vegetarisch

Kaasfondue met bier

Kaasfondue met bier

Ik maakte al eens eerder kaasfondue met wijn, maar eigenlijk ben ik veel gekker op bier dan op wijn! Ik besloot dan ook eens om kaasfondue met bier te maken. Super lekker!

Kaasfondue met abdijkaas en abdijbier

Voor deze kaasfondue met bier gebruikte ik abdijbier en abdijkaas, maar volg natuurlijk lekker je eigen smaak! Qua kaas ging ik – naast de klassieke emmentaler en gruyère – voor een stukje père joseph. Dit Belgische kaasje is licht romig en een beetje pittig, dus hij geeft de kaasfondue lekker veel smaak. Voor het bier koos ik een blond abdijbier, die gaat namelijk weer heel goed samen met die père joseph kaas. Mocht je nou liever een bockbiertje willen gebruiken, of juist een witbiertje, dan moet je dat natuurlijk doen. Kies vooral wat jij lekker vindt! Dat geldt ook voor de kaas. Kun je geen père joseph vinden, dan kun je natuurlijk ook een andere kaas gebruiken. Reblochon bijvoorbeeld, maar gewone belegen kaas kan ook.

Recept kaasfondue met bier

Voor 2 personen

  • 1 teen knoflook
  • 200 ml bier + 2 el extra
  • 75 gr emmentaler
  • 75 gr gruyère
  • 75 gr père joseph (of een andere (abdij) kaas
  • 1 el maizena
  • 1 tl grove mosterd
  • Extra nodig: fonduepan (liefst eentje die je ook op het vuur kunt zetten)
  • Extra nodig: brood en andere lekkere dingen om te dippen (bijvoorbeeld paprika en worst)

Zo maak je de kaasfondue met bier

  • Halveer de teen knoflook en wrijf de fonduepan in met de teentjes. Gebruik je een andere pan om de fondue in te maken omdat je fonduepan niet op het vuur mag? Wrijf dan ook die pan er mee in.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Zet een pan op het vuur en breng de 200 ml bier langzaam aan de kook. Smelt dan de kaas in de bier, roer de kaasfondue regelmatig door zodat de kaas niet aankoekt.
  • Roer de maïzena los met de resterende 2 el bier en voeg dit mengsel toe aan de fondue. Blijf doorroeren en laat nog een paar minuutjes zachtjes doorkoken.
  • Breng de fondue op smaak met de mosterd en serveer direct.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments. Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten