaal zes uur de vriezer in. Begin dus ruim van tevoren met dit recept.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties