Dahl of dal is een lekkere, snelle Indiase curry met rode linzen als basis. Ik had nog de helft van een zakje linzen over die ik overhad van linzensoep, en besloot deze curry ermee te maken. Met wat currypasta en een handvol ingrediënten die je vast in je keukenkastje hebt staan, maak je deze Indiase dahl in een handomdraai. Dahl is meestal vegetarisch, maar ik had nog twee kipfilets in de koelkast liggen die op moesten, en ik moet zeggen dat dit een prima vulling was voor deze kruidige linzenschotel. Maar laat ze natuurlijk gerust weg voor een vegetarische dahl!
Welke currypasta voor dahl?
Voor deze milde curry kun je verschillende soorten currypasta gebruiken. Een bekende is de ‘milde curry kruidenpasta’ van het merk Patak’s bijvoorbeeld. Deze is bij veel supermarkten te krijgen. Ook wordt er regelmatig gebruik gemaakt van garam massala kruiden of currypasta voor het maken van dit gerecht. Je kunt de dahl curry serveren als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht als je een tafel maakt met meerdere Indiase gerechten. Voor erbij is rijst of naanbrood erg lekker.


Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
Nog geen reacties