Hoofdgerechten kip

Indiase dahl met kip en kokos

Indiase dahl met kip en kokos

Dahl of dal is een lekkere, snelle Indiase curry met rode linzen als basis. Ik had nog de helft van een zakje linzen over die ik overhad van linzensoep, en besloot deze curry ermee te maken. Met wat currypasta en een handvol ingrediënten die je vast in je keukenkastje hebt staan, maak je deze Indiase dahl in een handomdraai. Dahl is meestal vegetarisch, maar ik had nog twee kipfilets in de koelkast liggen die op moesten, en ik moet zeggen dat dit een prima vulling was voor deze kruidige linzenschotel. Maar laat ze natuurlijk gerust weg voor een vegetarische dahl!

Welke currypasta voor dahl?

Voor deze milde curry kun je verschillende soorten currypasta gebruiken. Een bekende is de ‘milde curry kruidenpasta’ van het merk Patak’s bijvoorbeeld. Deze is bij veel supermarkten te krijgen. Ook wordt er regelmatig gebruik gemaakt van garam massala kruiden of currypasta voor het maken van dit gerecht. Je kunt de dahl curry serveren als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht als je een tafel maakt met meerdere Indiase gerechten. Voor erbij is rijst of naanbrood erg lekker.

Indiase dahl met kip en kokos

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: IndiaasDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

25

minutes
Calorieën

497

kcal

Eenvoudig recept voor Indiase dahl curry met kip en kokosmelk.

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 cm verse gember

  • 1 el currypasta (of meer naar smaak)

  • 2 kipfilets (optioneel)

  • 200 gr rode linzen

  • 200 ml kokosmelk

  • 300 ml water

  • 2 tomaten

  • 1 tl kerrie

  • 0,5 tl kardemom

  • 1 tl paprikapoeder

  • citroensap

  • 300 gr rijst (of naanbrood)

  • 4 el yoghurt

Bereiding

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en maak ondertussen de dahl.
  • Snijd de knoflook, ui en gember fijn en fruit deze aan in wat olie, in een ruime hapjespan. Voeg de currypasta toe en laat deze eventjes meebakken.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes en braad deze aan in de pan met het uimengsel.
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de linzen, kokosmelk en water toe aan de pan. Breng de linzencurry op smaak met de kerrie, kardemom, paprika, peper, zout en citroensap. Laat dit mengsel 25 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Roer regelmatig en voeg extra water toe als het mengsel te droog wordt. Uiteindelijk moet de dahl een soort dikke linzensoep worden, die niet te vochtig meer is.
  • Proef of er nog wat meer specerijen bij moeten en als hij goed op smaak is, serveer je de Indiase dahl met kip en kokos met de rijst of het naanbrood. Schep er een beetje yoghurt op.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten