hapjes

Jalapeno-poppers met bacon & roomkaas

Jalapeno poppers

Waarom deze hapjes met bacon & roomkaas Jalapeno-“poppers” worden genoemd weet ik eigenlijk niet. Wat ik wel weet: lekker zijn ze. Heel lekker! deze hapjes zijn gegarandeerd binnen no-time op als je ze serveert op een feestje. Heel handig: je kunt ze van te voren al maken, hoef je ze op de avond zelf alleen nog maar even af te bakken.

Niet zo pittig

Jalapenopoppers - Jalapeno hapje

Misschien krijg je bij het woord Jalapeno-poppers het beeld dat je mond in de fik staat als je zo’n pepertje naar binnen werkt, maar gelukkig valt dat heel erg mee. Jalapeno’s zijn over het algemeen mild pittig dus ook als je niet zo goed tegen pittig eten kunt (daar val ik zelf ook onder) vind je deze hapjes evengoed lekker! Jalapeno’s zijn namelijk eigenlijk nog onrijpe rode pepers zijn, als ze rood zijn, zijn ze rijp en worden ze pittiger.

Jalapeno-poppers met bacon & roomkaas

0 from 0 votes
Course: HapjeCuisine: FeestDifficulty: Eenvoudig
Voor

10

hapjes
Bereidingstijd

10

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

35

kcal

Deze Jalapeno-poppers zijn snel te maken en gegarandeerd een succes op elk feestje!

Ingrediënten

  • 5 jalapeno-pepers

  • 1 flinke el kruidenroomkaas

  • 25 gr geraspte kaas

  • 5 plakjes ontbijtspek

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de jalapeno’s en verwijder de zaadlijsten.
  • Meng de roomkaas met de geraspte kaas, breng op smaak met wat peper en vul de pepers met het mengsel.
  • Halveer de plakjes ontbijtspek in de lengte en omwikkel de jalapeno’s ermee.
  • Bak de jalapeno-poppers tien minuten in de oven en serveer ze direct.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Atie

    Wat ziet dat er lekker uit!
    Makkelijk dat je het een dag van tevoren kunt maken.

    23 maart 2020 at 08:33
  • Reactie achterlaten