bijgerechten

Ingemaakte rode ui – zelf pickles maken

Ingemaakte rode ui - pickles maken

Zelf pickles maken is een handige manier om groenten te conserveren. Fijn als je bijvoorbeeld een moestuin hebt en niet alles tegelijk kunt opeten. Groenten inmaken met wat zuur is dan een goede optie om langer te kunnen genieten van je zelf geteelde groenten. Maar ook als je geen moestuin hebt en gewoon wilt genieten van wat zuur bij je gerecht, kun je er natuurlijk voor kiezen om groenten in te maken. In dit geval ging ik voor ingemaakte rode ui, erg lekker bij een salade (verse rode ui vind ik hiervoor vaak te scherp, maar als je rode ui inmaakt, gaat dat scherpe randje er vanaf).

Wat zijn pickles?

Pickles zijn een ander woord voor ingemaakte groenten die je langer houdbaar maakt dankzij het gebruik van een zuur, zoals azijn. In dit geval geef ik je het recept voor ingemaakte rode ui, maar je kunt ook allerlei andere soorten groenten inmaken, augurken zijn het meest bekend, maar je kunt ook andere soorten groenten in het zuur leggen. Denk bijvoorbeeld aan wortels. Deze ingemaakte rode ui smaakt heel lekker als topping bij taco’s of een broodje pulled pork, maar je kunt er ook een salade of een sandwich mee opleuken. Erg handig om een potje uien in het zuur in je koelkast te hebben staan, het is ook lang houdbaar.

Ingemaakte rode ui – zelf pickles maken

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: ToppingDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

4

porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

10

kcal

Een potje zoetzuur is altijd handig om in je koelkast te hebben staan. Deze pickles van rode ui zijn lekker door salades, op een broodje pulled pork, op taco’s…

Ingrediënten

  • 1 1 grote rode ui

  • 200 ml appelazijn of rodewijnazijn

  • 1 el suiker

  • 1 flinke snuf zout

  • 10 peperkorrels

  • 5 kruidnagels

  • 2 laurierblaadjes

Bereiding

  • Snijd de uien in halve ringen, snijd ze lekker fijn.
  • Overgiet de uien met kokend water, giet ze af en doe ze daarna in een gesteriliseerde, goed afsluitbare pot. Een pot kun je goed steriliseren door hem enkele minuten in kokend water te houden en op te laten drogen op een schone theedoek.
  • Verwarm 200 ml water en los hier de suiker en het zout in op. Meng de azijn erdoor en giet het mengsel over de rode ui.
  • Voeg de peperkorrels, kruidnagels en laurier toe en sluit de pot af. Laat de smaken minimaal 24 uur intrekken. Bewaarde ingemaakte rode ui eenmaal geopend, in de koelkast.

Opmerkingen

  • Eenmaal geopend zijn de pickles nog enkele weken houdbaar in de koelkast.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten