Menu
Hoofdgerechten / kip

Indiase dahl met kip en kokos

Indiase dahl met kip en kokos

Dahl of dal is een lekkere, snelle Indiase curry met rode linzen als basis. Ik had nog de helft van een zakje linzen over die ik overhad van linzensoep, en besloot deze curry ermee te maken. Met wat currypasta en een handvol ingrediënten die je vast in je keukenkastje hebt staan, maak je deze Indiase dahl in een handomdraai.

Vegetarisch recept maken

Dahl is meestal vegetarisch, maar ik had nog twee kipfilets in de koelkast liggen die op moesten, en ik moet zeggen dat dit een prima vulling was voor deze kruidige linzenschotel. Maar laat ze natuurlijk gerust weg voor een vegetarische dahl!

Welke currypasta voor dahl?

Voor deze milde curry kun je verschillende soorten currypasta gebruiken. Een bekende is de ‘milde curry kruidenpasta’ van het merk Patak’s bijvoorbeeld. Deze is bij veel supermarkten te krijgen.

Ook wordt er regelmatig gebruik gemaakt van garam massala kruiden of currypasta voor het maken van dit gerecht. Je kunt de dahl curry serveren als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht als je een tafel maakt met meerdere Indiase gerechten. Voor erbij is rijst of naanbrood erg lekker.

Tip voor extra groenten

In onderstaand dahl recept zitten niet superveel groenten. Je kunt nog wat extra groenten toevoegen aan het recept door bijvoorbeeld een rode paprika in kleine blokjes te snijden en toe te voegen bij stap 4. Ook heb ik wel eens een zoete aardappel als extra vulling gebruikt die ik nog in mijn keukenkastje had liggen. Het kan zijn dat je dan iets meer vocht nodig hebt (extra kokosmelk of wat water).

Heb je rode linzen over na het maken van dit dahl recept? Die zijn ook heerlijk in deze zoete aardappelsoep met linzen.

Indiase dahl met kip en kokos

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: IndiaasNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

25

minutes
Calorieën

497

kcal

Eenvoudig recept voor Indiase dahl curry met kip en kokosmelk.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 1 ui

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 1 cm 1 verse gember

  • 1 el 1 currypasta (of meer naar smaak)

  • 2 2 kipfilets (optioneel)

  • 200 gr 200 rode linzen

  • 200 ml 200 kokosmelk

  • 300 ml 300 water

  • 2 2 tomaten

  • 1 tl 1 kerrie

  • 0,5 tl 0,5 kardemom

  • 1 tl 1 paprikapoeder

  • citroensap

  • 300 gr 300 rijst (of naanbrood)

  • 4 el 4 yoghurt

Bereiding

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en maak ondertussen de dahl.
  • Snijd de knoflook, ui en gember fijn en fruit deze aan in wat olie, in een ruime hapjespan. Voeg de currypasta toe en laat deze eventjes meebakken.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes en braad deze aan in de pan met het uimengsel.
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de linzen, kokosmelk en water toe aan de pan. Breng de linzencurry op smaak met de kerrie, kardemom, paprika, peper, zout en citroensap. Laat dit mengsel 25 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Roer regelmatig en voeg extra water toe als het mengsel te droog wordt. Uiteindelijk moet de dahl een soort dikke linzensoep worden, die niet te vochtig meer is.
  • Proef of er nog wat meer specerijen bij moeten en als hij goed op smaak is, serveer je de Indiase dahl met kip en kokos met de rijst of het naanbrood. Schep er een beetje yoghurt op.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept dahl met kokos en kip

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter